Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт (оборудване)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така си и помислих, че го няма в закона, но го има като стандарт, но тогава този стандарт дава ли право на КАТ да съставят актове за съответния "неизправен" пожарогасител или има други органи за тази работа? И под думата "неизправен", не е констатирано какво означава, аз лично най-малко го свързвам с "НЕЗАВЕРЕН" !
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Тва като с генерациите - мое да е зверски шумна, но ако не е пукната и не изпуска, значи е изправна, щото няма уред който да определи нивото на шум което тя отделя......има в Шумен, и той не работи......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

А пожарогасителите с манометър трябва ли да са със стикер,че са проверени?

Коментар

gituli написа:
          А пожарогасителите с манометър трябва ли да са със стикер,че са проверени?
          Да! Така пише в стандарта! Стикерът е:" "Едногодишна гаранция за извършената проверка, ремонт и зареждане." Може би думата НЕИЗПРАВЕН в ППЗДвП, цитиран от колегата TIP, трябва да се замени с израза:" без стикер с дата на проверка, осигуряваща едногодишна гаранция за извършената проверка, ремонт и зареждане."

Коментар

А тогава защо има манометър?

Коментар

Vladim написа:
              Открих една фирма... Ще ходя да си купя от тях читав пожарогасител за джипката, че в момента имам един смотан дезодорант. За фиатката съм се подсигурил с по-готин метален с манометър, но ще го водя на заверка. http://fire.bg/fire/bg/45/213/contentview.phpА иначе наистина дано на никого да не му се налага да го ползва, защото би ви помогнал само при първоначално разгаряне.
              Аз ще проверя при БВА и Сие.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Ужасен ужас са всичките ни закончета!
                FIAT BRAVO 1.6
                FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

gituli написа:
                  Налягането не е единствената величина в уравнението за изправност на пожарогасител.

Коментар

Че то друго има ли?Нали му трябва налягане и някой да натиска спусака. :D Май всичко е за пари според мен.И без това всички знаят,че тези пожарогасители са само за да изгасиш някоя цигара.

Коментар

Stefanaki написа:
                      Vladim написа:
                      Открих една фирма... Ще ходя да си купя от тях читав пожарогасител за джипката, че в момента имам един смотан дезодорант. За фиатката съм се подсигурил с по-готин метален с манометър, но ще го водя на заверка. http://fire.bg/fire/bg/45/213/contentview.phpА иначе наистина дано на никого да не му се налага да го ползва, защото би ви помогнал само при първоначално разгаряне.
                      Аз ще проверя при БВА и Сие.
                      БВА и Сие:Цена за заверка: 7.50лв без ДДС (9лв с ДДС)Време за манипулация: 10-15 минРаботно време: 09:00-18:00 всеки ден без събота и неделяМного скъпо ми се вижда.........."FIRE.BG " ЕООД:7,20лв за обслужване (изпразване, отваряне, смяна на уплътнители и пълнене) + поставяне на стикер. Цената е с ДДС19,60лв за нов пожарогасител с поставен стикер.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Airfan написа:
                        gituli написа:
                        Налягането не е единствената величина в уравнението за изправност на пожарогасител.
                        Точно така! Днес занесох моят да му сменят течността и му сложат стикер за проверка. Ще ми струва малко под 8лв. Отделно си купих нов метален пожарогасител с манометър и стикер за годност от същата фирма за 19.60лв.
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                          Airfan написа:
                          gituli написа:
                          Точно така! Днес занесох моят да му сменят течността и му сложат стикер за проверка. Ще ми струва малко под 8лв. Отделно си купих нов метален пожарогасител с манометър и стикер за годност от същата фирма за 19.60лв.
                          Колко му е годността на този с манометъра?
                          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Stefanaki написа:
                            БВА и Сие:Цена за заверка: 7.50лв без ДДС (9лв с ДДС)Време за манипулация: 10-15 минРаботно време: 09:00-18:00 всеки ден без събота и неделяМного скъпо ми се вижда.........."FIRE.BG " ЕООД:7,20лв за обслужване (изпразване, отваряне, смяна на уплътнители и пълнене) + поставяне на стикер. Цената е с ДДС19,60лв за нов пожарогасител с поставен стикер.
                            [url=http://www.alexfire.com/] ,,АЛЕКСАНДРА-БАКИЕВ

Коментар

И аз искам за 4лв,ама в Ст.Загора си имаме само БВА май.
                              FIAT BRAVO 1.6
                              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
                                И аз искам за 4лв,ама в Ст.Загора си имаме само БВА май.
                                http://www.napazar.eu/pozharogasiteli-protivopozharna-tehnika-eko-raj-ood-gt-stara-zagora-135881.html
                                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Working...
                                X