А приятел ей това пък е мнение пак на некой сигурно препатил човечец като мен дето е налял грешни пари в грешната кола.Нали няма ми се сърдиш че го коирам...Като не ти се разваляли японските защо на всеки ъгъл има магазини за авточасти с огромни букви "части за японски коли" и почти всеки сервиз е "сервиз за японски автомобили".Защо таксиметровите шофьори не карат японски коли а Дачия или корейски,въпреки чи разлика в цената почти няма?Защото се развалят като всички останали коли но частите и ремонтите им са най-скъпи.И друго-в любимите ви японски коли само името е японско-частите и сглобката са европейски.И да,в тях няма нищо уникално-всички са с предно задвижване,с ремъци на двигателите,с изобилие на нискокачествени пластмаси по интериора и в изработката.Не само Мерцедес правеха здрави коли до 95г, това важи за всички истински коли.Но докато Мерцедес до 95г. бяха шедьоври,японките тогава се славеха с грозния си дизайн,гниенето и скъпите части.А след 95г. каква нова кола ще си вземеш няма никакво значение защото частите им се правят в един голям европейски завод с три букви...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец.
Collapse
X
-
itan75 написа:А приятел ей това пък е мнение пак на некой сигурно препатил човечец като мен дето е налял грешни пари в грешната кола.Нали няма ми се сърдиш че го коирам...Като не ти се разваляли японските защо на всеки ъгъл има магазини за авточасти с огромни букви "части за японски коли" и почти всеки сервиз е "сервиз за японски автомобили".Защо таксиметровите шофьори не карат японски коли а Дачия или корейски,въпреки чи разлика в цената почти няма?Защото се развалят като всички останали коли но частите и ремонтите им са най-скъпи.И друго-в любимите ви японски коли само името е японско-частите и сглобката са европейски.И да,в тях няма нищо уникално-всички са с предно задвижване,с ремъци на двигателите,с изобилие на нискокачествени пластмаси по интериора и в изработката.Не само Мерцедес правеха здрави коли до 95г, това важи за всички истински коли.Но докато Мерцедес до 95г. бяха шедьоври,японките тогава се славеха с грозния си дизайн,гниенето и скъпите части.А след 95г. каква нова кола ще си вземеш няма никакво значение защото частите им се правят в един голям европейски завод с три букви...Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
Карам Мазда и Мареа. 4 години от както имам япончето още не ме е оставила на пътя. Сменям ремък-а и тръгвам за Токио с нея. А Мария колко пъти ме е оставила на пътя, вече им загубих бройката. Маздата е 93 набор, Фиат-а 99. Подръжката ма японеце е да не кажа силна дума х2. Горивото пак горе долу толкова. За това време смених 2 фиат-а : 1.8 и сега 1.9ТД. Равносметката от подръжката излиза + за маздата. Корава машина. Имаше някаде реплика "Защо таксиджиите не карат японци". Цената на новата японска кола е поне 2 пъти цената на фиат-а в еднакъв клас автомобил и поне х3 на една Дачия или Жигула. А за последвалата подръжка на Дачия 2010 и Мазда/Хонда/бла бла 2010, въобще ме е страх да проверявам.
Коментар
-
liverpool235 написа:itan75 написа:А приятел ей това пък е мнение пак на некой сигурно препатил човечец като мен дето е налял грешни пари в грешната кола.Нали няма ми се сърдиш че го коирам...Като не ти се разваляли японските защо на всеки ъгъл има магазини за авточасти с огромни букви "части за японски коли" и почти всеки сервиз е "сервиз за японски автомобили".Защо таксиметровите шофьори не карат японски коли а Дачия или корейски,въпреки чи разлика в цената почти няма?Защото се развалят като всички останали коли но частите и ремонтите им са най-скъпи.И друго-в любимите ви японски коли само името е японско-частите и сглобката са европейски.И да,в тях няма нищо уникално-всички са с предно задвижване,с ремъци на двигателите,с изобилие на нискокачествени пластмаси по интериора и в изработката.Не само Мерцедес правеха здрави коли до 95г, това важи за всички истински коли.Но докато Мерцедес до 95г. бяха шедьоври,японките тогава се славеха с грозния си дизайн,гниенето и скъпите части.А след 95г. каква нова кола ще си вземеш няма никакво значение защото частите им се правят в един голям европейски завод с три букви...EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
nightlord написа:Карам Мазда и Мареа. 4 години от както имам япончето още не ме е оставила на пътя. Сменям ремък-а и тръгвам за Токио с нея. А Мария колко пъти ме е оставила на пътя, вече им загубих бройката. Маздата е 93 набор, Фиат-а 99. Подръжката ма японеце е да не кажа силна дума х2. Горивото пак горе долу толкова. За това време смених 2 фиат-а : 1.8 и сега 1.9ТД. Равносметката от подръжката излиза + за маздата. Корава машина. Имаше някаде реплика "Защо таксиджиите не карат японци". Цената на новата японска кола е поне 2 пъти цената на фиат-а в еднакъв клас автомобил и поне х3 на една Дачия или Жигула. А за последвалата подръжка на Дачия 2010 и Мазда/Хонда/бла бла 2010, въобще ме е страх да проверявам.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Жива да не бях Напрай сметка чак колегите от Фиат не смеят да те защитят кво да говоря повече А имай предвид че са ревностни почитатели на марката и ако някъде се каже нещо нередно за нея темата става на калбета. Аз също бих я защитил, ама да кажеш че Хонда е по НЕ кола от Фиат тряя звездите да ти говорят освен Де викаш, в спора се ражда истината, така е няма да споря вече, признавам си от Фиата бях по доволен ама ся кат се набутах с японеца ме е срам да си кажа Аиде разконсперира ме , не можах да наложа мнение за ХондаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Заглавието на темата няма нищо общо с тия 4 страници.До автора:Ако си се спрял на пунто бензин-1.6 е твоят мотор.Лесно се газефицира и не му е скъпа потдръжката.Препоръчаха ти много марки автомобили,но никой не спомена Опел Корса.Имат доста здрави мотори (не говоря за екотеците),лесни и евтини за потдръжка.Не горят повече от фиатите.Корсичките имат повече бензинови мотори 1.0,1.2,1.4,1.6 (мисля че 1.6 има и екотек има и моно,ама не съм сигурен).За втора кола аз се спрях на корса 1.5isuzo чист дизел.5.5 нафта градско при галене и 6-6.5 ако я ръчкаш.За 30хил.км от както я имам съм правил само обслужваници.Карам служебно suzuki Baleno 98 набор.Цените на частите му по окачването са х2 от тези на фиата.Термостат,кабели за свещи,съединител комплект,карета и др. са доста по скъпи от на фиат и не изкарват по дълго.За сметка на това върви много,наистина много.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
PleaseSaveMe написа:колеги да попитам мотор 1.2 1.4. 1.6 добри ли са като изпълнение ? и ще се дигне ли значително разхода на газ спрямо мотор 1.1 ?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Колегата маи хем ми се иска 1.1 икономикс, хем налита и на по якия 1.6, скии ся 1.6 няма да гори кои знае колко повече от 1.1 ама като му стъпиш на педала ще подскача така че ако намериш читаво 1.6 взимаи и не се чуди, може дори и клима да има за разлика от 1.1.тоя мотор е доказано здрав, ползват го и ланча дедра и се е доказал с годините. Идеята за Корса също не е лоша, тва са дуракоустоичиви коли, моторите дето не са екотек са уникално здрави и прости за обслужване. Само дето возията им е една идея по кофти от на Пунто, и вариантите без хидравлика се карат по трудно от газка. Огледаи и WV Поло 95г->, по симпатични са от голфа сякаш са правени в друг заводПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Жива да не бях Напрай сметка чак колегите от Фиат не смеят да те защитят кво да говоря повече А имай предвид че са ревностни почитатели на марката и ако някъде се каже нещо нередно за нея темата става на калбета. Аз също бих я защитил, ама да кажеш че Хонда е по НЕ кола от Фиат тряя звездите да ти говорят освен Де викаш, в спора се ражда истината, така е няма да споря вече, признавам си от Фиата бях по доволен ама ся кат се набутах с японеца ме е срам да си кажа Аиде разконсперира ме , не можах да наложа мнение за ХондаEX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар