SUS SCROFA, в случая не си прав.Не може да те глобят на място, където не се изисква винетка, само за това, че за обратния път се изисква.Ми ако отиваш в Лозен например, може преди да тръгнеш да се връщаш, да си купиш винетка от там.Няма начин да те накажат за все още неизвършено нарушение! Може да си си тръгнал за село и никога повече да не се върнеш в града Друг е въпроса, който и аз си задавам, и признавам, че не съм наясно - кой всъщност е валидният знак, че за съответния път се изисква винетка?!?Според мен това трябва да е новия знак с надпис "MIGNETTE/МИНЕТКА", а не знакът за край на населено място.По простата причина, че има много пътища, за които не се изисква винетка, а са извън населените места.Такъв е например пътят до моето село. Води се общински и за него не се изисква винетка. Ако липсва знак за начало на път, за който се изисква винетка - по някаква причина - например са го откраднали - макар че се намираме на винетен път - могат ли да те глобят?Длъжни ли сме да познаваме цялата пътна мрежа в България и да знаем за кой път се изисква, и за кой не, винетка?Според мен е вярно - няма знак - няма винетка.Макар че точно за там, където пита колегата си мисля, че има знак "начало на път, за който се заплаща винетна такса."Караулката на "Тракия" е СЛЕД табелата КРАЙ НА СОФИЯ. В това съм абсолютно сигурен. Защото веднага след табелата край на София има ограничение 60 заради караулката и всеки път ги псувам. Но дали има и табела "Винетка" - не съм обърнал внимание, защото аз винаги си имам годишна и не ме вълнува има или няма знак, но мисля, че има.
Не си ме разбрал, чети по внимателно, няма как да излезеш от този път преди знакът...................не говоря за връщането, пътят е еднопосочен разделен с мантинела, назад е само влизане в насрещното движение. Това имам предвид.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
Караулките винаги се разполагат в края на населеното място, демек, минавайки от там, трябва да имаш винетка. Че са глупави глупави са куките, ама чак толкоз не са , особено на изходите, там са елита на кат
Ей чета си темата и си мисля че по-голям философ от теб в тоя форум май няма, успокой се малко. От горе- долу 20 мнения по темата, 10 са твой, чак такъв разбирач ли се извъди.Значи куките са глупави и не знаят Правилника за движение по пътищата, а ти го знаеш най-добре.
Еми глупави са, но в конкретния случай аз съм на тяхната страна. ГолУЕм разбирач съм да знаЙш, Две мнения нЕма. А и съм философ. Радвам се, че ми броиш мненията, чети и се учи. МОЙ.......
Точно от теб едва ли бих се учил, особенно кат ти гледам снимката.Надявам се да не изглеждаш така и в действителност, иначе лошо БРАТ.Успокойте топката, за да не се наказваме.1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани. Модератор
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Незаконно е да се опитваш да излезеш от София без винетка.
Само ако пътя, по който се опитваш да излезеш е обозначен със съответния знак, уважаеми.Няма знак - няма винетка.И господ да слезе, не може да ме накара да плащам глоба, ако няма знак.
Уважаеми, не се опитвам да си наложа мнението, а просто изразявам моето становище. Познавам служители на пътна полиция и съм чувал тази презумпция, а именно, ако те хванат преди знак, но ти нямаш изход за връщане назад, то те ти съставят акт, дали това е редно или не аз не мога да кажа, но ми звучи логично. Пътят е един, посоката също, връщане назад нямаш, така че получаваш акт.
Значи колега получаваш акт,ама друг път.Точно на Ботевградско ме спряха на караулката и нямах винетка,искаха да ми пишат акт.Казах им че отивам до гуми Диана (аз наистина отивах там) и ще подпиша акта и ще ги съдя до дупка.Не ми написаха.Опитват се да хитреят за почерпка.То неслучайно на края на последния Богров преди магистралата почти винаги има полиция,е там е мястото за глобяване за тия смотани винетки.
между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
, иначе лошо БРАТ.
Точно това съм аз. При това преди 10 години.А аз пък като гледам твоята снимка ще ти дам безплатен съвет - работи малко повече за трапеца и долната част на гърба, иначе перките много добре си ги извадил, И в никакъв случай не вземай анаболни и стероидни препарати, ще си съсипеш здравето. А по-темата ще кажа следното, влезеш ли в тръбата веднъж, изходът е само един и той е в другия край на тръбата, когато водата тече в една посока, разбира се.
Незаконно е да се опитваш да излезеш от София без винетка.
Само ако пътя, по който се опитваш да излезеш е обозначен със съответния знак, уважаеми.Няма знак - няма винетка.И господ да слезе, не може да ме накара да плащам глоба, ако няма знак.
Уважаеми, не се опитвам да си наложа мнението, а просто изразявам моето становище. Познавам служители на пътна полиция и съм чувал тази презумпция, а именно, ако те хванат преди знак, но ти нямаш изход за връщане назад, то те ти съставят акт, дали това е редно или не аз не мога да кажа, но ми звучи логично. Пътят е един, посоката също, връщане назад нямаш, така че получаваш акт.
Значи колега получаваш акт,ама друг път.Точно на Ботевградско ме спряха на караулката и нямах винетка,искаха да ми пишат акт.Казах им че отивам до гуми Диана (аз наистина отивах там) и ще подпиша акта и ще ги съдя до дупка.Не ми написаха.Опитват се да хитреят за почерпка.То неслучайно на края на последния Богров преди магистралата почти винаги има полиция,е там е мястото за глобяване за тия смотани винетки.
В твоят случай има изход. Не говоря за Ботевградско, чети по-внимателно.
Дори и така да е - логически погледнато си прав, но юридически не си.Това е все същото някой да застане на 10 м преди ограничение 60 да речем, и да те глобява ако минеш с 90 с мотива, че няма как да намалиш до 60 в останалото разстояние и така или иначе ще нарушиш.Не се е родил още полицая, който ще ме глоби за липса на винетка на път, за който все още не се изисква такава. Като мина през знака, че се иска винетка - тогава може да ме глоби. Преди това - не.
Оги,Ако никой не знае със сигурност довечера ще мина от там и ще ти кажа.Говорих сега с един колега - 99 % е сигурен, че табелата за край на София е след караулката.А доста след нея е разклона за Лозен - а до там до колкото ходи градски транспорт и винетка не ти трябва, съответно знака за винетка трябва да е някъде около началото на магистралата.Ако е така , акта е тоталка.Все едно да ти пишат в центъра на Сф акт че си без винетка.
Това пък как го измисли- "където ходи градски транспорт не ти трябва винетка" ?В закона някъде да има такъв текст?И знака за край на София е преди караулката, даже и преди околовръстното.Разклона за Лозен си е от околовръстното, а не от отбивката за Равно поле. Това че минава рейс от там по никакъв начин не променя нещата.Цял пост глупости.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Колеги ,не си знаеме правата и за това се гаврят с нас ,а тези ,които си ги знаят не искат да се занимават.Ето един пример от друг случай ,в този ден бяха спрени и глобени над 300 камиона ,но само аз заведох дело и ......... вижте решението на съда.Третото мнение на /к76/ .http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...p?f=17&t=23217
Правно погледнато, може би си прав. Подчертавам върху "може би".Моралът в една християнска държава, държава принадлежаща към "демократичния" свят, към един съюз, обединяващ и изповядваш тези демократични ценности не е относително понятие. Моралът е чисто, и ясно понятие. :D- сега какво да правим. Казвал съм им - "ми каквото пише в закона, нали за това сте тук."Отклонихме се много от темата, но идеята на по-горния ми пост беше, че когато се налагат наказания, те не се налагат по морални съображения, а по законови, правни.
.
Не целя конфронтация с теб)))))))))) Спокойно, не ти правя психоанализа, хубаво е човек да бъде по-смирен.Официалната религия в България е православното-християнство. Мнозинството изповядва тази религия и се придържа към нея.За мен морално е да живея с, и да обичам една жена, за други народи това не е признак за морал. За мен не е неморално една жена да ходи с къси паталони, за други народи това е неморално. Но ние в България сме светска държава именно, защото сме християнска такава Моралът е майката на законите, а правосъдието е техният баща.Крайно време е ние в България да се научим да правим разлика между правосъдие и справедливост. Винаги в един закон може да намериш "дупка", но моралЪТ /християнското/ в теб трябва да ти каже, "спри приятелю, този път не си прав, сгрешил си, приеми си наказанието". Аз така правя......................... :D
Снощи се разходих.По картинката :1. Табела за край на София2. Караулка3. Бензиностанция на Лукойл - около 900 метра след караулката ( сигурно може да си купи човек винетка там)4. Разклон за Нови Хан ( 5 километра след караулката)Та обърнах на отбивката за Нови Хан - табела за винетка не видях. Карах си бавно в най-дясната лента и изпреварих само 1 тир на бързо - после гледах в огледалата и знак изобщо не видях. На връщане отново гледах и пак не видях.Ако приемем че винетката става задължително изискуема в момента в който стъпиш на магистралата ( съгласно този документ http://www.napi.government.bg/images...es/doc_153.pdf) къде е знака тогава?Знака за начало на магистралата също не е на караулката или преди нея. Всъщност като се замисля и такъв знак не видях за 5-те километра до отбивката на която обърнах. Та тогава от коя точка винетката става изискуема ?
Щом табелата за край на София е там, което колегата infineon, още вчера отбеляза, в една реплика към Ваше мнение проф...., то вече няма какво да коментираме тук. ))))))))п.п. Красива схемичка)))))))))))
Винетен стикер става изискуем след наличието на пътен знак Д25.Не след табела за край на населено място.НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИИздадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Обн. ДВ. бр.73 от 21 Август 2001г., изм. ДВ. бр.18 от 5 Март 2004г., изм. ДВ. бр.109 от 14 Декември 2004г., изм. ДВ. бр.54 от 14 Юли 2009г.Чл. 121а. (Нов - ДВ, бр. 109 от 2004 г.) С пътен знак Д25 "За използването на пътя се изисква платена винетна такса" се сигнализира републикански път, чието използване изисква платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата.
Според мен това трябва да е новия знак с надпис "MIGNETTE/МИНЕТКА", а не знакът за край на населено място.По простата причина, че има много пътища, за които не се изисква винетка, а са извън населените места.Такъв е например пътят до моето село. Води се общински и за него не се изисква винетка. Ако липсва знак за начало на път, за който се изисква винетка - по някаква причина - например са го откраднали - макар че се намираме на винетен път - могат ли да те глобят?Длъжни ли сме да познаваме цялата пътна мрежа в България и да знаем за кой път се изисква, и за кой не, винетка?Според мен е вярно - няма знак - няма винетка.Караулката на "Тракия" е СЛЕД табелата КРАЙ НА СОФИЯ. В това съм абсолютно сигурен. Защото веднага след табелата край на София има ограничение 60 заради караулката и всеки път ги псувам. Но дали има и табела "Винетка" - не съм обърнал внимание, защото аз винаги си имам годишна и не ме вълнува има или няма знак, но мисля, че има.
Още вчера ви го написах.Ако не е минал срокът за внасяне на допълнителни обяснения и възражения по акта (3 дни) - бягай да ги внасяш, колега Таратор. Иначе после ще обжалваш наказателното постановление. Няма начин такъв акт да мине, ако наистина няма знак за "винетка". Дори аз мога да спечеля такова дело, не е нужен адвокат
Винетен стикер става изискуем след наличието на пътен знак Д25.Не след табела за край на населено място.НАРЕДБА № 18 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА СИГНАЛИЗАЦИЯ НА ПЪТИЩАТА С ПЪТНИ ЗНАЦИИздадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Обн. ДВ. бр.73 от 21 Август 2001г., изм. ДВ. бр.18 от 5 Март 2004г., изм. ДВ. бр.109 от 14 Декември 2004г., изм. ДВ. бр.54 от 14 Юли 2009г.Чл. 121а. (Нов - ДВ, бр. 109 от 2004 г.) С пътен знак Д25 "За използването на пътя се изисква платена винетна такса" се сигнализира републикански път, чието използване изисква платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата.
Горе съм споменал за този знак, нямаше нужда да го постваш пак. Имам два въпроса?Чия собственост и отговорност са пътищата след административната граница указваща край на населеното място?И в този ред на мисли как да тълкувам това2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.
Коментар