SUS SCROFA написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За държавните служители
Collapse
X
-
naskobg написа:SUS SCROFA написа:...Аз пък лично, смятам, че ни е нисък корпоративния данък.Шегувам се, имах нещо друго предвид.Защо все държавните служители са виновни за празната хазна? :D
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
=Rudi= написа:SUS SCROFA написа:Защо все държавните служители са виновни за празната хазна? :DА-а, моля ти се, не си прав! В една друга тема обвинявахме за празната хазна и тези, дето се осигуряват на минимална заплата и укриват доходи.
Това за костюмчето и чорапетата беше шега.
Аз друго се чудя, ако имаме силна и кадърна, добре заплатена армия от държавни служители, ние ще успеем да усвоим доста пари от еврофондовете, нали сега нямаме капацитет.
А ние крепим с ниски данъци някакъв бизнес и някакви измислени инвеститори, дето нещо, тъпчат на едно място и икономиката си буксува яко.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:А ние крепим с ниски данъци някакъв бизнес и някакви измислени инвеститори, дето нещо, тъпчат на едно място и икономиката си буксува яко.И те не са никак малко.Въпреки това, съкращават работници и замразяват заплати.Вълшебната думичка от две години насам е "криза". Само че всъщност от кризата остана само думичката, но това го знаят малцина.Давам за пример един завод в малък град, сравнително близо до София. Преди 3 години там работеха 400 човека на една смяна.Сега работят 250, разделени на 2 смени по 125. Продукцията им е двойно по-голяма в момента, отколкото преди 3 години. Заплатите са им ако не същите, то съвсем леко повишени. Инвестират се пари (много пари) в ново оборудване в иначе старите на външен вид халета.Друг пример: голям завод в средно голям областен град.Отчети на произведена продукция от 2007 до 2010 вкл. Най-много продукция имат реализирана през...2010. През 2009 продукцията е била на половината на 2008, т.е. наистина е имало някаква криза. Миналата година обаче са надминали предкризисното ниво. Но все още говорят, че било криза.Тъй че, айде с буксуващата икономика, кризата и тъпчещите на едно място инвеститори. Това поне съм го видял с очите си.
Коментар
-
Immortal написа:SUS SCROFA написа:А ние крепим с ниски данъци някакъв бизнес и някакви измислени инвеститори, дето нещо, тъпчат на едно място и икономиката си буксува яко.И те не са никак малко.Въпреки това, съкращават работници и замразяват заплати.Вълшебната думичка от две години насам е "криза". Само че всъщност от кризата остана само думичката, но това го знаят малцина.Давам за пример един завод в малък град, сравнително близо до София. Преди 3 години там работеха 400 човека на една смяна.Сега работят 250, разделени на 2 смени по 125. Продукцията им е двойно по-голяма в момента, отколкото преди 3 години. Заплатите са им ако не същите, то съвсем леко повишени. Инвестират се пари (много пари) в ново оборудване в иначе старите на външен вид халета.Друг пример: голям завод в средно голям областен град.Отчети на произведена продукция от 2007 до 2010 вкл. Най-много продукция имат реализирана през...2010. През 2009 продукцията е била на половината на 2008, т.е. наистина е имало някаква криза. Миналата година обаче са надминали предкризисното ниво. Но все още говорят, че било криза.Тъй че, айде с буксуващата икономика, кризата и тъпчещите на едно място инвеститори. Това поне съм го видял с очите си.
Радвам се, че има и други хора, които знаят точно за какво става дума, в нашата мила капиталистическа България,в която ни убеждават, че едва ли не трябва да им даваме пари на милите и добри инвеститори, за да идват да правят бизнес у нас и че бизнесът е по важен и от здравеопазването и образованието, той е като някаква златна кокошка, само дето не снася яйца или поне те не достигат до нас.
Коментар
-
хахаха голям рев за горките държавни "хрантутници"Пич,аз имам познати държавни служители и никой не е умрял гладен....напротив,къщи вдигат,деца раждат и ги отглеждат без лишения,автомобилчета си купуват,частен бизнес започват с изкараното от държавната служба. Как ли го правят? Последният въпрос е риторичен,отговори си сам
Защото докато аз и жена ми блъскаме всеки ден(няма делник,няма празник,аз съм на работа) за мизерните заплати от по 500лв,от които 1/4 са ми удръжки
, хрантутниците на държавна служба взимат 400лв,от които една стотинка не отива за данъци,работят не повече 3-4 часа през деня ...почиват всеки уикенд,на всеки празник,ползват двойно повече платен отпуск(който половината им го плащат в пари като не го ползват) и по цял ден си вирят краката....правят се на ощипани и при всяка една възможност взимат предложения им рушват,за да си затворят и без това слепите очи за поредното престъпление. Ей затова уважаеми всички се натискат да се настанят на държавна службица и да бръкнат в кацата с меда
Затова много моля само без дда ги оплаквата горките държавни служители....защото аз беден такъв НЕ ПОЗНАВАМ.
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Другото което смятам за много важно е прозрачна система за бонуси. Нека да бъдат 400 лв заплатите, но по обективни показатели да се стимулират работещите. Защото не мога да си кривя душата - срещали са се много човечни хора. Например трябваше много бързо да си извадя паспорта въпреки, че бях платил за обикновена поръчка. Ходих там където ги печатат и попитах има ли начин да доплатя. Нямаше такава процедура тъй като вече беше разпределен в партида за печат и т.н. Жената обаче го предвижи напред - и не ми взе и лев - просто видя, че нямаше друг вариант. Исках да им оставя бутилка уиски - отказаха го. С две думи - не може да се слагат всички под общ знаменател. И съм на мнение, че който си върши работата добре - трябва да му се плаща повече от на другите. Т.е. ако 100 човека напишат благодарност за този служител - той трябва да бъде поощрен.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
paralesa написа:хахаха голям рев за горките държавни "хрантутници"Пич,аз имам познати държавни служители и никой не е умрял гладен....напротив,къщи вдигат,деца раждат и ги отглеждат без лишения,автомобилчета си купуват,частен бизнес започват с изкараното от държавната служба. Как ли го правят? Последният въпрос е риторичен,отговори си сам
Защото докато аз и жена ми блъскаме всеки ден(няма делник,няма празник,аз съм на работа) за мизерните заплати от по 500лв,от които 1/4 са ми удръжки
, хрантутниците на държавна служба взимат 400лв,от които една стотинка не отива за данъци,работят не повече 3-4 часа през деня ...почиват всеки уикенд,на всеки празник,ползват двойно повече платен отпуск(който половината им го плащат в пари като не го ползват) и по цял ден си вирят краката....правят се на ощипани и при всяка една възможност взимат предложения им рушват,за да си затворят и без това слепите очи за поредното престъпление. Ей затова уважаеми всички се натискат да се настанят на държавна службица и да бръкнат в кацата с меда
Затова много моля само без дда ги оплаквата горките държавни служители....защото аз беден такъв НЕ ПОЗНАВАМ.
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:paralesa написа:хахаха голям рев за горките държавни "хрантутници"Пич,аз имам познати държавни служители и никой не е умрял гладен....напротив,къщи вдигат,деца раждат и ги отглеждат без лишения,автомобилчета си купуват,частен бизнес започват с изкараното от държавната служба. Как ли го правят? Последният въпрос е риторичен,отговори си сам
. Поздравления за откровенността ти.
Точно така се пише, за да може господа защитниците на "инвестиционните климати и частно-корпоративните сфери, да те разберат. :D :D :D
Коментар
-
itan75 написа:paralesa написа:хахаха голям рев за горките държавни "хрантутници"Пич,аз имам познати държавни служители и никой не е умрял гладен....напротив,къщи вдигат,деца раждат и ги отглеждат без лишения,автомобилчета си купуват,частен бизнес започват с изкараното от държавната служба. Как ли го правят? Последният въпрос е риторичен,отговори си сам
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Отговор 2: до "киро на денят" :D Чудесен коментар, както винаги кратък и съдържателен. Само да вметна, че всеки има право на безплатно погребение, друг е въпросът какво точно наричат погребение общинските власти.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар