Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За 106 1.4 мога да ти кажа, че когато нафтата беше 1.86 с 20лв минавах 200+ км. Сега на газ пак горе-долу толкова минавам. Иначе Ситроен Саксо е друг доста добър вариант - двигателите са като на 106. И задължително гледай двигателя да е малък(1.4-1.5), Пежото ми 206 1.9 си харчи около 8 в града. Също така, аз бих взел дизел без турбо, това вече е до избор...но те така или иначе 106-ците нямат турбо.

Коментар

недеи да си взимаш пунто дизел уж повече коне ама разхода и вървежа като на 1.1 даже 1.1 по-бързо се стряска скачаи на 1.2 пълната и без газова ако не я юркаш пак ще си доволен
      Haters Gonna Hate

Коментар

вървежа на дизела няма нищо общо с 1.1 нито с 1.2 60 коня.. върви колкото 1.2 пълна инжекция разхода изцяло зависи от теб и десния ти крак.
        Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

6-та година го карам моето Пунто 1.7 ТД и по двигателя нищо не съм пипнал и отварял все още, така че приемам че откъм двигател са здрави. Това което ми шокира напоследък и то след като почнаха да сдават багажа разни неща по колата, например като термостат, е че за моето Пунто той е 106лв, а за Пунтото на един приятел 1.1 е 25лв. И другите части са по-скъпи, като съединител, ремъци ролки и то в пъти по-скъпи!
          Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

tzetzo_slavista написа:
            6-та година го карам моето Пунто 1.7 ТД и по двигателя нищо не съм пипнал и отварял все още, така че приемам че откъм двигател са здрави. Това което ми шокира напоследък и то след като почнаха да сдават багажа разни неща по колата, например като термостат, е че за моето Пунто той е 106лв, а за Пунтото на един приятел 1.1 е 25лв. И другите части са по-скъпи, като съединител, ремъци ролки и то в пъти по-скъпи!
            колега ти ме матира.... сега излезе че поддръжката е евтина ама на бензиновите.. май май...някой случайнмо да има представа колко долу горе ще гори 1.2i ?

Коментар

И аз съм за дизел макар,че карам бензин.С риск да ме оплюят колегите,ще ти предложа да си вземеш пежо 106,ситроен саксо или нисан микра.Всичките са с двигател на пежо,а предполагам,че почти всички знаят,че пежо правят най здравите дизели.А и този мотор 1,5,е избран за най икономичен дизел.Другия вариант е фиат с мотор 1,3 Multijet но е доста над бюджета ти.Аз карам пунто 1,4 турбо и в моя град ми дава разход 10л.на 100км.Имам също и уно 1,1 45коня карбуратор и градско има същия разход от 10л.Един мой приател има пунто 1,1 55 коня,и му гори 7-8 в града.Като за първа кола се насочи към нещо малко и икономично,нещо като тези трите с разход 4най много 5л.

Коментар

Осезаемо по-скъпа е подръжката в сравнение с бензинка 1.1. Ремък + ролки 100лв на 1.7тд, докато на 1.1 са 30лв...
                Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

еми вземам бензинова и това е след като разликата в поддръжката е толкова драстична... въпроса е дали да взема нещо моно и газова или както каза колегата горе 1.2i аз няма да я настъпам много не съм любител на по големите скорости ...

Коментар

Пич,според мен много бързаш с решенията.А относно драстичната разлика от 70лв.за ремъци и роли,всеки ден ли ще ги сменяш тия ремъци и ролки?Сменят се на повече от 50 000км.Я сега си сметни сам колко пъти ще ги избиеш тези драстични 70лв.от горивото само.Помисли добре преди да се хвърлиш и да вземеш некое 15г.пунто,дето е било някога 55 коня,а сега дали са останали и 45,и на газ ще отлетят още некой и друг кон та станаха 40.А като го натовариш да носи и газовата направо не ми се мисли.А сега ми кажи,дори и да обичаш големите скорости дали ще може изобщо това чудо да тръгне?А и с тази обикновена газова ще ти скочи разхода поне на 10 на 100.Една бърза сметка,незнам колко точно е цената на газта и на нафтата затова ще ги закръгля малко.10литра газ по 1,15 е 11,50лв.5литра нафта по 1,30 е 11,50лв.Сега си сметни и разликата в километрите за сервиз(смяна масло и филтри)при бензина и то на газ е почти 2-3 пъти по често.А и като сложиш задължителните проблеми с газта,разликата стана наистина драстична.Пожелавам ти успех с търсенето на кола.

Коментар

gituli написа:
                      Пич,според мен много бързаш с решенията.А относно драстичната разлика от 70лв.за ремъци и роли,всеки ден ли ще ги сменяш тия ремъци и ролки?Сменят се на повече от 50 000км.Я сега си сметни сам колко пъти ще ги избиеш тези драстични 70лв.от горивото само.Помисли добре преди да се хвърлиш и да вземеш некое 15г.пунто,дето е било някога 55 коня,а сега дали са останали и 45,и на газ ще отлетят още некой и друг кон та станаха 40.А като го натовариш да носи и газовата направо не ми се мисли.А сега ми кажи,дори и да обичаш големите скорости дали ще може изобщо това чудо да тръгне?А и с тази обикновена газова ще ти скочи разхода поне на 10 на 100.Една бърза сметка,незнам колко точно е цената на газта и на нафтата затова ще ги закръгля малко.10литра газ по 1,15 е 11,50лв.5литра нафта по 1,30 е 11,50лв.Сега си сметни и разликата в километрите за сервиз(смяна масло и филтри)при бензина и то на газ е почти 2-3 пъти по често.А и като сложиш задължителните проблеми с газта,разликата стана наистина драстична.Пожелавам ти успех с търсенето на кола.
                      ами колега.. аз до колкото четох и дизела и бензина ще ми даде долу горе един и същ разход, и бензина дава около 7-8 и дизела толкоз давал така, че от гориво едва ли ще спестя...

Коментар

Да толкова разход дава дизела,ама дизела на фиат.Аз неговоря за фиат дизел,а за по горе изброените коли и конкретен мотор новия 1,5 а не 1,4.Избора и парите са си твой,аз само изказвам мнение по въпроса ти. :D

Коментар

PleaseSaveMe написа:
                          ........ ами колега.. аз до колкото четох и дизела и бензина ще ми даде долу горе един и същ разход, и бензина дава около 7-8 и дизела толкоз давал така, че от гориво едва ли ще спестя...
                          Дизела гори по-малко колега.

Коментар

По неразбираеми за мен причини съм за 1.1 55 на газ,хахаха.Всеки казва зимай дизел гори малко,добре гори 5 л. по 2.50 =12.50,1.1газ при мен е 10лв 100км. градско.А така сега дайте ми го тва Пежо или там Нисан даа го покарам азда ги видим тия 5л.разход.Друго което не се споменава е че Пежото е доста тесничко,виж Пунто с 5 врати може да конкорира доста по големи купета по вътрешно пространство за мен доста голям плюс.Реревни части и обслужване са на страната на Пунто 1.1,сега някой ще каже ами Микрата не се чупи аз ще кажа Хахахахамитове и легенди.Това е от мен и със здраве! :D
                            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Хахаха ма ти нестига,че си бил състезател ами и веселяк.Пича пита за икономия а не за вътрешно пространство.А тези 10лв.газ хаха ми то на газ ти гори по малко литри от на бензин.А запитвал ли си се защо са толкова евтини частите за фиат?Защото са произведени в Турция.Всички знаем колко качествени неща произвеждат в Турция и Китай.А относно здравината на микрата,който е имал допир до японско знае за тези митове и легенди.Айде остани си със здраве,и полека с десния педал :D .

Коментар

10 лв.газ на 100 км.може,ама като беше газта 80 ст.Точно такова Пунто 1.1 имах и в нашия град/ако може да се нарече такъв/ под 10/100 градско никога не можах да го смъкна.Иначе на извънградско съм стигал 6/100,но зависи от къде зареждаш.Хубавото при дизела е,че разликата град/извън е минимална.
                                PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                                Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Working...
                                X