здравейте,гледаме с един колега една кола да си купи, и странното което забелязах, е че предното, страничното задно стъкло са 2003 г, а останалите 2004. Правилно ли да се съмнявам, че са сменяни, защото ме убеждават, че било нормално да са различни партиди- случвало се понякога.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
различни години на стъклата
Collapse
X
-
Моето предно стъкло е с различна година от останалите, които са 98-ма. Като купувах колата по предният капак, калниците и бронята имаше доста следи от камъчета и вероятно някое от тях е пукнало и стъклото. Като видяхме различната година вниманието ни се изостри и се вторачвахме за следи от удар, но уви...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Ако са две последователни години възможно е да са оригинални. Сравнете другите означения по стъклата. Ако е предно и странично огледайте за следи от удар по ламарините, кантовете на вратите, калниците и предния капак. Самият факт че стъклата са с различни години не е проблем. При мен например ми се счупи задното стъкло, не от удар ами самото стъкло се счупи. Поставиха ми ново оригинално стъкло което естествено е от друга година на производство. Обаче от фирмата ми дадоха писмена доживотна гаранция. Ако някой сравнява стъклата може да си помисли че съм претърпял удар отзад и затова е сменено стъклото обаче това не е вярно, просто е сменено само стъклото.Представи си друг вариант - кола е претърпяла удар при който е счупено стъклото. Обаче стъклото е подменено с такова втора употреба като случайно годината на производство съвпада със старото. Въобще няма да разбереш че е имало удар и няма да търсиш следи от удар по колата.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
На мен всички стъкла са ми 91,само предното е 97,явно е сменяно.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
То от къде тръгна проблема- аз забелязах, че едната странична вежда е правена. Продавача ми казва "удара не е бил сериозен инъче щеше да е счупено стъклото". Аз тогава му казах, че то е различна година от останалите.Инъче огледах в багажника не се виждаха деформации, свалихме и задните кори в багажника и там не забелязахме нищо. Дори около капачката на резервоара нямаше деформация. Възможно е задния калник да е бил леко натиснат, но пък забелязах, че вратата не прилепва плътно в горната си част към калника - възможно ли е да е от увисване или нерегулиране (колата е с две врати- нали уж били по-тежки) - все пак горната част на вратата е по-далече от мястото което е видно че е оправяно ( не е ли логично да отвори в по-долната част, инъче ръба на задната броня равни перфектно с калника). Освен това като е пръскана веждата е оцапан текстила който слагат под ламарините с цел шумоизолация. Това ме всява в смут - от една страна е възможно наистина да е бил лек удара или е бил драскотина щом не са сваляли текстила, от друга страна пък може да са го пръснали в автокъщата за да прикрият корозия- въпреки, че не се забелязваше разлика в боята. Абе въпросът е дали ще тръгне корозия - инъче като цяло колата е добра и салона е страхотен.
Коментар
-
mims написа:Брат, колата и жената са въпрос на късмет ...Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Riki888 написа:Ако са две последователни години възможно е да са оригинални.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар