Добре. Аз имам две неотписани коли. Хоби са ми. Вдигнал съм ги на трупчета на вилата. Изградил съм им пиедестал. Любувам им се със сутрешното кафе. Двигатели вече нямат. С номерата са обаче. Плащам им данъка, но не и застраховката...Някой беше питал защо са ми, когато не ги ползвам по предназначение. За мен те са важни и имат сантиментална стойност. Номерата съм си ги купил навремето с мои пари. Ай някой ме осъди, че не съм платил ГО за тях. Чакам...И имам юридическа обосновка, която ако не издържи в БГ ще издържи другаде, но за сметка на обикновения данъкоплатец в милата ни татковина.ПС: Колите са в моят личен двор. Не заемат обществена площ, не застрашават движението на редовите участници в него, а аз държа да си бъдат с регистрационните табели.
Не че защитавам безумната политика, но в случая пак не си прав.При официалното спиране от движение на автомобила, номерата си остават на него. В КАТ прибират единствено малкия талон, като на колата се залепя един стикер - "спрян от движение".Тъй че спокойно можеш да се наслаждаваш на старите си автомобили заедно с номерата.
Ето ти друга причина - мотористите. Малко са смелчаците, които карат след октомври и преди март или горе-долу 6 месеца гражданската идва малко излишна.
Дори и един ден през годината да караш колата ти трябва гражданска, поради какво е излишна не знам.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
И аз като колегата Стелиян се чудя за какво му е на някой автомобил ката го не го ползва по предназначение а за това да му се любува сутрин с кафето....То заради това като ти потрябва място за паркинг трудно се намира!
Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
И аз като колегата Стелиян се чудя за какво му е на някой автомобил ката го не го ползва по предназначение а за това да му се любува сутрин с кафето....То заради това като ти потрябва място за паркинг трудно се намира!
За това трябва да попитаме султана на Бруней 604 Rolls Royces, 574 Mercedes-Benzes, 452 Ferraris, 382 Bentleys, 209 BMWs, 179 Jaguars, 134 Koenigseggs, 21 Lamborghinis, 11 Aston Martins, and 1 SSCА и как да не се любуваш на такава гледка:
Ако визираш мен, моето сутрешно кафе и моят пост ( прочети го целият в частта описана къде са ми паркирани колите ) би ли ми забранил да го правя. И ако ти разбираш нещата по свой начин нека уважаваме разбиранията и на другите. Имам си колите точно по предназначение...НЯщо против?Immortal: Не съм се интересувал досега за спирането им от движение, защото данъкът им е нищожно нисък и си го плащам, ако трябва да плащам ГО за тях ще мисля. А и колите ми не изглеждат по-лошо от тези на султана... :D :D
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.Уж нямате пари, горивата ви скъпи, а плащате данъци на коли, които не ползвате! Направо не мога да ви разбера!Направо си плачете да ви събере човек мненията и да ви цака с тях в темите, където се оплаквате, че нещо ви е скъпо.
Колега ,тук става въпрос за принципно положение. Представи си и следния случай . Платил си на автомобила всичко и ГО. Удря ти камък предното стъкло и то се пука на парчета но си стои там на колата . Ти не я караш и тя стои на паркинга . Тогава по твоята логика трябва да те глобят че имаш неизправна кола нищо че ти им казваш ,че тя не се движи и стои на едно място . Същото е и с ГО. Колата ми стои в гаража и защо трябва да и плащам нещо като не я ползвам . Така както със счупено стъкло мога да тръгна на път ,така и без гражданска също мога да тръгна . И в двата случая съм в нарушение. Но защо в единия случай при счупено стъкло и стоене на място на колата не ме санкционират за това , а в другия че ми стои колата в гаража ме санкионират че не съм платил ГО. Говорим за принципен въпрос. За справедливост. А това дето горе моториста пише че не му се плаща ГО на мотора за няколко месеца е пълна глупост . Дори и за един ден , за един час да излезе на пътя то той трябва да я има . Две мнения по въпроса няма .
Фиат Панда 1.2 2006година
Синджира си идва ,а козата я няма...
Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.Уж нямате пари, горивата ви скъпи, а плащате данъци на коли, които не ползвате! Направо не мога да ви разбера!Направо си плачете да ви събере човек мненията и да ви цака с тях в темите, където се оплаквате, че нещо ви е скъпо.
Aбе много назидатели станаха във форума. Откъде накъде пък точно ти ще цакаш в темите, в които се оплакваме, а и в тази връзка - намери мое мнение в което аз се оплаквам, че не ми достигат пари ( да чукам на дърво ). Това, че нещо ми се струва неоправдано скъпо не значи, че касае моето съществуване. Чувствам се отговорен и за чуждото такова. Пък ти, като си готов да плащаш безропотно всичко и на всяка цена аз не мога да те коря. Дори напротив - разбирам те. Утре и данък въздух да ни сложат пак ще си съгласен и ще ни цакаш със стари мнения. Що се касае за мен: Изряден съм към Държавата, КАТ, родителите си, семейството си, шефовете си, подчинените си. Нямам причина да не мисля с главата си какво плащам и защо го плащам.По темата: Не ми пречи проверката на КАТ. Изряден съм или поне така си мисля. Дори, където живея в Бургас на улица с натоварено движение винаги има присъствие на КАТ и презумптивно в този участък всички управляват МПС с повишено внимание. Дори оня ден се шегувахме у дома, че вече си имаме нови съседи. Присъствието им, като, че ли стана вечно. :D :D :D ПС: Колега, може да не визираш мен, но се чувствам засегнат, като един от тези, които си плащат данък МПС на "неизползвани по предназначение автомобили" ( надявам се - не ме кориш, че си плащам данъка) и не бяха доволни от високата цена на горивата. Прости, ако съм те засегнал, но баба ми думаше: "Реквай си всичко да не те боли главата"
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
А това дето горе моториста пише че не му се плаща ГО на мотора за няколко месеца е пълна глупост . Дори и за един ден , за един час да излезе на пътя то той трябва да я има . Две мнения по въпроса няма .
Хах. Както е написано (но явно непрочетено), става въпрос за зимните месеци, никой не казва, че мотористи не трябва да плащат ГО ))))
Извинявай колега, ако съм те засегнал!Това, че мнението ми е след твоето може би те е накарало да си помислиш, че поста ми е бил насочен към теб, но не е така!Въпросът е принципен. Голяма част от нас имат въздушни възглавници в колите си и това че не се ползват всеки ден не е причина диларите да ни смъкват от цената при покупката. Същото е и със застраховката ГО. Преди години, когато заплатите бяха по 150-200 лв. изкривих с Фиатката една почти съборена мантинела (първото и последно за сега мое ПТП), но ме намериха и искаха към 500 лв. от пътното. Аз си ги препратих към ДЗИ да се оправят, защото ги бях осведомил за събитието. Тогава застраховката бе по 20-30 лв., а данъка 15 лв. Само като си представя как щях да стоя 3-4 месеца гладен, ако нямах ГО и тръпки ме побиват. Излишно е да коментираме отделни казуси за повредени автомобили и други по дворовете. Може би това е пропуск на законодателя, но може би умишлено да е така от гледна точка на синхронизирането на нашето с Европейското законодателство. Затова и процента, който се гони е под 100%.Големият проблем идва от това, че някой пътуват редовно по пътищата без застраховки, включително и в страни от ЕС.Като си правя ГО правя и "Зелена карта", защото не знам коя вечер някой приятел ще се обади, че е закъсал по Сръбско, а това ще ми позволи за тръгна веднага и няма да чакам застрахователите да почнат работа на другия ден.Същото е и със застраховката на къщата, моята застраховка живот, на жената и т.н. Застраховката не е защита, но поне е някаква гаранция, че няма да останеш гол и бос на улицата.
Бе то голяма сложнотия да върнеш малкия талон и да занесеш едно писмо до НАП, че колата е спряна от движение. Дори в София това отнема от 30 мин. до 1 час.
Ела го направи точно в София, за времето, за което казваш, и ще те призная за вълшебник. Само ходенето и връщането от КАТ е час и половина - два. Отделно са опашките там. Половин работен ден ще си отиде. А след това и до НАП....
Голяма работа, даже е по-добре. Аз не мога да го разбера разсроченото плащане. Мислиш за това 4 пъти, стъргаш стикери 4 пъти и най-тъпото - в крайна сметка плащаш повече
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Голяма работа, даже е по-добре. Аз не мога да го разбера разсроченото плащане. Мислиш за това 4 пъти, стъргаш стикери 4 пъти и най-тъпото - в крайна сметка плащаш повече
Ти като си баровец си плащай на куп,има хора които немогат да извадят 180 лв кеш.
Ако бях баровец, щях ли да гледам да мина по-тънко? Плащам си навреме данъка, за да спестя 5-те %, и цялата застраховка, където даже спестяваш повече. Пълня и резервоара догоре, вместо да сипвам 4-5 пъти за по 20лв, защото от честото отваряне на капачката изветрява повече бензин :D
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Коментар