Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Право, морал, закони и други размисли и страсти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    SUS SCROFA написа:
    Темата е твърде философска и носи риск от навлизане в религиозно противопоставяне, което не харесвам. :D
    Много обичам такива теми Какво лошо има в религиозното противопоставяне?!?Аз не съм християнин, може да се каже, че не съм и религиозен, ако под "религия" се разбират сътворените от хора определени вярвания и ритуали. Изповядвам по-скоро философска, отколкото "религиозна" вяра в Бог, но моята вяра е много далеч от християнството.Аз силно се съмнявам и ти да си християнин (@SUS SCROFA), доколкото изобщо знаеш какво е да си християнин?(провокирам те в момента )
    Твърде опростяваш да не кажа направо опростачваш определението за религия. Това не са вуду магии, нито е някакъв тип римски политеизъм. "вярвания и ритуали" звучи точно като жертвоприношения и нестинарски танци. Не ми се задълбава в християнството, но то е цял светоглед. Откъдето и да го погледнеш това си е едно ново начало, в развитието на човешката цивилизация. Тук става дума за коренна промяна в човешките ценности, умело подменяни в днешно време. :D Да си християнин не се изчерпва единствено и само с това да си религиозен.Важното при теб е, че все пак, че вярваш в нещо :D Сигурно наистина не знам какво е да си християнин, но през целия си смислен живот се опитвам да бъда точно такъв, а това е далеч по-важно и за мен и за околните. :D Недей да ми казваш кога ме провокираш
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Working...
    X