Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Право, морал, закони и други размисли и страсти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SUS SCROFA написа:
    Темата е твърде философска и носи риск от навлизане в религиозно противопоставяне, което не харесвам. :D
    Много обичам такива теми Какво лошо има в религиозното противопоставяне?!?Аз не съм християнин, може да се каже, че не съм и религиозен, ако под "религия" се разбират сътворените от хора определени вярвания и ритуали. Изповядвам по-скоро философска, отколкото "религиозна" вяра в Бог, но моята вяра е много далеч от християнството.Аз силно се съмнявам и ти да си християнин (@SUS SCROFA), доколкото изобщо знаеш какво е да си християнин?(провокирам те в момента )

Коментар

Immortal написа:
      SUS SCROFA написа:
      Чувал съм за Шиити и Сунити, като основни групи, но за източно-православен ислям.......... :D
      ", а не "източноправославно вероизповедание".Но "те" си знаят що са го записали така и какво са имали предвид.
      Првославието е само едно, няма нищо общо с термина "Права вяра", а когато към него добавим източно става съвсем изчерпателно.Допускам, че атеистично настроени привърженици на тоталитарна България, не са харесвали, думата "християнство".По твоята логика и свидетелите на Йехова имат своето място сред религиите, но на какво ни учат те?И нека не забравяме, откъде води своите корени ислямът и какви идеи е разпространявал Мохамед в един по ранен свой житейски етап. :D Та в този ред на мисли християнството е това, което стои в основата на съвременните общочовешки европейски, а и не само, ценности.От другата страна имаме една голяяяяма атеистична държава, не случайно тоталитарна. И една силно развита Япония, тотално приела "американизма" като своя "икономическа религия" и успяла отчасти да запази някакви културни и традиционни ценности. :D
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

А бе хора, къде работите, че имате толкова свободно време за глупости? Искам и аз такава работа!
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Право, морал, закони и други размисли и страсти

SUS SCROFA най - вероятно наблюдава някое табло с уреди , съдейки по изказванията му , че има познания в атомната енергетика
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

dikanio написа:
            А бе хора, къде работите, че имате толкова свободно време за глупости? Искам и аз такава работа!
            Помисли, пак дали това са глупости?КПД-то ми е толкова високо, че ми позволява, както да върша бързо и добре работата си, така и да пиша тук, не винаги разбира се. Това е като разликата между АЕЦ и ТЕЦ = 1:10.Г-н Хинчев, за съжаление не работя в АЕЦ, но ако работех там никога не бих си позволил да правя това, което сега правя, но там щяха да ми заплатят финансово тази липса добре.

Коментар

Аз работя на бюрО, както искаха всички африканци, учили в България Работата ми е неравномерно натоварена, тия дни нямам много работа и кибича във форума.Когато ме налегне многото работа, дори скайпа си спирам, да не ме разсейва.

Коментар

Бе той Исляма позволява повече от една (ЗАКОННА) жена, но по-добре се запознайте какви са условията, които поставя пред мъжа.Също така позволява на мъжа да бие жена си, но има доста условности.Въобще както винаги чуждата кокошка ни се вижда пуйка, но като ни я сервират се вижда, че не е лесно да се изяде наведнъж. Същата работа като със заплатите на европейците, но като ни приложат данъците им и започваме да се оплакваме.Идете в Египет! Там 200 кв.метра апартамент с басейн в затворен комплекс е 50 000 лв., но дали ще ви хареса 100 лв. заплата?
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Бе той Исляма позволява повече от една (ЗАКОННА) жена, но по-добре се запознайте какви са условията, които поставя пред мъжа.Също така позволява на мъжа да бие жена си, но има доста условности.Въобще както винаги чуждата кокошка ни се вижда пуйка, но като ни я сервират се вижда, че не е лесно да се изяде наведнъж. Същата работа като със заплатите на европейците, но като ни приложат данъците им и започваме да се оплакваме.Идете в Египет! Там 200 кв.метра апартамент с басейн в затворен комплекс е 50 000 лв., но дали ще ви хареса 100 лв. заплата?
                  В Египет си е много хубаво. Наистина, за да имаш много жени, трябва да си добре финансово осигурен, но важното е, че е разрешено, законът го позволява.За данъците донякъде си прав, но разликата не е в пъти както е при заплатите. Няма изобщо да коментирам пък лихвите, дори във фалиралата Гърция са по-добре от нас. Кошката си е цял петел, който постоянно ни е на гърба и иска да ни плоди.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                    От другата страна имаме една голяяяяма атеистична държава, не случайно тоталитарна. И една силно развита Япония, тотално приела "американизма" като своя "икономическа религия" и успяла отчасти да запази някакви културни и традиционни ценности. :D
                    Ако имаш предвид Китай - то той далеч не е атеистичен.

Коментар

Immortal написа:
                      SUS SCROFA написа:
                      От другата страна имаме една голяяяяма атеистична държава, не случайно тоталитарна. И една силно развита Япония, тотално приела "американизма" като своя "икономическа религия" и успяла отчасти да запази някакви културни и традиционни ценности. :D
                      Ако имаш предвид Китай - то той далеч не е атеистичен.
                      Е как, на какво може да базира една тоталитарна комунистическа държава, те все още са такава, все още.

Коментар

Бъркаш китайския комунизъм със съветския!В Китай никога не се е отричала религията.

Коментар

Баси скапаната тема - спори се толкова разбъркано и хаотично, че човек няма как да се включи смислено....ще одя да се хоризонтирам.........
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            Баси скапаната тема - спори се толкова разбъркано и хаотично, че човек няма как да се включи смислено....ще одя да се хоризонтирам.........
                            Напълно съм съгласен с колегата
                            Виж бейби не сме глупаци,
                            ние сме отбор от здравеняци.
                            Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                            така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                            http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                              Дооообре , надавям се да не загубим много от твоето неучастие Трябва да се научиш да овладяваш разбърканите и хаотични неща

Коментар

Immortal написа:
                                Бъркаш китайския комунизъм със съветския!В Китай никога не се е отричала религията.
                                Не мисля, че има голяма разлика, религията там е точно толкова "уважавана", колкото и в СССР. Като изключим някои по изолирани места, все още слабо докоснати от "комунистическия профанизъм", в Китай отдавна религията не е това, което е била. Но не съм подготвен да водя разговор по точно тази тема.

Коментар

Working...
                                X