Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Полицаите полудяха

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    Добре. Аз имам две неотписани коли. Хоби са ми. Вдигнал съм ги на трупчета на вилата. Изградил съм им пиедестал. Любувам им се със сутрешното кафе. Двигатели вече нямат. С номерата са обаче. Плащам им данъка, но не и застраховката...Някой беше питал защо са ми, когато не ги ползвам по предназначение. За мен те са важни и имат сантиментална стойност. Номерата съм си ги купил навремето с мои пари. Ай някой ме осъди, че не съм платил ГО за тях. Чакам...И имам юридическа обосновка, която ако не издържи в БГ ще издържи другаде, но за сметка на обикновения данъкоплатец в милата ни татковина.ПС: Колите са в моят личен двор. Не заемат обществена площ, не застрашават движението на редовите участници в него, а аз държа да си бъдат с регистрационните табели.
    Не че защитавам безумната политика, но в случая пак не си прав.При официалното спиране от движение на автомобила, номерата си остават на него. В КАТ прибират единствено малкия талон, като на колата се залепя един стикер - "спрян от движение".Тъй че спокойно можеш да се наслаждаваш на старите си автомобили заедно с номерата.

Коментар

kufeiko написа:
      Ето ти друга причина - мотористите. Малко са смелчаците, които карат след октомври и преди март или горе-долу 6 месеца гражданската идва малко излишна.
      Дори и един ден през годината да караш колата ти трябва гражданска, поради какво е излишна не знам.
      Виж бейби не сме глупаци,
      ние сме отбор от здравеняци.
      Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
      така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
      http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

И аз като колегата Стелиян се чудя за какво му е на някой автомобил ката го не го ползва по предназначение а за това да му се любува сутрин с кафето....То заради това като ти потрябва място за паркинг трудно се намира!
        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

i4kin написа:
          И аз като колегата Стелиян се чудя за какво му е на някой автомобил ката го не го ползва по предназначение а за това да му се любува сутрин с кафето....То заради това като ти потрябва място за паркинг трудно се намира!
          За това трябва да попитаме султана на Бруней 604 Rolls Royces, 574 Mercedes-Benzes, 452 Ferraris, 382 Bentleys, 209 BMWs, 179 Jaguars, 134 Koenigseggs, 21 Lamborghinis, 11 Aston Martins, and 1 SSCА и как да не се любуваш на такава гледка:

Коментар

i4kin написа:
            Ако визираш мен, моето сутрешно кафе и моят пост ( прочети го целият в частта описана къде са ми паркирани колите ) би ли ми забранил да го правя. И ако ти разбираш нещата по свой начин нека уважаваме разбиранията и на другите. Имам си колите точно по предназначение...НЯщо против?Immortal: Не съм се интересувал досега за спирането им от движение, защото данъкът им е нищожно нисък и си го плащам, ако трябва да плащам ГО за тях ще мисля. А и колите ми не изглеждат по-лошо от тези на султана... :D :D
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.Уж нямате пари, горивата ви скъпи, а плащате данъци на коли, които не ползвате! Направо не мога да ви разбера!Направо си плачете да ви събере човек мненията и да ви цака с тях в темите, където се оплаквате, че нещо ви е скъпо.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Колега ,тук става въпрос за принципно положение. Представи си и следния случай . Платил си на автомобила всичко и ГО. Удря ти камък предното стъкло и то се пука на парчета но си стои там на колата . Ти не я караш и тя стои на паркинга . Тогава по твоята логика трябва да те глобят че имаш неизправна кола нищо че ти им казваш ,че тя не се движи и стои на едно място . Същото е и с ГО. Колата ми стои в гаража и защо трябва да и плащам нещо като не я ползвам . Така както със счупено стъкло мога да тръгна на път ,така и без гражданска също мога да тръгна . И в двата случая съм в нарушение. Но защо в единия случай при счупено стъкло и стоене на място на колата не ме санкционират за това , а в другия че ми стои колата в гаража ме санкионират че не съм платил ГО. Говорим за принципен въпрос. За справедливост. А това дето горе моториста пише че не му се плаща ГО на мотора за няколко месеца е пълна глупост . Дори и за един ден , за един час да излезе на пътя то той трябва да я има . Две мнения по въпроса няма .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

nikolovvd написа:
                  Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.Уж нямате пари, горивата ви скъпи, а плащате данъци на коли, които не ползвате! Направо не мога да ви разбера!Направо си плачете да ви събере човек мненията и да ви цака с тях в темите, където се оплаквате, че нещо ви е скъпо.
                  Aбе много назидатели станаха във форума. Откъде накъде пък точно ти ще цакаш в темите, в които се оплакваме, а и в тази връзка - намери мое мнение в което аз се оплаквам, че не ми достигат пари ( да чукам на дърво ). Това, че нещо ми се струва неоправдано скъпо не значи, че касае моето съществуване. Чувствам се отговорен и за чуждото такова. Пък ти, като си готов да плащаш безропотно всичко и на всяка цена аз не мога да те коря. Дори напротив - разбирам те. Утре и данък въздух да ни сложат пак ще си съгласен и ще ни цакаш със стари мнения. Що се касае за мен: Изряден съм към Държавата, КАТ, родителите си, семейството си, шефовете си, подчинените си. Нямам причина да не мисля с главата си какво плащам и защо го плащам.По темата: Не ми пречи проверката на КАТ. Изряден съм или поне така си мисля. Дори, където живея в Бургас на улица с натоварено движение винаги има присъствие на КАТ и презумптивно в този участък всички управляват МПС с повишено внимание. Дори оня ден се шегувахме у дома, че вече си имаме нови съседи. Присъствието им, като, че ли стана вечно. :D :D :D ПС: Колега, може да не визираш мен, но се чувствам засегнат, като един от тези, които си плащат данък МПС на "неизползвани по предназначение автомобили" ( надявам се - не ме кориш, че си плащам данъка) и не бяха доволни от високата цена на горивата. Прости, ако съм те засегнал, но баба ми думаше: "Реквай си всичко да не те боли главата"
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

коцев написа:
                    А това дето горе моториста пише че не му се плаща ГО на мотора за няколко месеца е пълна глупост . Дори и за един ден , за един час да излезе на пътя то той трябва да я има . Две мнения по въпроса няма .
                    Хах. Както е написано (но явно непрочетено), става въпрос за зимните месеци, никой не казва, че мотористи не трябва да плащат ГО ))))

Коментар

ntodorov написа:
                      ...
                      Извинявай колега, ако съм те засегнал!Това, че мнението ми е след твоето може би те е накарало да си помислиш, че поста ми е бил насочен към теб, но не е така!Въпросът е принципен. Голяма част от нас имат въздушни възглавници в колите си и това че не се ползват всеки ден не е причина диларите да ни смъкват от цената при покупката. Същото е и със застраховката ГО. Преди години, когато заплатите бяха по 150-200 лв. изкривих с Фиатката една почти съборена мантинела (първото и последно за сега мое ПТП), но ме намериха и искаха към 500 лв. от пътното. Аз си ги препратих към ДЗИ да се оправят, защото ги бях осведомил за събитието. Тогава застраховката бе по 20-30 лв., а данъка 15 лв. Само като си представя как щях да стоя 3-4 месеца гладен, ако нямах ГО и тръпки ме побиват. Излишно е да коментираме отделни казуси за повредени автомобили и други по дворовете. Може би това е пропуск на законодателя, но може би умишлено да е така от гледна точка на синхронизирането на нашето с Европейското законодателство. Затова и процента, който се гони е под 100%.Големият проблем идва от това, че някой пътуват редовно по пътищата без застраховки, включително и в страни от ЕС.Като си правя ГО правя и "Зелена карта", защото не знам коя вечер някой приятел ще се обади, че е закъсал по Сръбско, а това ще ми позволи за тръгна веднага и няма да чакам застрахователите да почнат работа на другия ден.Същото е и със застраховката на къщата, моята застраховка живот, на жената и т.н. Застраховката не е защита, но поне е някаква гаранция, че няма да останеш гол и бос на улицата.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                        Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.
                        Ела го направи точно в София, за времето, за което казваш, и ще те призная за вълшебник. Само ходенето и връщането от КАТ е час и половина - два. Отделно са опашките там. Половин работен ден ще си отиде. А след това и до НАП....
                        преди - TIPO
                        сега - VOLVO XC60

Коментар

Лошите новини никога не свършват...Отпада разсроченото плащане на застраховките ГО. Ще се плаща САМО кеш.

Коментар

Голяма работа, даже е по-добре. Аз не мога да го разбера разсроченото плащане. Мислиш за това 4 пъти, стъргаш стикери 4 пъти и най-тъпото - в крайна сметка плащаш повече
                            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                              Голяма работа, даже е по-добре. Аз не мога да го разбера разсроченото плащане. Мислиш за това 4 пъти, стъргаш стикери 4 пъти и най-тъпото - в крайна сметка плащаш повече
                              Ти като си баровец си плащай на куп,има хора които немогат да извадят 180 лв кеш.

Коментар

Ако бях баровец, щях ли да гледам да мина по-тънко? Плащам си навреме данъка, за да спестя 5-те %, и цялата застраховка, където даже спестяваш повече. Пълня и резервоара догоре, вместо да сипвам 4-5 пъти за по 20лв, защото от честото отваряне на капачката изветрява повече бензин :D
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X