Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За инструкторите и идиотите по улиците!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Слав написа:
    ...П.П. За случая с момичето от първия пост - някакси ми се струва без да съм медиум, че когато се е записвала е търсила най-ниската оферта, да ? Как да кажа - за толкова пари - толкова. Има разни обяви под път и над път - шофьорки курс - 350 лева... е за 350 лева те научават да караш направо и да сменяш предавките, някой друг лев на изпитващия и поредният убиец на пътя е готов и обзаведен с книжка...Просто думи нямам, а и да имах ми е много тъжно да пиша - затова спирам.
    Не си медиум определено! :D Курсът и е 550 лева, като "идиота" инструктор дори не и е дал листовки! Наложи се тя сама да си търси от познати или по-стари листовки! Нейният проблем е, че работи в чужбина и има ограничено време за престой в БГ и започна при този инструктор, защото я увери, че ще приключи за 45-50 дни, за да не презаверява билети, което пак струва пари! А се оказа, че курса изобщо няма да се вмести в тези 45-50 дни, защото тъпата им фирма за автокурсове си прави каквото си иска, включително лъже за новоизлезли заповеди от ДАИ за забрана за промяна на дати, хора и т.н. Оказа се, че ДАИ изобщо не са издавали такава заповед и им е все тая на изпита дали ще се яви Хасан или Иван, стига списъка да е заверен преди датата на изпита от фирмата, която организира курсовете. Самите фирми дават заявки за дати за изпит или ги съгласуват с изпити на други фирми и ако искат, могат да разменят 2 курсисти, които са в различни дати, ако те нямат нищо против. Да ама не - ако не кихнеш си оставаш за датата, на която фирмата благоволи да се организира и в нейния случай затъва с още около 60 евро за презаверка на дата за полет! Ако тиквеника не я беше излъгал за срока още в началото, тя щеше да се откаже и да остави курса за лятото, ама...Така, че колега и за 550 лева тия мошеници нищо не вършат! Не визирам баща ти и останалата шепа читави инструктори!Поздрави!P.S. Днес е на изпита по листовки! Ще Ви държа в течение...!
    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Когато дъщерята и сина вече можеха да въртят "геврека" ги слагах на коленете и карахме по поляните на село, призумцията ми беше в 2 аспекта, единия че те имаха невероятното желание да го правят, а другия че някой ден това ще им е добре дошло, както и стана. Когато започнаха курса и двамата имаха понятие от тръгване, спираме, паркиране и т.н., но никога не са злоупотребявали да вземат колата и да правят глупости без книжка. В последствие след вземането на документа последва още малко ошлайфане с моя помощ и чак тогава ги пуснах сами на улицата. Ошлайфането се състоеше главно в това, че вече няма допълнителни педали и за разлика от инструктора можех да им запаля врата след извършването на някоя глупост, до това не се стигна, но "набиването на канчето", казано по казармено не физически разбира се, беше неминуемо. Сега се справят сами и съм спокоен, въпреки че синът разбира се е по-луда глава и си счупи няколко пъти колите, но да е жив и здрав, колите се поправят.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

@Forsaken: По спомени от 1999г. - листовки??? Листовките са уникални уж за всеки изпит - преди изпита от листовките се скъсват верните отговори. После по номера се сверяват. И не би трябвало да има 1 с 1 еднакви - т.е. всеки от изпитваните трябва да е с различни листовки. Аз когато карах курса попитах за листовки и инструктора тогава ми препоръча да уча закона и правилника защото зубренето на старите листовки вече не помагало. В деня на изпита, изпитващият от ДАИ каза "Тези от вас, които не са сигурни в отговорите - по-добре да не ги маркирате". В последствие от инструктора разбрах защо. Моят инструктор беше много спокоен и кадърен, учил ме е да паркирам всякак + нощно и извънградско. Само полигонните ми часове бяха х2. Общо взето - ако някой от Варна иска шофьорски курсове - мога да му препоръчам Ангел Ангелов
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Е да де, ама нали теорията се учи и с решаване на листовки - продават се комплекти примерни тестове за категория В, които по принцип се осигуряват от инструктора. Последните отпечатани и разпространяващи се примерни тестове са от 2010 година. Естествено, че на изпита листовките ги дава изпитващия от ДАИ, но с примерните тестове поне имаш представа как, аджеба, изглежда цялата картинка.

Коментар

Forsaken написа:
            Е да де, ама нали теорията се учи и с решаване на листовки - продават се комплекти примерни тестове за категория В, които по принцип се осигуряват от инструктора. Последните отпечатани и разпространяващи се примерни тестове са от 2010 година. Естествено, че на изпита листовките ги дава изпитващия от ДАИ, но с примерните тестове поне имаш представа как, аджеба, изглежда цялата картинка.
            Ясно. Явно е нещо ново. През 1999г. нямаше такива листовки. Имаше от старите, дето се зубреха наизуст, но таман бяха въвели новите. И ... добре, че учих закона и правилника Тогава, не сега ...
            Steliyan's Life!

Коментар

В интерес на истината аз също имах примерни листовки още през далечната 94 година, и ги даваше инструктора!

Коментар

Forsaken написа:
                В интерес на истината аз също имах примерни листовки още през далечната 94 година, и ги даваше инструктора!
                По гръб не падаш май??? Да, по твое време Е имало листовки. През периода 1999-2000г. смениха системата, дори имаше новини как хората изпадали в недоумение с новите листовки. Всичко го направиха УЖ да се учи и теория, а не само да се върти геврека. Да, майка ми кара шофьорски курс през 1986-та, забавлявах се с нейните листовки. Това, че не съм взел книжка на 18, а чак на 27 е по простата причина, че до тогава НЕ ми е трябвала.
                Steliyan's Life!

Коментар

преди 20 дена положих изпити за "С" съответно психо, листовки и кормуване. стори ми се доста затегнато в сравнение от преди време като бях за "В", с 2 думи ако не бях подготвен нямаше да имам днес категорията, незнам навсякъде ли е така обаче, ето едно интересно четиво, пише нещо което на мен лично ми е трудно да повярвам а именно от 60 въпроса 60 грешки, маймуна да сложиш ще уцели поне 1 вярно ебати....http://news.plovdiv24.bg/194033.html

Коментар

Оооо да ви се похваля, днес си минах успешно изпита по кормуване. С две грешки, като за мен едното не беше грешка ама нали. Вече ще съм легален шофьор бе мамицата му стара .

Коментар

Working...
                    X