Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите цени на горивата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Новите цени на горивата?

Интересно ми е какво ви е виждането за новите цени, които ще влязат в сила в най-скоро време, поради увеличения акциз?Очакват се цени над 2лв според това което прочетох в темите за алтернативните горива (Биодизел).Смятате ли, че например OMV ще предложат адекватен отговор на потребителите като пуснат биодизел на близки до сегашните цени на Алпин-а или просто ще си увеличат цените оправдавайки се с новите акцизи?
    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

...

Коментар

ще чакам да ми поизгние пода да ми се покажат крачетата и тогава ще карам :D
      Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

пак ще го ядем сополив и ще си мълчим, както винаги. пък омв точно ще са доволни
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Еми да му е** май***а, д****а (това е с 3 "е"-та) тъп*****те смотани. Стига с тея горива То или се качва петрола на световния пазар, или ако там се стабилизира, наш’те пе*али веднага му помагат на родна земя с увеличение на акциза. Аман Отивам да гледам мач, докато не са сложили акциз на радио и ТВ вълните, дето вредят на родния кристален въздух./Offtopic: Ама все пак има едно хубаво нещо в днешния ден. Гледахте ли днес "Часът на Милен Цветков"? Там бяха поканили главатарите на младежкото бсп, младежкото дпс и младежкото ндсв (малките букви са нарочни). Та тези сладури обясниха колко добро и социално ориентирано е управлението на коалицията и как трябва да сме радостни, че именно техните чичковци оглавяват родината и как било адски зле по време на Иван Костов, който бил разрушил държавата (според промитите им мозъчета). Ама весело стана като отпушиха телефона на зрителите и до един всички обадили се ги оплюха... и малоумните управляващи и жалките им протежета Ае, че на бирата й е студено
          Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
          Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Re: Новите цени на горивата?

perlsite написа:
            Интересно ми е какво ви е виждането за новите цени, които ще влязат в сила в най-скоро време, поради увеличения акциз?
            А за качеството никой не говори Да не говорим с какви боклуци ни тъпчат колите! Колко от бензиностанциите в България предлагат що годе качествени горива?
            Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
            ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

Коментар

Стига с тоя акциз бе, тая държава не се ли налапа достатъчно ? Нямам думи .... тия ни е**** м***** !40 % от БВП се преразпределя от бюджета. За какво са им още пари -- нали има бюджетен излишък, който с събран именно от данъци и акцизи. А колко ефективно са преразпределят тези пари ? Освен това, по-скъпите горива няма ли да увеличат инфлацията?А на ОМВ и другите големи им е през оная работа, за тях винаги ще има клиенти, виж малките независими дистрибутори ще пострадат. И ще получат допълнителен стимул да мешат горивата с какво ли не. М/у другото, тъкмо си стегнах колелото -- колата все по-рядко ще се кара. От къде е тая информация за нови акцизи ?Р.
              Тойота Приус

Коментар

Все по-рядко си карам колата. Това мога да кажа. Също ще кажа че искат да ни изгонят от страната.Всичко да им се връща тъпкано!
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Ами колеги какво да ви кажа...една държава която се издържа на мита, ДДС, данъци и акцизи и други там далавери...това е България, за съжаление ние сме н а топа на устата...дано пне не вдигнат газта, аз още нямам бутилка, ама маи маи скоро ще слагам...А и българинът като е глупав...Навсякъде из Европа и САЩ където съм бил бензина е по-евтин и по-хубав, в САЩ например бензина е 2.60 долара на галон(3.8л.)що в България да не го направят 2 пъти по-скъп...А за разликата в заплащането на обикнопвените хора в двете страни всички знаем...
                  N.Y. State of Mind

Коментар

Това е положението, колеги. Държавата няма пари, защото корпоративни данъци на практика не се събират. Затова на бюджета му остава да се пълни от данъци, плащани от крайния потребител - акцизи, ДДС и т.н. Докато на т. нар. бизнесмени са позволява да правят милиони оборот и да плащат по 20 лв. данък печалба, нещата няма да се оправят. Няма и как. Единствения изход е алтернативните горива. И ако някой сега каже, че газта разбивала мотора, моля, моля, аз икономисвам достатъчно кинти за да сменям двигател всяка година и да ми излиза пак по-евтино. Разликата все пак е двойна. За около 20 хил. км. пробег на година с газ ми излиза около 2 000 лв. горивото. На бензин би ми излязло около 4 000. Сметката е проста - пари за още едно Типо. Ми нека се прецаква, кво ми пука, като се счупи, ше го дам на някоя морга и ше си зема друго, което отново да счупя. Няма нужда да пълния гушите на разни търтеи, които ще продължат да не си плащат данъците. BTW, шефа ми има и бензиностанция и ми е пределно ясно къде отиват парите, които ние плащаме за гориво.
                    Shit happens, sometimes...
                    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

ЕЕЕЕЕ колеги ама вие не разбирате........то така трябва....., ние по принцип понеже сме много добре социално и всеки си кара чисто нова кола(там некви нови БМВ-енца раздаваха пред парламента аз си взех три преди да ме хванат ), има си по два апартамента, акционери сме във няколко печеливши предприятия или май перачки на пари, за малко да се объркам та защо да не помогнем и на нашите бедни и нещастни ДУПИТАТЧЕТА В ПАРЛАМЕНТА те горките винаги изнемогват, винаги се чудят каква кола да карат мамка им(понеже всичките са мнооооого стари и да не се фчупят де, това се чудят) а и сигурно се объркват постоянно към коя къщичка да се приберат, че то може да се окаже и че страната са объркали,, Та предлагам две неща, да влезнат няколко момчета в парламента с по един АК45 и да се позабавляват малко, или да им купим по-един въртолет че да ходят по лесно до вкъщи и на работа, че то из София постоянно задръствания и те бедните може да закъснеят за работа....а горивото ще е от нас, какво са за нас там некви данъци, такси, акцизи, ремонти(на коли че имаме много яки пътища де и то по принцип нищо не се разваля, там некъв картер се откъртил за 500лв., некви гуми срязанидруги 500........ бла бла това са дреболии и ремонти на жилища понежа са много де имаме и за децата си по два) и всякакви други такива разходи, НЯМА ПРОБЛЕМИ
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Rayo написа:
                        От къде е тая информация за нови акцизи ?Р.
                        http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=doit&Number=1945710169&page =3&view=collapsed&sb=5До колкото разбирам акциза (за нафтата) сега е 390 лева/тон, а от 01.07.2006 акциза става 540 лева/тон, което вероятно ще направи Алпин дизела 2лв, а може и малко повече...Сравнително лесно е да се потърси новия закон за акцизите и да се провери информацията...П.С. Поне си заредете резервоарите до горе преди 1ви Юли
                        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
                          ...а от 01.07.2006 акциза става 540 лева/тон...
                          540х540 връги на главата да им излезнат на гласувалите увеличението!
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Интересното е, че се придвижда да се намали данъчната тежест (корпоративен данък или ДОД).. от което разбира се богатите хора в България ще спечелят мнооого повече отколкото ще загубят от по-високите цени на горивата... както обикновено нормалния българин ще поеме беремето на по-високите цени на горивата. То не, че бизнеса в България плаща изобщо данъци.. ама това което са го замислили.. нещо не ми се вярва да стане... единствения ефект е просто по-високи цени на горивата.. да не говорим, че думата "акциз" тук тотално е загубила смисъла си.. просто става дума за далеч по-подходящата думичка "данък".
                            FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Снощи се замислих по въпроса за акцизите и мисля, че всичко си е пределно ясно. След приемането ни в ЕС, ще отпаднат вносните мита за всички стоки, внасяни от съюза. На практика, това ще бъде около 80+% от вноса на България, защото в момента дори китайските стоки не се внасят директно, а през някоя европейска държава. Същевременно, митата са втория по големина приход в бюджета, който драстично ще намалее. За сметка на това намаляване, трябва да се намери алтернативен източник на доходи за хазната и най-добрия избор са косвените данъци. При положение, че ДДС не може да се увеличава по ред причини, остават акцизите. Увеличения акциз ще доведе до общо увеличение на цените, защото горивата са ценообразуващ фактор. В резултат на това ще се увеличи и прихода от ДДС, което ще се изчислява на по-висока цена за всяка облагаема сделка. В края на краищата, бюджета ще запази приходите си, но за сметка на крайния потребител на стоки и услуги, т.е. всички нас. В заключение: Искате ЕС - хак да ви е!
                              Shit happens, sometimes...
                              Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                              Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Working...
                              X