Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за осигуровки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за осигуровки

Интересува ме има ли някой който да се занимава с тези неща. Преди няколко месеца мойта не работеше и се заплеснахме, и забравихме да внесем здравна осигуровка. На другия месец се сетих и отидох естествено в Бориславова Банк (нали там им е сметката), и предположих, че няма да има такса превод. Да аме не !!! Баба Вуна. Не само че имаше такса превод, но и така го бяха направили, че полудях от яд. Вноската се прави по една сметка (вноска за миналия и вноска за текущия месец) и по друга се внася лихвата за предния месец. Т.е. и за преводите по 2-те сметки ми взеха такса за превод !!!!!!!! и най-много ме ядоса, за лихвата която внесох по първата вноска (33 стотинки лихва имаше) ми треснаха 5 лв такса превод !!!!!! ЛУДИИИИИИИИ. Та въпроса ми е, за да не им давам по 5 лв за превод на 20 ст, до коя дата се внасят здравни осигуровки. На нея работодателя и внесе и за март. До коя дата на април трябва да и внеса за този месец осигуровките.П.С. говорим за лице без работа, което се самоосигурява.

Какво значи лице без работа, което се самоосигурява? Или си безработен или се самоосигуряваш за собствена сметка. Но и в двата случая срокът вече е изтекъл - 10ти всеки месец е крайният срок за внасяне на осигуровки за предходния месец. Що не пробваш да плащаш през сайта на НАП - таксите са по-малки.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Какво значи лице без работа, което се самоосигурява? Или си безработен или се самоосигуряваш за собствена сметка. Но и в двата случая срокът вече е изтекъл - 10ти всеки месец е крайният срок за внасяне на осигуровки за предходния месец. Що не пробваш да плащаш през сайта на НАП - таксите са по-малки.
      той май има предвид само здравните осигуровки, не се е изказал правилно

Коментар

Точно за здравните осигуровки. И на мене са ми тъмна Индия тия осигуровки и затова така съм се изказал. То като си без работа, вноски за пенсионен фонд май нямаш. Внасяш само здравни осигуровки. Та за месец април здравните осигуровки трябва да се внесат до 10 май така ли ?

Коментар

////Punto//// написа:
          Точно за здравните осигуровки. И на мене са ми тъмна Индия тия осигуровки и затова така съм се изказал. То като си без работа, вноски за пенсионен фонд май нямаш. Внасяш само здравни осигуровки. Та за месец април здравните осигуровки трябва да се внесат до 10 май така ли ?
          Няма значение, и аз не разбрах отначало, но после вдянах - Да, внасят се до 10то число на следващия месец.

Коментар

За физическите лица това не е ли пак просто плащане към бюджета? Т.е. от всяка една банка можеш да преведеш сумата към съответната сметка?В ПИБ за междубанков превод от твоя сметка май беше 1.60лв (през интернет 1.10), а без сметка (в брой на каса) 7лв. Навсякъде превод на пари в брой на каса, без да си клиент на банката (да имаш сметка), е скъпо. В смисъл не е нуждно да ходиш да пълниш гушата на СИБанк, пусни си интернет банкирането и прави преводи.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Не ги разбирам тия работи с банкирането аз Ще проверя в ePay.bg дали може.

Коментар

////Punto//// написа:
                Не ги разбирам тия работи с банкирането аз Ще проверя в ePay.bg дали може.
                Може, но по-добре се регистрирай в сайта на НАП - там само с няколко стъпки ти въвежда и банковата сметка, и кода на плащане, и сумата и те прехвърля към epay или еBG (май така се казва) - много е удобно за хора, които не знаят точно какво се пише в платежните, защото са различни от обикновените платежни.

Коментар

По принцип НАП работят със Си Банк. И там таксата е по-малка. Другото което бих те посъветвала е в НАП със сигурност има клон на банката с която работят и там таксите са по-малко. А колкото до срока - колежката ele ти е дала точния отговор.

Коментар

Аз знам, че НАП работят с Бориславова Банк, и затова изрично отидох там, с идеята таксата да е по-ниска. 5 лв такса превод за 22 ст лихва ...някак си не ми звучи нормално.

Коментар

////Punto//// написа:
                      Аз знам, че НАП работят с Бориславова Банк, и затова изрично отидох там, с идеята таксата да е по-ниска. 5 лв такса превод за 22 ст лихва ...някак си не ми звучи нормално.
                      На мен вече нищо в България не ми звучи нормално Ако лихвата и главницата се плащат по една сметка - не им казвай нищо - попълвай си едно платежно за цялата сума и им го пускай. Ако са по различни сметки - нямаш избор...Мен така ме прекараха веднъж с две бележки за две лизингови вноски (за два поредни месеци).От тогава си знам - мълчаливо, попълвам всичко на една бележка с общата сума, подавам им я и си плащам само една такса.Не съм имал проблеми досега.ЕДИТ: Мда, при осигуровките кодът на главницата и лихвите е различен май, ако не се лъжа... няма как да стане с едно платежно, макар че що пък не.

Коментар

В раличните области НАП работи с различни банки. Аз лично не бих плащала лихви - в края на годината или ако изпише, че не си осигурен - искаш една справка и плащаш по нея - спестява се доста. Не знам как е за безработните, защото не се подава декларация 1, но при другите се установява с проверка.

Коментар

ele написа:
                          В раличните области НАП работи с различни банки. Аз лично не бих плащала лихви - в края на годината или ако изпише, че не си осигурен - искаш една справка и плащаш по нея - спестява се доста. Не знам как е за безработните, защото не се подава декларация 1, но при другите се установява с проверка.
                          Превеждаш само дължимата сума за съответните месеци,която е 16,80 лв. на месец.Лихвите ще имат да ги взимат.Аз редовно превеждам със закъснение и никога не правя превод на лихвите.Те не ми дават лихва,когато преведа пари предсрочно! Никой няма да ти спре осигуровките,защото не си платил лихви! В Хасково НАП работи с Райфайзен банк.Имат клон в НАП и не събират комисионни за превод,но опашките са големи.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Въпрос за осигуровки

dudulia написа:
                            ele написа:
                            Превеждаш само дължимата сума за съответните месеци,която е 16,80 лв. на месец.Лихвите ще имат да ги взимат.Аз редовно превеждам със закъснение и никога не правя превод на лихвите.Те не ми дават лихва,когато преведа пари предсрочно! Никой няма да ти спре осигуровките,защото не си платил лихви! В Хасково НАП работи с Райфайзен банк.Имат клон в НАП и не събират комисионни за превод,но опашките са големи.
                            И в град Разград е така . Райффайзен Банк не вземат такси .
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                            X