Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева такса за жалба срещу КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kosta написа:
    ele написа:
    kosta: Това, че имаш 2 коли определя ли те като беден?
    като църковна мишка!
    дай боже повече такива бедни като теб тогава
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

аз не се шегувам, и затова казах, че като имам две коли не ме определя като богат!
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
      Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Ако направя една сметка колко км мога да мина с такси, ако не плащах 2000 лв. ГО и Каско за година излиза, че при 0.60 лв./км мога да се возя 3333 км. Ако прибавя и 3000 лв. за гуми, масла, филтри, гориво и други ще излезе, че мога да се возя 8333 км годишно.При това нямам нужда от винетка, няма да ми пишат актове за превишена скорост, минаване на жълто-червено, неспиране на стоп линия и НАЙ-ВАЖНОТО ЩЕ МОГА ДА СИ ПИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО!!! ОБАЧЕ ще съм беден, защото нямам кола.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Незнам защо толкова умувате , дали сме бедни ели богати! Според мен , всички сме едни и същи ЦЪРВУЛИ и се печем повече от 20 г. на един и същ огън.Всеки има право на ЗАЩИТА , но нека този , който е опитал да напълни собствения си джоб да има честа да понесе отговорността, която му дава пагона т.е. да заплати разноските по делото самия той, а не данъкоплатците .Извън пределите на нашето блато , НИКОЙ не си позволява да те спре без да има за какво , естествено и нарушителя ИЗБЩО не коментира за какво е спрян, защото полицая добавя в акта ,че водача му сее противопоставил. И ако искате вярваите това го прави с толкова дорбодушен вид , а не пита Е КВО ПРАИМ СЕГА. А инай-важното ЗНАЕ КАКВО Е НАПИСАЛ .
          FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
          FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
          FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
          HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

ele написа:
            То не е задължително да ги вадите тия пари...kosta: Това, че имаш 2 коли определя ли те като беден?SUS SCROFA: Що тежест? За да обжалваш, значи си прав и след като падне акта, ще ти ги върнат... То това е идеята, да не обжалва всеки, а само тези, които са сигурни, че актът е неправомерен.Не ми изкарвайте теорията за богатия, дето обжалва всеки акт... щото това не е масовият шофьор в БГ.
            Та кой за бога може да бъде сигурен в съдебното решение. Това е твърде идеалистично като мисъл дори. Че то по твоята логика, ако съм сигурен, че съм виновен, нямам право на адвокат и справедлив процес ли. :D
            ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA написа:
              ele написа:
              То не е задължително да ги вадите тия пари...kosta: Това, че имаш 2 коли определя ли те като беден?SUS SCROFA: Що тежест? За да обжалваш, значи си прав и след като падне акта, ще ти ги върнат... То това е идеята, да не обжалва всеки, а само тези, които са сигурни, че актът е неправомерен.Не ми изкарвайте теорията за богатия, дето обжалва всеки акт... щото това не е масовият шофьор в БГ.
              Та кой за бога може да бъде сигурен в съдебното решение. Това е твърде идеалистично като мисъл дори. Че то по твоята логика, ако съм сигурен, че съм виновен, нямам право на адвокат и справедлив процес ли. :D
              Никъде не твърдя подобно нещо и не това е темата на тази тема, затова няма да задълбавам. Такси има за много административни услуги, и не само, но не съм забелязала някой да ги определя като дескриминационни, защото на по-бедните им бърка повече в джоба, отколкото на по-богатите, а както знаем, без някои от тях просто няма как да минем. По тази причина подобно изказване е нелепо. kosta: Две коли не те определят като богат, но в никакъв случай не те определят като беден. Непонятно ми е по каква причина се пънеш да се броиш беден.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                SUS SCROFA написа:
                ele написа:
                Никъде не твърдя подобно нещо и не това е темата на тази тема, затова няма да задълбавам. Такси има за много административни услуги, и не само, но не съм забелязала някой да ги определя като дескриминационни, защото на по-бедните им бърка повече в джоба, отколкото на по-богатите, а както знаем, без някои от тях просто няма как да минем. По тази причина подобно изказване е нелепо. kosta: Две коли не те определят като богат, но в никакъв случай не те определят като беден. Непонятно ми е по каква причина се пънеш да се броиш беден.
                Административните такси нямат нищо общо с правото всеки от нас да има достъп до справедлив процес и правосъдие. Бъркаш тотално цели постулати от демократичните правила. Таксите са си такси, те са услуги, правосъдието не е услуга, не смяташ ли?Аз не искам да регистрирам ЕООД, аз искам правосъдие.Има държави, в които санкциите се определят на база годишния доход, това как ти звучи?

Коментар

Ако махнат таксите в Съдебната система можеш ли да си представиш какво ще стане?Знаеш ли, че има хора, които за 3 месеца подават между 30 и 40 жалби в Прокуратурата. Питаш защо в Прокуратурата ли? Ами защото е безплатно. Сещаш ли се, че всяка една ангажира поне 3-ма служители и 2-ма прокурори, които в 99% от случаите отказват да образуват наказателно производство, защото няма как да образуват дело срещу марсианци, които са отвлекли жалбоподателката. Същата естествено се жалва пред по-горната инстанция и така до края.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                    Ако махнат таксите в Съдебната система можеш ли да си представиш какво ще стане?Знаеш ли, че има хора, които за 3 месеца подават между 30 и 40 жалби в Прокуратурата. Питаш защо в Прокуратурата ли? Ами защото е безплатно. Сещаш ли се, че всяка една ангажира поне 3-ма служители и 2-ма прокурори, които в 99% от случаите отказват да образуват наказателно производство, защото няма как да образуват дело срещу марсианци, които са отвлекли жалбоподателката. Същата естествено се жалва пред по-горната инстанция и така до края.
                    Жалба в прокуратурата е нещо коренно различно от обжалване на акт съставен от държавна институция.Мисля, че за актовете, за които говорим няма по-горни инстанции, но не съм сигурен. Всичко е ясно, кат започна да губи 80 % от обжалванията, поради неграмотността на катаджиите и често неправомерно съставени актове. Това е причината сега да се чудят как да ограничат тези обжалвания. Това е една типична битка за права, между държавата и гражданите. :D

Коментар

Working...
                    X