Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приемаме ли различните?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Щом ги гонят от другите държави значи са си така устроени като паразити.Е има едно 5% читави но като общо е лош гена им.Но стига за мангалите пак ще ни изтрият темата нека не наблягаме само на тази тема защото някои би я тълкувал като ксенофобия.Нека споменем всички различия за да не изчезне и тая тема, все пак е интересна.
    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

ПРИЕМАМЕ ЛИ РАЗЛИЧНИТЕ?

SUS SCROFA , честита дъщеричка ! Да ти е жива и здрава
      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Кои хора са различни? Ние всички сме различни и дали ще приемем другите зависи изцяло от нашите представи за приемливо поведение. Хората мразят тези, които се отклоняват страшно много от техните норми, защото не могат да разберат тези хора и се страхуват от това, което те биха могли да направят. За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него... Ето колегата мрази циганите, но не мрази черните, защото са далеч от него. АКо отиде в САЩ и види, че черните там са като циганите тук, веднага ще ги намрази... Това да харесваш определна група хора и да не харесваш друга е нормално. Но въпреки това човек трябва да съди за другите на индивидуална основа, а не по предубеждение. Докато бях в Англия трябваше да наемем нов служител в офиса. Взехме една жена, която работи около 6 месеца и наистина беше много добра. След това се премести в по-голяма компания и се издигна доста в йерархията. Когато я освобождавахме, направихме парти, а жената се разплака накрая и каза, че никога не е вярвала, че някой ще я вземе на работа, защото в автобиографията й пише, че е била в психиатрия и се е лекувала от депресия повече от година - мога да кажа, че си бях свършила работата през пръсти и бях чела само квалификациите, които кандидатите имат, не и цялата автобиография, но ако си бях свършила работата, едва ли щях да я избера за интервю. Така че някои хора се нуждаят само от шанс... Аз не мога да кажа, че мразя някого, но ако някой не ми допада, просто го подминавам или отбягвам - не е необходимо да е циганин или гей - има доста българи, които попадат в това число.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

nai7 написа:
          SUS SCROFA написа:
          dikanio написа:
          SUS SCROFA написа:
          dikanio написа:
          Аз не съм объркан и директно отговарям - не мога да понасям гейзери, а цигани още повече. За съжаление нищо не мога да направя по въпроса, освен да ги избягвам. С останалите типове "различни" нямам проблеми.
          Прости ми любопитството, но смяташ ли, че човека от аватара ти е дискриминиран в родината си, защото е различен, и смяташ ли, че "някои неща никога няма да се променят". Аз вярвам, че всички неща могат да се променят.
          С африканците и афро-американците нямам проблеми, както и с която и да е друга раса, ако това имаш предвид. Не съм расист, ненавиждам само един определен етнос. Има голяма разлика между черните в Америка и циганите в България. Първите са ги довели насила от Африка, за да работят за белите, а вторите никой не ги е канил тук и на всичкото отгоре ние бачкаме за тях.
          Съжалявам, ако бъркам, но това на снимката нали е Ту-пак, не съм сигурен, но той нямаше ли една песен, в която се пееше, че някои неща никога не се променят, визирайки точно отношението между бели и черни в САЩ. За циганите грешиш много, циганите са населявали тези земи от минимум едно 600-700 години, ако не и повече.Харесва ми поне, че правиш разлика между раса и етнос, защото ние с циганите сме една и съща раса. :D Циганите нямат нашите възможности, те нямат нашият старт, те са такива, каквито ги създава средата. Е, разбира се, че носят в гените си някои специфични особености, но всичко зависи в каква посока ще бъдат канализирани те. Омразата и ненавиждането не са добър избор, не решават проблеми.
          Приятелю тук много бъркаш за мангалите,дори и равен старт да имат със нас пак ще си остане мангал.Първо ще продаде дървата дето му ги дава държавата,после ще продаде и дограмата,и пак ще реве че няма.Ами как да им дадеш после на това животно.Да има някоя уранова мина и всичките там да бачкат.P.S Ама теб като те гледам със тези наказания май няма да си скоро един от нас.
          Виж сега. Наказанията ми са свързани именно с предразсъдъците, които имаш и ти. Не ме провокирай да говоря за това, защото пак ще ме предупредят.Нямам дори един коментар, в който да съм бил остър или да съм обидил някой, защото съм толерантен по природа. И да не съм един от вас, все тая да ти кажа честно. Така както се появих, така и ще изчезна. Ти правиш огромна грешка, като слагаш всички роми под общ знаменател. Ромите, които живеят по-правилата са доста повече от 5 %.Аз познавам много българи, които живеят против правилата, но не мога да сложа всички българи в един буркан.Замислял ли си се защо в Гърция и в Италия да те нарекат българин е точно толкова обидно, колкото тук е да те нарекат мангал. Защо?Еми именно заради тъпи предразсъдъци.
          ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

ele написа:
            Кои хора са различни? Ние всички сме различни и дали ще приемем другите зависи изцяло от нашите представи за приемливо поведение. Хората мразят тези, които се отклоняват страшно много от техните норми, защото не могат да разберат тези хора и се страхуват от това, което те биха могли да направят. За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него... Ето колегата мрази циганите, но не мрази черните, защото са далеч от него. АКо отиде в САЩ и види, че черните там са като циганите тук, веднага ще ги намрази... Това да харесваш определна група хора и да не харесваш друга е нормално. Но въпреки това човек трябва да съди за другите на индивидуална основа, а не по предубеждение. Докато бях в Англия трябваше да наемем нов служител в офиса. Взехме една жена, която работи около 6 месеца и наистина беше много добра. След това се премести в по-голяма компания и се издигна доста в йерархията. Когато я освобождавахме, направихме парти, а жената се разплака накрая и каза, че никога не е вярвала, че някой ще я вземе на работа, защото в автобиографията й пише, че е била в психиатрия и се е лекувала от депресия повече от година - мога да кажа, че си бях свършила работата през пръсти и бях чела само квалификациите, които кандидатите имат, не и цялата автобиография, но ако си бях свършила работата, едва ли щях да я избера за интервю. Така че някои хора се нуждаят само от шанс... Аз не мога да кажа, че мразя някого, но ако някой не ми допада, просто го подминавам или отбягвам - не е необходимо да е циганин или гей - има доста българи, които попадат в това число.
            Благодаря ти за този коментар! Обясни това, което аз съм написал, и което исках да споделя, по-един много по-достъпен начин. Докато ти четях мнението се сетих за филма "беднякът милионер". Даде пример с една реална житейска история.Имам усещането, че някои са ме разбрали погрешно. Аз не говоря за харесване и обичане. Говоря за ПРИЕМАНЕ.

Коментар

Re: ПРИЕМАМЕ ЛИ РАЗЛИЧНИТЕ?

Румен_Хинчев написа:
              SUS SCROFA , честита дъщеричка ! Да ти е жива и здрава
              Скоро, скоро, една година мина вече, но на фона на моите много пирони си е нищо време. Благодаря ти!

Коментар

stefaka222 написа:
                Щом ги гонят от другите държави значи са си така устроени като паразити.Е има едно 5% читави но като общо е лош гена им.Но стига за мангалите пак ще ни изтрият темата нека не наблягаме само на тази тема защото някои би я тълкувал като ксенофобия.Нека споменем всички различия за да не изчезне и тая тема, все пак е интересна.
                И ти говориш на калъпи. На калъпи на времето се продаваше сапун. Най-"кофти" групата от нашите роми излиза навън. Нормалните и живеещи по правилата остават тук и ние само заради тях не бива да правим тези грозни обобщения. Веднъж бях свидетел, как млада циганка, съвсем нормална работеща жена /знам къде работи/, се качи в автобуса и една лелка се провикна "пазете си чантите" и я посочи с пръст...........как се е почувствала тя. Какъв стимул за нея е това да остане такава каквато е, а именно една честна и трудеща се жена. Айде, че................ми писна..........

Коментар

Абе аз съм толерантен, ама .. така толерантно искам да те помоля ... като искаш да отговаряш на всеки пост .... поне го обедини в 1 пост, а не в 3-4 поредни ... Малко ме натоварва в 02 : 30 да ти кажа честнo :D
                  Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                    Абе аз съм толерантен, ама .. така толерантно искам да те помоля ... като искаш да отговаряш на всеки пост .... поне го обедини в 1 пост, а не в 3-4 поредни ... Малко ме натоварва в 02 : 30 да ти кажа честнo :D
                    Как, и къде точно те натоварва?Умствено или физически? Правя нещата така, както ми е удобно, стига да не нарушавам правилата. А и аз не отговарям на всички, нямам такава мания. За втори път в тази тема ти отправям забележка: пуснал си 4 поредни поста в рамките на 7 минути. Използвай възможността за редактиране, моля!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

За не знам кой път ще кажа:Винаги съм делил човеците на два типа - добри и лоши. По никакъв друг признак.(Понякога съм писал, че е време и циганите да станат човеци, но съм го писал иронично).Имам приятел, който е осиновен (той знае това), и очевидно (по цвета на кожата) е циганин по рождение. Осиновен е от българи и през целия си живот е живял нормално. Приятел ми е от дете и никога не ми е дал повод, да си помисля,че е различен. Разбира се, много деца като малък му викаха "мангал"... въпрос на възпитание. Ясно е и очевадно, че циганите са такива заради средата, в която израстват. Стига за тях.Етносът е последното нещо, което има някакво значение за мен, ако изобщо има значение.Това дали човек е по-различен външно - също не ми прави впечатление, в особени случаи няма как да не ми направи впечатление, но се стремя да не го показвам. Не гледам към "различността" на човека, стремя се да го приемам за равен и да му покажа, че е така.Сексуалните особености на отсрещния ни най-малко не ме интересуват, стига да не ми пуска ръка и да не ме кани на "кафе с райбер" (ако е мъж. Ако е жена - нямам нищо против )Общо взето се имам за толерантен човек.Споделям всичко написано от Ele, tomny, автора на темата и от Ichkin, без последното му изречение, разбира се (Ичкин, ще се глобяваме за тия думи следващия път, като се видим!!!! )

Коментар

Immortal написа:
                        За не знам кой път ще кажа:Винаги съм делил човеците на два типа - добри и лоши. По никакъв друг признак.(Понякога съм писал, че е време и циганите да станат човеци, но съм го писал иронично).Имам приятел, който е осиновен (той знае това), и очевидно (по цвета на кожата) е циганин по рождение. Осиновен е от българи и през целия си живот е живял нормално. Приятел ми е от дете и никога не ми е дал повод, да си помисля,че е различен. Разбира се, много деца като малък му викаха "мангал"... въпрос на възпитание. Ясно е и очевадно, че циганите са такива заради средата, в която израстват. Стига за тях.Етносът е последното нещо, което има някакво значение за мен, ако изобщо има значение.Това дали човек е по-различен външно - също не ми прави впечатление, в особени случаи няма как да не ми направи впечатление, но се стремя да не го показвам. Не гледам към "различността" на човека, стремя се да го приемам за равен и да му покажа, че е така.Сексуалните особености на отсрещния ни най-малко не ме интересуват, стига да не ми пуска ръка и да не ме кани на "кафе с райбер" (ако е мъж. Ако е жена - нямам нищо против )Общо взето се имам за толерантен човек.Споделям всичко написано от Ele, tomny, автора на темата и от Ichkin, без последното му изречение, разбира се (Ичкин, ще се глобяваме за тия думи следващия път, като се видим!!!! )
                        Зависи от жената! Напоследък щъкат странни същества.След всички тези коментари се замислих доста върху нещо, а именно: Широкоскроен и толерантен, синоними ли са на интелигентен и образован. :D Ако наистина е така, то за пореден път се убеждавам, че образоваността е първото и най-важно нещо, което е необходимо за успеха, и социален, и икономически на един народ, респективно на една държава.

Коментар

Интелигентен и образован са различни неща и имат следната допирна точка - интелигентният в повечето случаи е образован, но образованият не е задължително да е интелигентен. Според мен е въпрос на възпитание и среда, не толкова на личностни качества.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                            Интелигентен и образован са различни неща и имат следната допирна точка - интелигентният в повечето случаи е образован, но образованият не е задължително да е интелигентен. Според мен е въпрос на възпитание и среда, не толкова на личностни качества.
                            Ееееее, нямам думи.Широкоскроен = интелигентенТолерантен = образованЩом съм употребил двете думички, значи знам, че означават различни неща.

Коментар

Синоними са, ама само в точно определен контекст ... демек не са :D А Безсмъртний ... не разбрах за к’во ще се глобяваме, ама ... че се глобяваме ... рикия има :D
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

ele написа:
                                ...За съжаление много хора мразят хомосексуалистите, въпреки че те едва ли някога ще им направят нещо лошо, но не мразят съседа, който ежедневно спуква от бой жена си, защото са запознати с неговото поведение и го приемат за приемливо и предсказуемо. Дори биха пили бира с него...
                                Стига с тоя съсед, дето спуква от бой жена си бе... Теб съпруга ти спуква ли те от бой? А съседа ти бие ли жена си? Аз не знам досега нито един мъж, който да спуква от бой жена си, откъде ги давате тия примери, вие си знаете. А на педала трябва да му е ясно и да чете навсякъде, още от дестгодишен да чете и знае, че винаги ще е приеман за различен и сочен с пръст. Не за друго, а защото никога няма да се приеме за нормално да лапа разни неща, да го праскат наведен и това е. Защото педалите не просто ходят лакирани и се правят на жени, а правят това, което написах, ако на някой това му се струва за нормално, нека ги приема за едни от нас, ако ли пък не, вечно ще са си различни. С какво толкова ще те подразни мангал, когото познаваш от години и си работи добре, честно и коректно? Най-вероятно с нищо, но колко са такива. Как да си толерантен, след като ги дават след вчерашното почистване и събиране на сметта в торби да отидат и да изсипят всичко, та да го раздуха вятъра, ами много ясно, че един хубав камшик, 2-3 добре наточени автомата и да копаят с кирки някоя неизградена автомагистрала...
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Working...
                                X