Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за винетен стикер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

кола и път

Тука пише кой направления са с винетки ама не пише като сепреминва през градовете от къде почватhttp://www.napi.government.bg/index....BA%D1%81%D0%B0
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

pr_00f написа:
      Караулката на Боевградско шосе е разположена преди табелата за край на София и след нея има отбивки за няколко обекта преди да се стигне до самата табела.А самата табела за винетка се намира на около 15 км след караулката - на няколко стотин метра преди началото на магистралата, след всичките дам горни и долни Богрови.Ситуацията с караулката на цариградско е същата. Просто рядко минавам от там и не съм 100% сигурен за разположението на знаците.Оги - ако никой не може да ти даде 100% сигурна информация - довечера ще отбия като се прибирам от работа и ще проверя.А да ти напише акт за липса на винетка преди да има табелата изискваща такава.... служителя на КАТ трябва да принадлежи баш към "елита" на КАТ>
      Малко се разсмях. Ако табелата изискваща винетен стикер е след караулката, но ти преминавайки караулката, няма откъде да се върнеш, без да навлезеш в зоната след знака, си си за глоба отвсякъде. Освен, ако не направиш обратен и в насрещното се върнеш с аварийки. Тогава може и да те приберат на топло Катаджиите там дали са написали поне едно 10 000 подобни акта Та смятам е излишно да подвеждаме колегата. , ти проф....., как мислиш?
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

по принцип е такано ако няма знак - сори...може да се сетя преди знака, да оставя колата и да се върна пеш, за да си купя :D
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
          по принцип е такано ако няма знак - сори...може да се сетя преди знака, да оставя колата и да се върна пеш, за да си купя :D
          Добре, но после назад КАК? В насрещното ли?

Коментар

Истинската табела за винетен стикер, не е ли всъщност табелата за край на населеното място? Тия дето пише "винетка" на тях са ги измислили, за да има повече работа за "нашата" фирма, която изработва знаците.
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
              Истинската табела за винетен стикер, не е ли всъщност табелата за край на населеното място? Тия дето пише "винетка" на тях са ги измислили, за да има повече работа за "нашата" фирма, която изработва знаците.
              Група Д - знак Д25 от пътните знаци със специални предписания от ЗДвП

Коментар

SUS SCROFA написа:
                Sev написа:
                Ами като си купиш винетка не ти се чупят краката автоматично и да не може да се върнеш до колата пак Винетка трябва да се слага след табелата, която показва, че пътя от общински става републикански.Демек ако си още в София или на път, който се грижи община София за него, не трябва винетка.Ако ще да си на 1 сантиметър преди изхода и да не може да се върнеш назад не може да ти пишат акт за това.НЕЗАКОННО Е!А отново към колегата SUS SCROFA ако видя, че нямам винетка и видя знака и нямам обратен път назад, винаги мога да спра на 1см пред табелата и да повикам пътна помощ и на платформа да си кача колата и така да мина следващия участък от пътя. Според закона кола, която е върху платформа с 4-те си гуми може да няма нито гражданска отговорност, нито винетен стикер!А да те глобят преди това, защото разбираш ли не може да се върнеш е все едно да си купиш Ферари и да те глобят за превишена скорост предварително, защото разбираш ли някога в бъдещето ще го направиш
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                  SUS SCROFA написа:
                  Sev написа:
                  нито гражданска отговорност, нито винетен стикер!А да те глобят преди това, защото разбираш ли не може да се върнеш е все едно да си купиш Ферари и да те глобят за превишена скорост предварително, защото разбираш ли някога в бъдещето ще го направиш
                  А не е така. Не съм съгласен, но всеки има право на мнение. Обжалвайте ги, желая Ви успех, тогава ще видим кое точно е незаконното. Ако успеете лично ще се извиня за заеманата от мен сега позиция.

Коментар

BO написа:
                    SUS SCROFA написа:
                    Sev написа:
                    Ами като си купиш винетка не ти се чупят краката автоматично и да не може да се върнеш до колата пак Винетка трябва да се слага след табелата, която показва, че пътя от общински става републикански.Демек ако си още в София или на път, който се грижи община София за него, не трябва винетка.Ако ще да си на 1 сантиметър преди изхода и да не може да се върнеш назад не може да ти пишат акт за това.НЕЗАКОННО Е!А отново към колегата SUS SCROFA ако видя, че нямам винетка и видя знака и нямам обратен път назад, винаги мога да спра на 1см пред табелата и да повикам пътна помощ и на платформа да си кача колата и така да мина следващия участък от пътя. Според закона кола, която е върху платформа с 4-те си гуми може да няма нито гражданска отговорност, нито винетен стикер!А да те глобят преди това, защото разбираш ли не може да се върнеш е все едно да си купиш Ферари и да те глобят за превишена скорост предварително, защото разбираш ли някога в бъдещето ще го направиш
                    Последните три изречения са уникални. Демонстрация на балкански тарикатлък, те го хващат, а той започва да философства. Тръгнал за Пловдив, ама ще спре преди знака да го натоварят на платформа, стига бре, това е адски смешно. И изобщо нямаше нужда да ми обясняваш къде и кога има нужда от винетка. Така коментарът ти няма да придобие, по-голяма тежест.Незаконно е да се опитваш да излезеш от София без винетка.

Коментар

SUS SCROFA, в случая не си прав.Не може да те глобят на място, където не се изисква винетка, само за това, че за обратния път се изисква.Ми ако отиваш в Лозен например, може преди да тръгнеш да се връщаш, да си купиш винетка от там.Няма начин да те накажат за все още неизвършено нарушение! Може да си си тръгнал за село и никога повече да не се върнеш в града Друг е въпроса, който и аз си задавам, и признавам, че не съм наясно - кой всъщност е валидният знак, че за съответния път се изисква винетка?!?Според мен това трябва да е новия знак с надпис "MIGNETTE/МИНЕТКА", а не знакът за край на населено място.По простата причина, че има много пътища, за които не се изисква винетка, а са извън населените места.Такъв е например пътят до моето село. Води се общински и за него не се изисква винетка. Ако липсва знак за начало на път, за който се изисква винетка - по някаква причина - например са го откраднали - макар че се намираме на винетен път - могат ли да те глобят?Длъжни ли сме да познаваме цялата пътна мрежа в България и да знаем за кой път се изисква, и за кой не, винетка?Според мен е вярно - няма знак - няма винетка.Макар че точно за там, където пита колегата си мисля, че има знак "начало на път, за който се заплаща винетна такса."Караулката на "Тракия" е СЛЕД табелата КРАЙ НА СОФИЯ. В това съм абсолютно сигурен. Защото веднага след табелата край на София има ограничение 60 заради караулката и всеки път ги псувам. Но дали има и табела "Винетка" - не съм обърнал внимание, защото аз винаги си имам годишна и не ме вълнува има или няма знак, но мисля, че има.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                        Tapamop написа:
                        между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
                        Караулките винаги се разполагат в края на населеното място, демек, минавайки от там, трябва да имаш винетка. Че са глупави глупави са куките, ама чак толкоз не са , особено на изходите, там са елита на кат
                        Ей чета си темата и си мисля че по-голям философ от теб в тоя форум май няма, успокой се малко. От горе- долу 20 мнения по темата, 10 са твой, чак такъв разбирач ли се извъди.Значи куките са глупави и не знаят Правилника за движение по пътищата, а ти го знаеш най-добре.
                        Виж бейби не сме глупаци,
                        ние сме отбор от здравеняци.
                        Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                        така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                        http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Както викаше Вучков, "гледам и не вярвам на ушите си". Това за платформата както каза колегата е поредната проява на евтин тарикатлък. Но дали е и толкова евтин. Аз ако съм на мястото на патрула, както са по цяла нощ, ще те изчакам да си извикаш репатрак да те вози до Пловдив да видим колко евтино ще излезне.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                            Незаконно е да се опитваш да излезеш от София без винетка.
                            Само ако пътя, по който се опитваш да излезеш е обозначен със съответния знак, уважаеми.Няма знак - няма винетка.И господ да слезе, не може да ме накара да плащам глоба, ако няма знак.

Коментар

fiatmaniak написа:
                              SUS SCROFA написа:
                              Tapamop написа:
                              между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
                              Караулките винаги се разполагат в края на населеното място, демек, минавайки от там, трябва да имаш винетка. Че са глупави глупави са куките, ама чак толкоз не са , особено на изходите, там са елита на кат
                              Ей чета си темата и си мисля че по-голям философ от теб в тоя форум май няма, успокой се малко. От горе- долу 20 мнения по темата, 10 са твой, чак такъв разбирач ли се извъди.Значи куките са глупави и не знаят Правилника за движение по пътищата, а ти го знаеш най-добре.
                              Еми глупави са, но в конкретния случай аз съм на тяхната страна. ГолУЕм разбирач съм да знаЙш, Две мнения нЕма. А и съм философ. Радвам се, че ми броиш мненията, чети и се учи. МОЙ.......

Коментар

Immortal написа:
                                SUS SCROFA написа:
                                Незаконно е да се опитваш да излезеш от София без винетка.
                                Само ако пътя, по който се опитваш да излезеш е обозначен със съответния знак, уважаеми.Няма знак - няма винетка.И господ да слезе, не може да ме накара да плащам глоба, ако няма знак.
                                Уважаеми, не се опитвам да си наложа мнението, а просто изразявам моето становище. Познавам служители на пътна полиция и съм чувал тази презумпция, а именно, ако те хванат преди знак, но ти нямаш изход за връщане назад, то те ти съставят акт, дали това е редно или не аз не мога да кажа, но ми звучи логично. Пътят е един, посоката също, връщане назад нямаш, така че получаваш акт.

Коментар

Working...
                                X