Щом ги гонят от другите държави значи са си така устроени като паразити.Е има едно 5% читави но като общо е лош гена им.Но стига за мангалите пак ще ни изтрият темата нека не наблягаме само на тази тема защото някои би я тълкувал като ксенофобия.Нека споменем всички различия за да не изчезне и тая тема, все пак е интересна.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приемаме ли различните?
Collapse
X
-
Кои хора са различни? Ние всички сме различни и дали ще приемем другите зависи изцяло от нашите представи за приемливо поведение. Хората мразят тези, които се отклоняват страшно много от техните норми, защото не могат да разберат тези хора и се страхуват от това, което те биха могли да направят. За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него... Ето колегата мрази циганите, но не мрази черните, защото са далеч от него. АКо отиде в САЩ и види, че черните там са като циганите тук, веднага ще ги намрази... Това да харесваш определна група хора и да не харесваш друга е нормално. Но въпреки това човек трябва да съди за другите на индивидуална основа, а не по предубеждение. Докато бях в Англия трябваше да наемем нов служител в офиса. Взехме една жена, която работи около 6 месеца и наистина беше много добра. След това се премести в по-голяма компания и се издигна доста в йерархията. Когато я освобождавахме, направихме парти, а жената се разплака накрая и каза, че никога не е вярвала, че някой ще я вземе на работа, защото в автобиографията й пише, че е била в психиатрия и се е лекувала от депресия повече от година - мога да кажа, че си бях свършила работата през пръсти и бях чела само квалификациите, които кандидатите имат, не и цялата автобиография, но ако си бях свършила работата, едва ли щях да я избера за интервю. Така че някои хора се нуждаят само от шанс... Аз не мога да кажа, че мразя някого, но ако някой не ми допада, просто го подминавам или отбягвам - не е необходимо да е циганин или гей - има доста българи, които попадат в това число.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
nai7 написа:SUS SCROFA написа:dikanio написа:SUS SCROFA написа:dikanio написа:Аз не съм объркан и директно отговарям - не мога да понасям гейзери, а цигани още повече. За съжаление нищо не мога да направя по въпроса, освен да ги избягвам. С останалите типове "различни" нямам проблеми.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
ele написа:Кои хора са различни? Ние всички сме различни и дали ще приемем другите зависи изцяло от нашите представи за приемливо поведение. Хората мразят тези, които се отклоняват страшно много от техните норми, защото не могат да разберат тези хора и се страхуват от това, което те биха могли да направят. За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него... Ето колегата мрази циганите, но не мрази черните, защото са далеч от него. АКо отиде в САЩ и види, че черните там са като циганите тук, веднага ще ги намрази... Това да харесваш определна група хора и да не харесваш друга е нормално. Но въпреки това човек трябва да съди за другите на индивидуална основа, а не по предубеждение. Докато бях в Англия трябваше да наемем нов служител в офиса. Взехме една жена, която работи около 6 месеца и наистина беше много добра. След това се премести в по-голяма компания и се издигна доста в йерархията. Когато я освобождавахме, направихме парти, а жената се разплака накрая и каза, че никога не е вярвала, че някой ще я вземе на работа, защото в автобиографията й пише, че е била в психиатрия и се е лекувала от депресия повече от година - мога да кажа, че си бях свършила работата през пръсти и бях чела само квалификациите, които кандидатите имат, не и цялата автобиография, но ако си бях свършила работата, едва ли щях да я избера за интервю. Така че някои хора се нуждаят само от шанс... Аз не мога да кажа, че мразя някого, но ако някой не ми допада, просто го подминавам или отбягвам - не е необходимо да е циганин или гей - има доста българи, които попадат в това число.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
stefaka222 написа:Щом ги гонят от другите държави значи са си така устроени като паразити.Е има едно 5% читави но като общо е лош гена им.Но стига за мангалите пак ще ни изтрият темата нека не наблягаме само на тази тема защото някои би я тълкувал като ксенофобия.Нека споменем всички различия за да не изчезне и тая тема, все пак е интересна.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Ichkin написа:Абе аз съм толерантен, ама .. така толерантно искам да те помоля ... като искаш да отговаряш на всеки пост .... поне го обедини в 1 пост, а не в 3-4 поредни ... Малко ме натоварва в 02 : 30 да ти кажа честнo :DОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
За не знам кой път ще кажа:Винаги съм делил човеците на два типа - добри и лоши. По никакъв друг признак.(Понякога съм писал, че е време и циганите да станат човеци, но съм го писал иронично).Имам приятел, който е осиновен (той знае това), и очевидно (по цвета на кожата) е циганин по рождение. Осиновен е от българи и през целия си живот е живял нормално. Приятел ми е от дете и никога не ми е дал повод, да си помисля,че е различен. Разбира се, много деца като малък му викаха "мангал"... въпрос на възпитание. Ясно е и очевадно, че циганите са такива заради средата, в която израстват. Стига за тях.Етносът е последното нещо, което има някакво значение за мен, ако изобщо има значение.Това дали човек е по-различен външно - също не ми прави впечатление, в особени случаи няма как да не ми направи впечатление, но се стремя да не го показвам. Не гледам към "различността" на човека, стремя се да го приемам за равен и да му покажа, че е така.Сексуалните особености на отсрещния ни най-малко не ме интересуват, стига да не ми пуска ръка и да не ме кани на "кафе с райбер" (ако е мъж. Ако е жена - нямам нищо против )Общо взето се имам за толерантен човек.Споделям всичко написано от Ele, tomny, автора на темата и от Ichkin, без последното му изречение, разбира се (Ичкин, ще се глобяваме за тия думи следващия път, като се видим!!!! )
Коментар
-
Immortal написа:За не знам кой път ще кажа:Винаги съм делил човеците на два типа - добри и лоши. По никакъв друг признак.(Понякога съм писал, че е време и циганите да станат човеци, но съм го писал иронично).Имам приятел, който е осиновен (той знае това), и очевидно (по цвета на кожата) е циганин по рождение. Осиновен е от българи и през целия си живот е живял нормално. Приятел ми е от дете и никога не ми е дал повод, да си помисля,че е различен. Разбира се, много деца като малък му викаха "мангал"... въпрос на възпитание. Ясно е и очевадно, че циганите са такива заради средата, в която израстват. Стига за тях.Етносът е последното нещо, което има някакво значение за мен, ако изобщо има значение.Това дали човек е по-различен външно - също не ми прави впечатление, в особени случаи няма как да не ми направи впечатление, но се стремя да не го показвам. Не гледам към "различността" на човека, стремя се да го приемам за равен и да му покажа, че е така.Сексуалните особености на отсрещния ни най-малко не ме интересуват, стига да не ми пуска ръка и да не ме кани на "кафе с райбер" (ако е мъж. Ако е жена - нямам нищо против )Общо взето се имам за толерантен човек.Споделям всичко написано от Ele, tomny, автора на темата и от Ichkin, без последното му изречение, разбира се (Ичкин, ще се глобяваме за тия думи следващия път, като се видим!!!! )ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Интелигентен и образован са различни неща и имат следната допирна точка - интелигентният в повечето случаи е образован, но образованият не е задължително да е интелигентен. Според мен е въпрос на възпитание и среда, не толкова на личностни качества.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Интелигентен и образован са различни неща и имат следната допирна точка - интелигентният в повечето случаи е образован, но образованият не е задължително да е интелигентен. Според мен е въпрос на възпитание и среда, не толкова на личностни качества.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
ele написа:...За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар