Интересува ме има ли някой който да се занимава с тези неща. Преди няколко месеца мойта не работеше и се заплеснахме, и забравихме да внесем здравна осигуровка. На другия месец се сетих и отидох естествено в Бориславова Банк (нали там им е сметката), и предположих, че няма да има такса превод. Да аме не !!! Баба Вуна. Не само че имаше такса превод, но и така го бяха направили, че полудях от яд. Вноската се прави по една сметка (вноска за миналия и вноска за текущия месец) и по друга се внася лихвата за предния месец. Т.е. и за преводите по 2-те сметки ми взеха такса за превод !!!!!!!! и най-много ме ядоса, за лихвата която внесох по първата вноска (33 стотинки лихва имаше) ми треснаха 5 лв такса превод !!!!!! ЛУДИИИИИИИИ. Та въпроса ми е, за да не им давам по 5 лв за превод на 20 ст, до коя дата се внасят здравни осигуровки. На нея работодателя и внесе и за март. До коя дата на април трябва да и внеса за този месец осигуровките.П.С. говорим за лице без работа, което се самоосигурява.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за осигуровки
Collapse
X
-
Какво значи лице без работа, което се самоосигурява? Или си безработен или се самоосигуряваш за собствена сметка. Но и в двата случая срокът вече е изтекъл - 10ти всеки месец е крайният срок за внасяне на осигуровки за предходния месец. Що не пробваш да плащаш през сайта на НАП - таксите са по-малки.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
ele написа:Какво значи лице без работа, което се самоосигурява? Или си безработен или се самоосигуряваш за собствена сметка. Но и в двата случая срокът вече е изтекъл - 10ти всеки месец е крайният срок за внасяне на осигуровки за предходния месец. Що не пробваш да плащаш през сайта на НАП - таксите са по-малки.
Коментар
-
////Punto//// написа:Точно за здравните осигуровки. И на мене са ми тъмна Индия тия осигуровки и затова така съм се изказал. То като си без работа, вноски за пенсионен фонд май нямаш. Внасяш само здравни осигуровки. Та за месец април здравните осигуровки трябва да се внесат до 10 май така ли ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
За физическите лица това не е ли пак просто плащане към бюджета? Т.е. от всяка една банка можеш да преведеш сумата към съответната сметка?В ПИБ за междубанков превод от твоя сметка май беше 1.60лв (през интернет 1.10), а без сметка (в брой на каса) 7лв. Навсякъде превод на пари в брой на каса, без да си клиент на банката (да имаш сметка), е скъпо. В смисъл не е нуждно да ходиш да пълниш гушата на СИБанк, пусни си интернет банкирането и прави преводи.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
////Punto//// написа:Не ги разбирам тия работи с банкирането аз Ще проверя в ePay.bg дали може.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
////Punto//// написа:Аз знам, че НАП работят с Бориславова Банк, и затова изрично отидох там, с идеята таксата да е по-ниска. 5 лв такса превод за 22 ст лихва ...някак си не ми звучи нормално.
Коментар
-
В раличните области НАП работи с различни банки. Аз лично не бих плащала лихви - в края на годината или ако изпише, че не си осигурен - искаш една справка и плащаш по нея - спестява се доста. Не знам как е за безработните, защото не се подава декларация 1, но при другите се установява с проверка.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:В раличните области НАП работи с различни банки. Аз лично не бих плащала лихви - в края на годината или ако изпише, че не си осигурен - искаш една справка и плащаш по нея - спестява се доста. Не знам как е за безработните, защото не се подава декларация 1, но при другите се установява с проверка.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Въпрос за осигуровки
dudulia написа:ele написа:В раличните области НАП работи с различни банки. Аз лично не бих плащала лихви - в края на годината или ако изпише, че не си осигурен - искаш една справка и плащаш по нея - спестява се доста. Не знам как е за безработните, защото не се подава декларация 1, но при другите се установява с проверка.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар