pr_00f написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за винетен стикер
Collapse
X
-
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
-
SUS SCROFA написа:Имам два въпроса?1.Чия собственост и отговорност са пътищата след административната граница указваща край на населеното място?2.И в този ред на мисли как да тълкувам това2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.
Коментар
-
Интересно тълкувание на съда.Моята теза би била, че не мога да знам кои пътища са от републиканската пътна мрежа, и кои - общински, нито съм длъжен да нося техен списък.Все едно да липсва знак за ограничение на скоростта, но аз "да знам" че там тя е ограничена и да ме накажат, ако я превиша.Въпрос на правни еквилибристики, ако мога така да го нарека.Затова има добри, и не толкова добри адвокати
Коментар
-
Tapamop написа:Минал е срокът, акта ми е написан на 25.03. Все пак благодаря на всички, които изказаха мнението си. Колега Immortal, какъв е реда за обжалване на НП?Няма да загубиш нищо, не се плаща такса. (Всъщност не знам ако загубиш, аз досега не съм губил
).Най-добре в твоя случай ще е да има такъв знак "винетка", но той да е СЛЕД караулката. Няма да е лошо да се разходиш до там и да огледаш. Знакът може да е след разклона за Нови хан.Успех!
Коментар
-
SUS SCROFA написа:.... От друга страна, дори и да се приеме твърдението на жалбоподателя, горното е без правно значение, тъй като същият вече се е намирал на път от републиканската пътна мрежа, по който задължително се пътува с платена винетна такса. Предвид горното, съдът намира, че нарушението е доказано по несъмнен и безспорен начин, поради което наказателното постановление следва да бъде потвърдено като правилно и законосъобразно............http://www.vrs.bg/upload/2011/vlezli...m-целият текстA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:SUS SCROFA написа:.... От друга страна, дори и да се приеме твърдението на жалбоподателя, горното е без правно значение, тъй като същият вече се е намирал на път от републиканската пътна мрежа, по който задължително се пътува с платена винетна такса. Предвид горното, съдът намира, че нарушението е доказано по несъмнен и безспорен начин, поради което наказателното постановление следва да бъде потвърдено като правилно и законосъобразно............http://www.vrs.bg/upload/2011/vlezli...m-целият текст)))))))))))Това решение го постнах заради твърдение на господин Проф........
))))))))) за знак д25, а не заради темата като цяло. Писах доста други коментари по темата, и ако не си прочел всичко, се оказа, че знакът за край на населеното място е преди караулката.
)))))))))))))Смятам, че е излишно да коментираме темата повече.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:...за знак д25, а не заради темата като цяло. Писах доста други коментари по темата, и ако не си прочел всичко, се оказа, че знакът за край на населеното място е преди караулката.)))))))))))))Смятам, че е излишно да коментираме темата повече.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:SUS SCROFA написа:...за знак д25, а не заради темата като цяло. Писах доста други коментари по темата, и ако не си прочел всичко, се оказа, че знакът за край на населеното място е преди караулката.)))))))))))))Смятам, че е излишно да коментираме темата повече.
)))))))))))))))))Но това не е темата. Аз ще те питам пък теб нещо:Ако ти си тръгнал за Перник и те спрат без винетка независимо, че няма знак изискващ такава, и имаш пълното основание да спориш с катаджиите, ще прииемеш ли вината си без да се дуеш?
Коментар
-
Sev написа:логично е че ако няма знак (по каквато и да е причина) водачът не е извършил нарушениеточно затова са тези знациако нямаше смисъл от тях - нямаше да ги слагатОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
SUS SCROFA написа:Случаят е добър пример, за това, ЧЕ ЛИПСАТА НА ЗНАК НЕ ТЕ ОПРАВДАВА, дано го прочетеш
Коментар
-
ogi28b написа:SUS SCROFA написа:Случаят е добър пример, за това, ЧЕ ЛИПСАТА НА ЗНАК НЕ ТЕ ОПРАВДАВА, дано го прочетешОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар