Какво значение има, важното е че хората ще си получат парите, които чакат с години. А ако собственикът иска да го подкара - добре, ако иска да го нареже - пак добре. И единият, и другият случай си имат предимства.
според мен няма начин да заработи, тъй като трябва да налеят мнооооого пари, докато го вкарат в еко нормите!
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Интересно. Това според мен са желанията на синдикалните лидери. Ама дали наистина ще стане така - кой знае.Дано да им платят на хората! Но дълбоко се съмнявам.
Аз не съм убеден, че ще им върнат заплатите, но все пак винаги има надежда
За заплатите ще прецени синдика на Кремиковци. Аз едно не мога да разбера - всички ВИЕ, които не КУПИХТЕ Кремиковци, какво БИХТЕ направили ако го бяхте купили? Да възобновите дейността му, внасяйки скъпа суровина, произвеждайки още по-скъпа продукция, карайки я с БДЖ доОскъпявайки я???По цял свят металообработващи фабрики се правят БЛИЗО до суровината, а не близо до Столицата. Само един дявол знае за чие трибуквие е била тая фабрика до София..., а сетих се - да има къде да работят повечето столичани и БКП да казва "осигурихме работа"... да бе.Определено не виждам тоя завод да започне дейност - икономически необосновано е.
За заплатите ще прецени синдика на Кремиковци. Аз едно не мога да разбера - всички ВИЕ, които не КУПИХТЕ Кремиковци, какво БИХТЕ направили ако го бяхте купили? Да възобновите дейността му, внасяйки скъпа суровина, произвеждайки още по-скъпа продукция, карайки я с БДЖ доускъпявайки я???По цял свят металообработващи фабрики се правят БЛИЗО до суровината, а не близо до Столицата. Само един дявол знае за чие трибуквие е била тая фабрика до София..., а сетих се - да има къде да работят повечето столичани и БКП да казва "осигурихме работа"... да бе.Определено не виждам тоя завод да започне дейност - икономически необосновано е.
Вие всички завиждате на този млад, амбициозен и успяващ бизнесмен. Нека подкрепим зараждащата се и все още толкова крехка класа от елитни капиталисти, която подава глава от мръсната тор, нахвърляна от комунисти и ДС-кадри, така както кокичето напролет пробива полузамръзналата почва.Нека заедно подкрепим тези млади бизнес-студенти, за да я има нашата мила капиталистическа родина и вместо да протестирате срещу високите цени на горивата, помагайте да се подобри инвестиционния климат в страната и излезте да протестирате да ви намалят заплатите, за да не тормозим бизнесът, който сега е в криза.
Ти обаче имаш някоя интегрална схема дето се е прецакала.Нямаш връзка с главния.
А ти си опериран от чувство за хумор пич. Олаби се малко, извади шината от там.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Вие всички завиждате на този млад, амбициозен и успяващ бизнесмен. Нека подкрепим зараждащата се и все още толкова крехка класа от елитни капиталисти, която подава глава от мръсната тор, нахвърляна от комунисти и ДС-кадри, така както кокичето напролет пробива полузамръзналата почва.Нека заедно подкрепим тези млади бизнес-студенти, за да я има нашата мила капиталистическа родина и вместо да протестирате срещу високите цени на горивата, помагайте да се подобри инвестиционния климат в страната и излезте да протестирате да ви намалят заплатите, за да не тормозим бизнесът, който сега е в криза.
Ти обаче имаш някоя интегрална схема дето се е прецакала.Нямаш връзка с главния.
А ти си опериран от чувство за хумор пич. Олаби се малко, извади шината от там.
За заплатите ще прецени синдика на Кремиковци. Аз едно не мога да разбера - всички ВИЕ, които не КУПИХТЕ Кремиковци, какво БИХТЕ направили ако го бяхте купили? Да възобновите дейността му, внасяйки скъпа суровина, произвеждайки още по-скъпа продукция, карайки я с БДЖ доускъпявайки я???По цял свят металообработващи фабрики се правят БЛИЗО до суровината, а не близо до Столицата. Само един дявол знае за чие трибуквие е била тая фабрика до София..., а сетих се - да има къде да работят повечето столичани и БКП да казва "осигурихме работа"... да бе.Определено не виждам тоя завод да започне дейност - икономически необосновано е.
Още един продухан мисловно, от дърдорещи глупости псевдоикономистчета. Нищо лично.Случайно да си чувал за кремиковското желязнорудно находище? За каква отдалечена суровина говориш, и какво означава близо до столицата? Еми закривай наред предприятия и ходи на село да садиш картофи . А какво означава "доУскъпявайки" я? (ООООООО)Кремиковци беше източвано години наред, и умишлено доведено до фалит, както мнооого друго предприятия.
@SUS SCROFA: Не те знам какво ИЗОБЩО разбираш от икономика, но аз знам колко са 4.8%% рандеман оловно-цинкова руда. Също така знам и колко са 6 до 8%% при желязната руда. Ще вметна, че това са максималните добиви на РУДА по време на работа на различните рудници. Според мен с такъв рандеман продукция би се избивала само златната руда.И понеже явно си сред най-големите български икономисти - защо не го купи ти Кремиковци и да започнеш да го работиш? М?А предвид, че нито ме знаеш кой съм, нито какъв съм, както и аз теб - ще те питам нещо елементарно - ЗАЩО, когато нямаш суровина (захарно цвекло) имаш 8 рафинерии на територия от 110 00км2??? Доускъпявайки = всяка продукция, към чиято стойност вкарваш сумата на външни разходи я оскъпява допълнително. На кого да изпратя фактурата за краткият урок по икономика???
Леле как се хванахте за гушите за някаква си хипотетична ситуация и даже без моя помощ! Не знам дали някой, който не е навътре в нещата, може да прецени какво да го прави този комбинат, ако го купи, независи колко претендира, че познава науката Икономика, щото то не е като да продаваш компютри...
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
@SUS SCROFA: Не те знам какво ИЗОБЩО разбираш от икономика, но аз знам колко са 4.8%% рандеман оловно-цинкова руда. Също така знам и колко са 6 до 8%% при желязната руда. Ще вметна, че това са максималните добиви на РУДА по време на работа на различните рудници. Според мен с такъв рандеман продукция би се избивала само златната руда.И понеже явно си сред най-големите български икономисти - защо не го купи ти Кремиковци и да започнеш да го работиш? М?А предвид, че нито ме знаеш кой съм, нито какъв съм, както и аз теб - ще те питам нещо елементарно - ЗАЩО, когато нямаш суровина (захарно цвекло) имаш 8 рафинерии на територия от 110 00км2??? Доускъпявайки = всяка продукция, към чиято стойност вкарваш сумата на външни разходи я ускъпява допълнително. На кого да изпратя фактурата за краткият урок по икономика???
Ммммм, колко компетентно. Няма да те разкатавам публично , за твоите слаби познания по черна металургия. :D ДоОскъпявам се пише, според мен. Това имах предвид Те и въглищата в маришкия басейн са лоши, ама заради приватизираните 1 и 3 сега разни политически лобита, не искат да строим Белене.Аз не твърдя, че Кремиковци е икономическо чудо, което сега би станало металургичен тигър, но да се твърди, че някой на времето е построил нещо, само защото, някой, някъде трябва да работи е меко, казано смехотворно. Извинявам се, ако съм прозвучал малко твърдо, но съм чел твои коментари, които са в такъв стил, щото се чувствам спокойно да ти отговарям по-този начин.
@SUS SCROFA Просто е нелепо, точно ти да правиш забележки относно граматиката :D В последния ти пост има поне 5 грешки. След "по" се слага тире, само когато е сравнителна степен, а не както ти падне. Запетайките няма да ги коментираме. Предполагам ще ме контрираш, че липсата на елементарни позания по правопис не ти пречи да си специалист по всичко останало. Нека колегите сами преценят.
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
@SUS SCROFA Просто е нелепо, точно ти да правиш забележки относно граматиката :D В последния ти пост има поне 5 грешки. След "по" се слага тире, само когато е сравнителна степен, а не както ти падне. Запетайките няма да ги коментираме. Предполагам ще ме контрираш, че липсата на елементарни позания по правопис не ти пречи да си специалист по всичко останало. Нека колегите сами преценят.
Тиренцето е техническа грешка, заради особеност на клавиатурата ми, а запетайките далече не са твоята силна страна. Има грешки и грешки.Аз просто обясних на колегата, защо питам какво означава дооскъпяване.Радвам се, че играеш ролята на адвокат, отива ти. Защитавай по-слабите от теб. Този, който сега защитаваш е по-силен от теб определено , по този тип теми.
Коментар