Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

различни години на стъклата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

различни години на стъклата

здравейте,гледаме с един колега една кола да си купи, и странното което забелязах, е че предното, страничното задно стъкло са 2003 г, а останалите 2004. Правилно ли да се съмнявам, че са сменяни, защото ме убеждават, че било нормално да са различни партиди- случвало се понякога.

Обикновенно различната година по стъклата значи че са чупени някои от тях. На моя фиат всички стъкла са 97 ма само това на шофьорската врата е 96 .... та предполагам е чупено и сменено със по-старо.

Коментар

Моето предно стъкло е с различна година от останалите, които са 98-ма. Като купувах колата по предният капак, калниците и бронята имаше доста следи от камъчета и вероятно някое от тях е пукнало и стъклото. Като видяхме различната година вниманието ни се изостри и се вторачвахме за следи от удар, но уви...
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ако са две последователни години възможно е да са оригинални. Сравнете другите означения по стъклата. Ако е предно и странично огледайте за следи от удар по ламарините, кантовете на вратите, калниците и предния капак. Самият факт че стъклата са с различни години не е проблем. При мен например ми се счупи задното стъкло, не от удар ами самото стъкло се счупи. Поставиха ми ново оригинално стъкло което естествено е от друга година на производство. Обаче от фирмата ми дадоха писмена доживотна гаранция. Ако някой сравнява стъклата може да си помисли че съм претърпял удар отзад и затова е сменено стъклото обаче това не е вярно, просто е сменено само стъклото.Представи си друг вариант - кола е претърпяла удар при който е счупено стъклото. Обаче стъклото е подменено с такова втора употреба като случайно годината на производство съвпада със старото. Въобще няма да разбереш че е имало удар и няма да търсиш следи от удар по колата.
        Bravo 1.6 / 16

Коментар

При мен само на стъклото на шофьорската врата пише 03, на всички други пише 02 година, а реално колата е Май 2003г.
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Виждал съм в една автокъща как сменяха на два еднакви автомобила стъклата.. поне единият явно да е с еднакви години..всичко е относително джамбази колкото искаш.
            Fiat Panda Young 0.9, 40hp, 1999year
            Fiat Punto 1.1 S, 4/5 doors, 55hp, 1997year

Коментар

На мен всички стъкла са ми 91,само предното е 97,явно е сменяно.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

При мен едно с едно ги няма :D, предното единствено е 99, другите са по - стари. То даже една с една ги няма годините и на щампите по пластмасовите елементи, а колата няма удари - нито отзад нито при роговете.
                FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

То от къде тръгна проблема- аз забелязах, че едната странична вежда е правена. Продавача ми казва "удара не е бил сериозен инъче щеше да е счупено стъклото". Аз тогава му казах, че то е различна година от останалите.Инъче огледах в багажника не се виждаха деформации, свалихме и задните кори в багажника и там не забелязахме нищо. Дори около капачката на резервоара нямаше деформация. Възможно е задния калник да е бил леко натиснат, но пък забелязах, че вратата не прилепва плътно в горната си част към калника - възможно ли е да е от увисване или нерегулиране (колата е с две врати- нали уж били по-тежки) - все пак горната част на вратата е по-далече от мястото което е видно че е оправяно ( не е ли логично да отвори в по-долната част, инъче ръба на задната броня равни перфектно с калника). Освен това като е пръскана веждата е оцапан текстила който слагат под ламарините с цел шумоизолация. Това ме всява в смут - от една страна е възможно наистина да е бил лек удара или е бил драскотина щом не са сваляли текстила, от друга страна пък може да са го пръснали в автокъщата за да прикрият корозия- въпреки, че не се забелязваше разлика в боята. Абе въпросът е дали ще тръгне корозия - инъче като цяло колата е добра и салона е страхотен.

Коментар

Брат, колата и жената са въпрос на късмет ...
                    Punto Sporting 1.2 16V 85 h.p. - ex, but first in my heart
                    AudiLina A3 1.8 20V 125 h.p. - NOW DRIVING

Коментар

mims написа:
                      Брат, колата и жената са въпрос на късмет ...
                      по скоро въпрос на пари
                      Виж бейби не сме глупаци,
                      ние сме отбор от здравеняци.
                      Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                      така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                      http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

жена и кола се взима по външен вид и след време си казваш е..си крокодила това е шега разбирасе ако е направена добре колега взимай те повечето коли в бг са удряни.
                        преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

fiatmaniak написа:
                          по скоро въпрос на пари
                          Не съм много съгласен. Карал съм чисто нова кола(няма да споменавам марката, че знам какво оплюване ще настане, но струваше около 20хил.лв.) и на 5000км дади фира.
                          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                          Ex.Opel Astra

Коментар

Riki888 написа:
                            Ако са две последователни години възможно е да са оригинални.
                            Именно!Произшодителите на стъкла НЕ са автомобилните компании и поради тази причина понякога се оказва, че на една кола мове да има различни цифри по стъклата.Стъкло изостанало от миналогодишна партида се монтира на току-що произведен автомобил, за който останалите стъкла са от нова (тазгодишна) партида.Възможно е да се получи дори и с непоследователни години, а през една година

Коментар

кола

Разлика година две може да има амаповече от 5 или 10 това е знак че може да е сменяно .
                              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                              X