Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева такса за жалба срещу КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    ele написа:
    Благодаря, но ако ми праснат акт, ще има за какво и ще си го платя без да се правя на циганин, както някои хора...
    Колежке, няма гаранция, че ако ви напишат акт, то ще има за какво. Колегата е жив пример отпреди няколко дни с акта за минаване на жълто при невъзможност за спиране. Това е напълно неоснователен акт. Такъв акт ако отпадне в съда - то 50-те лева такса трябва да ги плати актосъставителят и то в троен размер. Да видим тогава дали ще си изсмукват от пръстите подобни актове.
    Моля за извинение, че постът ми не е съвсем по темата, но колега ogi28b, искам да предложа конкретен пример, който шокира и мен. Днес синът ми беше на изпит по кормуване и за моя радост го взе, но вчера при последния урок по кормуване инструктурът му е казал, че при навлизане в кръстовище, ако автомобилът с цялата си дължина не премине покрай светофара на зелено, а примерно след предната врата го хване жълтото, се счита от изпитващия за грешка и може да бъде скъсан. А при преминаване на сфетофар водачът е ДЛЪЖЕН да се движи с такава скорост, че да има възможност да спре. Така, че вероятно /не знам конкретния казус/ колегата е бил наказан законосъобразно въпреки и нашето общо несъгласие.
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Това е част от кампанията с която съдилищата искат още пари Съдилищата искат нови съдебни такси и драстичен скок на старите Ами съответните лица сядат на компютъра, отварят статистиката, гледат колко са жалбите към КАТ ... Аха-а-а-а, я гледай колко са много, защо така сме пропуснали да ги одерем и по тая линия. Привикват юристите и им нареждат да измислят и да облекат в юридическа форма начин да се прибират кинти от жалбите.Ей такива като нас четат измишльотините на юристите, цъкат с език и си правят извода - ами правилно бе, как не сме се сетили до сега. Това е начинът да се оправим. И попадат в поредната бюрократична въртележка в която предварително са обявени за виновни и трябва да платят 50 лева, ако случайно въпреки всичко успеят да докажат че са невинни ще им върнат 50-те лева евентуално може би ... някога. Евентуално може би с лихвите които пак се плащат от бюджета, т.е. от данъците ни.А пък съдилищата ще са заинтересовани актовете да не отпадат защото ще излезе че КАТ пишат актове които не издържат в съда и това води до противопоставяне на КАТ и съдилищата. За да се избегне противопоставянето и да се спести връщането на 50 лева които така и така жалбоподателят ги е прежалил .... подвърждава се актът.Много е прав Immortal - "такова решение би ограничило хората с ниски доходи от достъп до справедливост"
      Bravo 1.6 / 16

Коментар

Е това вече не го вярвам! Ами тогава как преминават камионите с ремаркета и полуремаркета, автобусите, съчленените такива... Май нещо инструкторът го е хвърлил по тъча. Също така - на светофари без брояч е напълно невъзможно да се предвиди по какъвто и да е начин кога би ссветнало жълто. Самият изпитващ няма да е в състояние да види дали светофарът свети жълто. Може би инструкторът нарочно го е казал, за да накара сина ти да се движи съвсем бавно, за да не се заядат с него за "несъобразена скорост". Според мен - ако има маркировка преди самия светофар - дебела жълта линия на около 25 метра преди светофара. Ако водачът я е преминал при светване на жълтия светофар - то тогава да се счита, че не може да спре, ако се движи с 50 км/ч. Тук включвам някакво време за реакция и около 1.5 секунди за спирането. (Не съм сигурен дали време 1.5 секунди са достатъчни за нормално спиране.) Ако водач, който е преди тази линия - все пак премине - то той следва да се счита за напълно виновен, защото е имал достатъчно време да реагира и да спре. Моля всички да ме извинят за голямото отклонение от темата, което се получи. Благодаря!

Коментар

pr_00f написа:
          Е като таксите се платят от КАТ... шефа на кат ли ще ги плати или служителите му написали акта ?
          Изключително добър довод, обезмислящ
          В момента за тези дела се плаща от държавния бюджет, т.е. всеки един данъкоплатец дава пари за нещо, което се ползва от по-малък кръг от хора", обясни шефът на бюджетната комисия на ВСС Иван Колев.
          Тия са царе по заблуда......
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Съгласен съм да има някаква такса,но тя да има ясна обосновка.Защо не са 20 лева ,ами са 50 лева,а защо не са 500???На каква база е решено,че трябва да са 50?Другата хамалогия е,че пак ще има хляб за банките.Тия 50 лева да ги внесеш,нали и такса ще трябва да се плаща на банката.Тъй да ми е писнало с тия такси за банкови преводи... От цялата история пак ще страда "обикновеният" човек.Джигита с пари,плаща на място и дори не стига до акт.
            FIAT FORUM BULGARIA
            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
              Съгласен съм да има някаква такса,но тя да има ясна обосновка.Защо не са 20 лева ,ами са 50 лева,а защо не са 500???На каква база е решено,че трябва да са 50?Другата хамалогия е,че пак ще има хляб за банките.Тия 50 лева да ги внесеш,нали и такса ще трябва да се плаща на банката.Тъй да ми е писнало с тия такси за банкови преводи... От цялата история пак ще страда "обикновеният" човек.Джигита с пари,плаща на място и дори не стига до акт.
              Помислено е за кака Цветелина . Нали СИ Банк като ,, придворна ’’ банка на КАТ и на цялото Мъ Ва Ре взема най - ниска такса ....Мисли се за хорицата , мисли се
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Тя кака Цветка уж си продаде делът в банката. Ама кой знае пък - може и да е фиктивна продажба.Сега се замислям - защо изобщо трябва да се плаща някаква съдебна такса?Справедливостта струва ли пари?!?Както в училищата децата ни не плащат нищо, така би трябвало и в съда да не се плаща нищо докато не излезе решението на съдията. И той да казва (както и сега), кой да плати разноските по делото.Иначе наистина се получава така, че който няма пари - няма да може да влезе в съда, съответно - бива лишен от справедливост.Ам че то кадиите през турско не са искали плата бе... накъде вървим?

Коментар

Immortal написа:
                  Тя кака Цветка уж си продаде делът в банката. Ама кой знае пък - може и да е фиктивна продажба.Сега се замислям - защо изобщо трябва да се плаща някаква съдебна такса?Справедливостта струва ли пари?!?Както в училищата децата ни не плащат нищо, така би трябвало и в съда да не се плаща нищо докато не излезе решението на съдията. И той да казва (както и сега), кой да плати разноските по делото.Иначе наистина се получава така, че който няма пари - няма да може да влезе в съда, съответно - бива лишен от справедливост.Ам че то кадиите през турско не са искали плата бе... накъде вървим?
                  Приятелю , трябва да се съглася с Еле донякъде , защото ако няма съдебна такса ще има тълпи в съда , а не в кафенетата . На моят (приятел) Христо Узунов Йорданов не му дреме на кого е банката , но сигурно цоца още тая шармантна особа

Коментар

Аз не казвам да няма съдебна такса.Казвам че е логично и разумно тя да се плаща от загубилия делото.Нека е 50 лв.Но да се плати след делото, от загубилата страна.Така на входа няма да има цедка по финансов признак.

Коментар

ele написа:
                      ogi28b написа:
                      ele написа:
                      Благодаря, но ако ми праснат акт, ще има за какво и ще си го платя без да се правя на циганин, както някои хора...
                      Колежке, няма гаранция, че ако ви напишат акт, то ще има за какво. Колегата е жив пример отпреди няколко дни с акта за минаване на жълто при невъзможност за спиране. Това е напълно неоснователен акт. Такъв акт ако отпадне в съда - то 50-те лева такса трябва да ги плати актосъставителят и то в троен размер. Да видим тогава дали ще си изсмукват от пръстите подобни актове.
                      Гаранция никога за нищо няма. Но има неща, които може човек да направи, за да защити правотата си. Не виждам това какво общо има с въвеждането на такса.
                      Живота е пред теб Сестра ми също си плащаше чинно актовете, където и както и ги сервират, докато един-два случая не я принудиха да кипне поради явна несправедливост и да ги подеме в съда. Не може грамотен човек да е в ръцете на някого, нямам нищо против момчетата катаджии, аз рядко нарушавам, често съм спиран за проверки и да не ме чува дявола, нищо лошо не мода кажа за катаджии, но тия 50 лв според мен са още една форма на някакъв рекет, не може да дължиш, когато си прав. А ако не си прав, защо някой решава отнапред, че не си прав? Явно акответе, атакувани в съда масово са написани произволно и сега се търсят нови форми да поставяне на мястото на шофьора на МПС... Че ти него го остави, ами и на пилотите на ФИАТ-и, което вече е непростимо
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Твърдо против.Всеки, който плаща своите задължения към държавата има право на правосъдие, без да заплаща такса.Това е пълна дискриминация.Как е възможно аз да си платя, за да докажа, че съм несправедливо санкциониран от ДЪРЖАВАТА.Санкцията ми се налага от едната власт, а аз търся справедливост от другата власт. Нали за това имаме разделение на властите, нали плащаме данъци за тяхната издръжка.Тази такса, ако бъде въведена, задължително трябва да бъде атакувана, през комисията по дискриминация.
                        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Трудовоправните дела са без такса ....това не е ли достатъчно

Коментар

Plastex, аз не съм плащала актове, щото не са ми писали такива, но ако някой ден ми пишат и ако съм виновна, ще си го платя. Но никой не е застрахован от това да бъде несправедливо санкциониран, затова имаш право да докажеш правотата си. Това няма нищо общо с въвеждането на такса. След като някой джигит може да си сложи гориво и да кара, значи няма да му са проблем да изкара 50 лева, след като мисли, че е абсолютно прав, която такса ще му бъде възстановена. Целта е, ако знаеш, че актът е правилен, да си го платиш, не да задръстваш системата. SUS SCROFA: За каква дискриминация говориш тук?
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              ...Целта е, ако знаеш, че актът е правилен, да си го платиш, не да задръстваш системата.
                              Разглеждаме единствено варианта, при който акта е неправилно написан. Ъъъъ... За правилно написаните нека се въведе такса...
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                                ele написа:
                                ...Целта е, ако знаеш, че актът е правилен, да си го платиш, не да задръстваш системата.
                                Разглеждаме единствено варианта, при който акта е неправилно написан. Ъъъъ... За правилно написаните нека се въведе такса...
                                Това са две различни неща...
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X