Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си взема ли Fiat Punto или не? Информация, новобранец.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pecata написа:
    Заглавието на темата няма нищо общо с тия 4 страници.До автора:Ако си се спрял на пунто бензин-1.6 е твоят мотор.Лесно се газефицира и не му е скъпа потдръжката.Препоръчаха ти много марки автомобили,но никой не спомена Опел Корса.Имат доста здрави мотори (не говоря за екотеците),лесни и евтини за потдръжка.Не горят повече от фиатите.Корсичките имат повече бензинови мотори 1.0,1.2,1.4,1.6 (мисля че 1.6 има и екотек има и моно,ама не съм сигурен).За втора кола аз се спрях на корса 1.5isuzo чист дизел.5.5 нафта градско при галене и 6-6.5 ако я ръчкаш.За 30хил.км от както я имам съм правил само обслужваници.Карам служебно suzuki Baleno 98 набор.Цените на частите му по окачването са х2 от тези на фиата.Термостат,кабели за свещи,съединител комплект,карета и др. са доста по скъпи от на фиат и не изкарват по дълго.За сметка на това върви много,наистина много.
    Приятел ти разби всичко детско в мен .Как така цените на частите на японски терлик и то не кой знае колко стар,ще са двойно по-скъпи и на всичкото отгоре няма да изкарват дълго .Мислех като си продам Ферарито следващата ми кола да е половин ОнДА с една врата да ми гила на светофарите като давам газ на място,но ти наистина ме разколеба Yellow_Flash_Colorz_PDT_20 .Какъв двигател има тази Баля Сено,че го изкара супер вървелка? Предполагам си попрочел тук-таме из Орел форума раздел-дизели как много го "фалят" това чудо на техниката Исудзу дизел и колко струват там пък частите.За да е наистина икономичен дизела трябва да е с директно впръскване.По същата логика,аз пък мога да препоръчам тогава Ауди 80 Б4 1.9ТДИ-първия масов сериен автомобил с директно впръскване.При малко повече търсене и пазарлък се намира за две хилки и е много по-кола в сравнение с всякакви японски аутомобили за еднократна употреба.
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Ами виж 1.6 90 коня е това служебното сузуки и си е доста пъргаво,по магистралата 160-170 си ги държи безпроблемно.Незнам за теб,но за мен това си е скорост която от не всеки овехтял кош може да се потдържа.И не съм казал,че е супер вървелка,а просто върви много.И кво не е стар като е на 13 години.Носачите на това японче са като фиатските с капсулован шарнир и под 120 лева аз не намерих.За едно браво или типо е 60-70 лева.Малко по евтинко нали.Каренце от едни араби 125 лева,пак малко по скъпо от фиатското с около 50 лева.Маншона му се скина зимата и айде още едно ново в рамките на 5 месеца,2 карета купихме.Както казах колата е служебна.За лично ползване не бих си купил японска кола по ред причини и наблюдения които имам.Предпочитам италянска или немска.Сега понеже спомена isuzoto,знам как му вървят частите,преди да го купя съм проверил-не съм се хвърлил ей така.Моя мотор е без турбо и е 60 и няколко конски сили.Извънградско с 90-110 с трима души ми е давал 4.2л на 100 нафта.За мен това си е добре.Купил съм си opel с isuzo мотор,сащото съм чул добри отзиви за мотора,и съм доста доволен от покупката,пък може и да съм късметлия.Ауди 80 Б4 1.9ТДИ - ами препоръчай,аз нямам преки впечатления от този автомобил,ти ако имаш и ако са добри го препоръчай.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

Коментар

Предлагам да се придържаме към темата,да не се отклоняваме и да не си налагаме личните виждания.До автора:Прецени първо бензин или дизел и после може да изкоментираме по задълбочено,цени части и потдръжка с конкретни данни,а не само с приказки.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

решено е 100% бензин..

Коментар

колега аз съм с пунто 1,2 60 с газова и съм сравнително доволен от разхода на газ. 8-8.5л/100 лятото и до към 10/100 зимата като ми малко тежичък десният крак ,но всичко е до настройка особено ако си с конвенционална уредба. Успех в търсенето

Коментар

[/quote]
              itan75 написа:
              ......... сигурно ей тва ти е изпило мозъка. Гледай го..на какво ти прилича,ама честно искам да ми кажеш,щото аз вече около близо час го гледам и не мога да направя няква смислена асоциация http://auto-catalog.net/?f=showImages&image_id=5747
              Благодаря за хубавия линк. Кола слънце , а ето на кво ми прилича: http://www.tunedcars.org/302-fiatbra...g.htmlСамо дето онова е модел 92 и трябва да го сравня с ръбатото ТИПО а не с това Браво от по ново поколение А, щях да забравя да ти напомня, че хондата е по здрава от бравото , да не го забравяш еи, инак ще ти се изчерпа репертоара за писане, а не бих искал форума да се лиши от такъв капацитет и ревностен защитник на марката като тебе Аз спирам да пиша че търпението на модераторите може да се изчерпа а не искам като влизам в спор с един такъв гуро да бъда наказан за това Аиде със здраве да си караш мареята много много километри и разбира се безаварийно. И не забравяй че не ти си човека които казва кое е красиво и кое не, все едно да кажеш че мацката на отсрещната маса не става, ако го кажеш начи си геи
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Колега според мен вземи 1.6Защо мисля така:За купето си този мотор предлага достатъчно мощност и пъргавина.Като разход в града в който живееш няма да те товари повече от малолитражка,защото предполагам едва ли има задръствания.До колкото съм чул и чел се газефицира успешно и при правилна настройка не дава ядове.За извънградско шофиране ще е по удобен от 1.2 според мен.Трябва доста да кръстосваш, ако се спреш на 1.6, защото запазен екземпляр се намира трудно.
                Fiat Tipo
                Corsa b комби !

Коментар

uBoy написа:
                  Евтина подръжка - да , стига да не си вземеш някой гробник и да почнеш да сменяш всичко наред :DЩом ще е градска не се подлъгвай по митовете да е 1.1 заради икономията ( градско 1.1 гори колкото 1.2 75 коня, ). Това ако ще е бензинова, но някак си ако съм на твое мясо ще си взема дизелак за градска кола
                  Съгласен съм с теб Наистина са митове това за 1.1 , че харчи много малко , поне не и в град с много баири като ВТ и ако се кара на 2-3 км винаги студен . Малкия мотор се товари и почва да си харчи като за голям . Примерно на мен 1.2 60 в моя град ми харчи колкото Ярис 1.3i 90 кс , Алфа 2.4 JTD и 1.9 JTDm. Ако настъпваш също си скача разхода . uBoy е пример как 1.1 и 1.2 16v харчат еднакво Ако караш леко без резки ускорения тип първи на светофара и без 4-5 човека с багаж и 1.1 ще ти свърши работа .Аз бих ги подредил така - 1.2 86 кс 16v (лошото , че се газифицира с много пари) , 1.6 трудно се намира особено читав , 1.2 75 като че ли най-разумния избор . 1.1 и 1.2 са все Fire двигатели - здрави , пъргави и с евтино обслужване . А 1.7 ТД също не е лош мотора , но съм забелязал че харчи повече от други марки дизели със същата кубатура . Ако не се лъжа има го и във вариант 1.7 чист дизел 60 кс след ’98г .
                  Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

колееги някакво мнение за тази машина ? заслужава ли си парите ? и какво може да се каже за този мотор понеже до сега не го видях споменат него... Това дали е Punto GT ? защото май само GT са 1.4 или бъркам ?http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...580&f1=details

Коментар

PleaseSaveMe написа:
                      колееги някакво мнение за тази машина ? заслужава ли си парите ? и какво може да се каже за този мотор понеже до сега не го видях споменат него... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...580&f1=details
                      Освен , че е неграмотен , продавача не знае какво продава . Минало е покрай 1.4 това . От 1.4 няма атмосферен , само турбо GT . Излъгал е че има и въздушна възглавница , ел. огледала и още кой знае колко прикрити , за консумативи не можеш да имаш вяра . А това като гледам калника е 1.2 75 кс - обсъждан много . Ако ти хареса след като го тестваш , първо бих минал на твое място една диагностика и един преглед на канал , после да го платя .
                      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                        PleaseSaveMe написа:
                        колееги някакво мнение за тази машина ? заслужава ли си парите ? и какво може да се каже за този мотор понеже до сега не го видях споменат него... http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...580&f1=details
                        Освен , че е неграмотен , продавача не знае какво продава . Минало е покрай 1.4 това . От 1.4 няма атмосферен , само турбо GT . Излъгал е че има и въздушна възглавница , ел. огледала и още кой знае колко прикрити , за консумативи не можеш да имаш вяра . А това като гледам калника е 1.2 75 кс - обсъждан много . Ако ти хареса след като го тестваш , първо бих минал на твое място една диагностика и един преглед на канал , после да го платя .
                        иначе за парите си заслужава ли си ако предположим че мине диагностика успешно и да изглежда добре или може нещо по добро за тези пари?[/i]

Коментар

За фиат браво мислил ли си , аз съм с 1.8 ГТ и да ти кажа разхода ми на газ е 7 с нормално каране извън градско по завои и 8 като я понастъпвам .Също така 9 нормално и 10 с напъване градско . Ето тук едно линкче на добра цена е колата http://www.mobile.bg/11303232154958092Относно японските коли , не мисля , че и там ще сбъркаш или каквато и да е стига да е читава и да я пазиш . Взимай каквото ти се иска, но ако е градска малкия мотор си е по разумното решение . Поздрави !!!
                          FIAT Bravo_GT

Коментар

Инфо за Чинкоеченто 0,9куб

Колеги, току що се регистрирах, тъй като ставам един от вас. Взех си втора кола само за градско. А именно фиат чинкоеченто. Имам 124ка бензин и ми харчи бая в града и реших вместо газов инжекцион да ми слагат и да го развала да си купя с тия пари икономична кола. Интересува ме има ли някой такава тук, колко му харчи, кое е слабо место. Тази където взех ми изглежда като нова. Няма ръжди, чист мотор, всичко и работи, но какво да очаквам.
                            какъв хубав човек в какво грозно тяло се е скрил

Коментар

r3p71l3 написа:
                              За фиат браво мислил ли си , аз съм с 1.8 ГТ и да ти кажа разхода ми на газ е 7 с нормално каране извън градско по завои и 8 като я понастъпвам .Също така 9 нормално и 10 с напъване градско . Ето тук едно линкче на добра цена е колата http://www.mobile.bg/11303232154958092Относно японските коли , не мисля , че и там ще сбъркаш или каквато и да е стига да е читава и да я пазиш . Взимай каквото ти се иска, но ако е градска малкия мотор си е по разумното решение . Поздрави !!!
                              колега и аз много ги харесвам ама като цяло изводите са че имат скъпа поддръжка и това ме отказва от тях иначе ми харесват но гледам и поддъжката да е на прилични пари а при bravo е долу горе х 2

Коментар

PleaseSaveMe написа:
                                r3p71l3 написа:
                                колега и аз много ги харесвам ама като цяло изводите са че имат скъпа поддръжка и това ме отказва от тях иначе ми харесват но гледам и поддъжката да е на прилични пари а при bravo е долу горе х 2
                                x2 някаде х3 и х4 , ама самото удобство и визия на интериор си е друго нещо , няма да я поддържаш всеки ден , щом ти харесва повече взимай браво и му се радвай аз не съжалявам . Мойта все още ми е първата кола , карал съм доста по скъпи коли от нея и по качество не отстъпва изобщо докато при пунто и е по простовата работата
                                FIAT Bravo_GT

Коментар

Working...
                                X