Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

50 лева такса за жалба срещу КАТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пак да предложа - нека има такса, но тя да се плаща след делото, от загубилия делото - ако е КАТ - да се плаща от служителя, написал неправомерно или некадърно акта.Тогава служителите ще се замислят, преди да пишат безразборно актове.А наказаните ще се замислят, преди да тръгнат да обжалват, като знаят, че освен глобата, може да им се наложи да платят и разноските по делото.@еле - не ти е вярно допускането, че само на "джигити" се пишат актове. Изключително далече си от истината.

Коментар

Колежке, много си категорична! Има откровени моменти в които прегладнелите куки те спират и ти се заяждат за щяло и нещяло, не знам как е в твоя град, но в София определено са пощурели, правят всичко за едни 10-20 лева....За мен-таксата трябва да се заплаща, в случая че съда не отмени акта или влязлото в сила НП!Това че българския съд е бавен, муден, корумпиран, не му дава правото по соломоновски да намира начин да не си върши работата!
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ele написа:
        Plastex, аз не съм плащала актове, щото не са ми писали такива, но ако някой ден ми пишат и ако съм виновна, ще си го платя. Но никой не е застрахован от това да бъде несправедливо санкциониран, затова имаш право да докажеш правотата си. Това няма нищо общо с въвеждането на такса. След като някой джигит може да си сложи гориво и да кара, значи няма да му са проблем да изкара 50 лева, след като мисли, че е абсолютно прав, която такса ще му бъде възстановена. Целта е, ако знаеш, че актът е правилен, да си го платиш, не да задръстваш системата. SUS SCROFA: За каква дискриминация говориш тук?
        За икономическа такава, финансова.Богатите ще могат да си обжалват всички актове и да имат достъп до правосъдие, а по-бедните не. Елементарно.
        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Бедните нямат коли, нито карат такива, щото не могат да си го позволят...
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

zgabrovski написа:
            Това че българския съд е бавен, муден, корумпиран, не му дава правото по соломоновски да намира начин да не си върши работата!
            Абсолютно не мога да се съглася с теб по отношение на мнението ти относно съда ни, когато се касае до делата срещу КАТ. Това не са делата за дебелите пачки и корупцията.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ele написа:
              Ако човек може да си позволи да си кара колата, не мисля че 50 лева са проблем....
              Еле,чичовото,И аз си карам колата,ама 50лв. са си пари.А за таксата.Явно им се вижда МАЛЪК бюджета на съдебната система.Че то иначе от къде пари за 13, 14 и...заплата?
              Fiat Punto 1,1- 1996г.
              газ-бензин , "Lovato"

Коментар

ele написа:
                Ele, ако имахме пари и 50-те лева не са ни проблем, щяхме да караме нови коли (като една много малка част от колегите), а не барутници на по 15-20 години, при това, купени с кредит.На мен резервоарът много рядко ми се е качвал над половината, дори почти постоянно ми свети лампата. Карам на газ не защото мисля за екологията, а защото не мога да си позволя да карам на бензин.Така че не ми излизай с тезата, че който не може да отдели 50 лв - не си кара и колата. Имам-нямам - принуден съм да си карам колата, защото иначе за да стигна до работа трябва да сменя 2 автобуса, въпреки това да вървя и километър пеш, и в крайна сметка като пари пак ще ми излезе същото. Случва се понякога да сложа последните си пари за гориво. И пак си карам колата.Не всички са привелигировани като теб да си работят в къщи. И аз бях така, но нещата се промениха.

Коментар

Immortal написа:
                  ...за да стигна до работа трябва да сменя 2 автобуса, въпреки това да вървя и километър пеш...
                  Скоро време може да ти стана такси и да те возя без пари! Че и рима има! :D
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

ele написа:
                    Значи ние сме изключително богати защото имаме две! Да ти имам разсъжденията, ele!
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                      ele написа:
                      Значи ние сме изключително богати защото имаме две! Да ти имам разсъжденията, ele!
                      Искаш да кажеш, че след като можеш да си позволиш да имаш две коли, да плащаш данък и застраховки (и не само), и да ги караш, не можеш да извадиш 50 лева така ли (не говоря моментно, а в рамките на срока, в който можеш да обжалваш)? Явно имам различни идеи какво е приоритет, когато нямаш пари

Коментар

[quote="ele"]
                        kosta написа:
                        ele написа:
                        Явно имам различни идеи какво е приоритет, когато нямаш пари
                        Въпросът тук не е в имането и в нямането, а каква тежест оказва тази сума върху бюджета на по-богатите и по-бедните.
                        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

ele написа:
                          Искаш да кажеш, че след като можеш да си позволиш да имаш две коли, да плащаш данък и застраховки (и не само), и да ги караш, не можеш да извадиш 50 лева така ли (не говоря моментно, а в рамките на срока, в който можеш да обжалваш)? Явно имам различни идеи какво е приоритет, когато нямаш пари
                          Искам да кажа, че към момента на измислянето, на тези 50 лв. за подаване, жалба имам две коли, това определя ли ме като богат и можещ да си позволя 50 лв или 100 лв. след като ти определяш за бедни тези, които нямат коли? Кое според трябва ми е приоритет, да си продам колите и да викам, че съм беден и са ми много тези пари? Ми много са ми и като притежател на две коли!
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                            ele написа:
                            Искам да кажа, че към момента на измислянето, на тези 50 лв. за подаване, жалба имам две коли, това определя ли ме като богат и можещ да си позволя 50 лв или 100 лв. след като ти определяш за бедни тези, които нямат коли? Кое според трябва ми е приоритет, да си продам колите и да викам, че съм беден и са ми много тези пари?
                            Направо я объркахте мадамата , брей
                            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

То не е задължително да ги вадите тия пари...kosta: Това, че имаш 2 коли определя ли те като беден?SUS SCROFA: Що тежест? За да обжалваш, значи си прав и след като падне акта, ще ти ги върнат... То това е идеята, да не обжалва всеки, а само тези, които са сигурни, че актът е неправомерен.Не ми изкарвайте теорията за богатия, дето обжалва всеки акт... щото това не е масовият шофьор в БГ.

Коментар

ele написа:
                                kosta: Това, че имаш 2 коли определя ли те като беден?
                                като църковна мишка!

Коментар

Working...
                                X