Здравейте колеги.Настъпо момента в които след дълго чакане успях да събера 2000лв и е време да си купя първата кола След дълго разглеждане и размисли каква да бъде .. дали 106 дали Clio реших да се спра на Fiat Punto 95-97 около тези години моделите...Чесно казано не съм наясно изобщо с колите и се нуждая от съвет...Какво бихте ми препоръчали да си взема бензинова с по малак мотор или някой дизелче? Долу горе и за двете се вмъквам с парите като бензиновите са значително по евтини.... Също така ме интерисува скъпа ли е поддръжката на Fiat Punto ? От няколко места ми подхвърлиха че са много здрави и със супер евтина поддръжка това вярно ли е?Колага ще се ползва предимно в града.....Надявам се някои да ми отдели малко време и да ми препоръча какво да си взема за да направя възможно най добрия избор за първата ми кола
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец.
Collapse
X
-
Re: Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец
PleaseSaveMe написа:Здравейте колеги. Също така ме интерисува скъпа ли е поддръжката на Fiat Punto ? От няколко места ми подхвърлиха че са много здрави и със супер евтина поддръжка това вярно ли е?Колага ще се ползва предимно в града.....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
Евтина подръжка - да , стига да не си вземеш някой гробник и да почнеш да сменяш всичко наред :DЩом ще е градска не се подлъгвай по митовете да е 1.1 заради икономията ( градско 1.1 гори колкото 1.2 75 коня, ). Това ако ще е бензинова, но някак си ако съм на твое мясо ще си взема дизелак за градска колаПунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Re: Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец
donnna написа:PleaseSaveMe написа:Здравейте колеги. Също така ме интерисува скъпа ли е поддръжката на Fiat Punto ? От няколко места ми подхвърлиха че са много здрави и със супер евтина поддръжка това вярно ли е?Колага ще се ползва предимно в града.....
Коментар
-
За бензин по добре 1.1 или 1.6.Като 1.1 е моно и се слага лесно газ докато другите са пълен инжекцион.1.2 не ти го препоръчвам,защото гори 9-10 градско,колкото и 1.6 самоче там конете са в повече.Подръжката е на смешни цени,най много да се наложи да смениш някой термостат и носачи.За дизел не мога да ти кажа нищо.Но Пунто и Палио са едни много здрави коли,не е лошо да видиш как вървят цените и на Палио.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Ако ще караш предимно градско-вземи си дизел.Бензиновото с АГУ ще ти коства като пари като дизела/относно разхода/.Карал съм и двете и от двете съм доволен.Дизела и бензина/АГУ/си имат предимствата и недостатъците.Лично аз кола с газова не бих карал никога повече/предишното Пунто се запали и изгоря от АГУ-то/.Ако намериш читаво дизелче вземай.Ако не-бензиново,но без газ!Това е моя съвет-ти решаваш.Успех!PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Сега намерих една тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0като прочетох и се депресирах.. тука хората говорят за 7-9/100 градско дизел.. това защо ми се струва че е много ? За пример пежо 106 дизел 1.5 в форума гледах стойности като 5-6/100 , нормално ли е за дизел 7-9 градско ? То при това положение газта идва като най икономичната...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар