Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за винетен стикер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акт за винетен стикер

Колеги, написаха ми акт за липса на винетка. Аз съм си виновен, че забравих да си купя, така че това не го коментираме. Въпроса ми е знаете ли колко ще ми струва това удоволствие (до колкото разбрах е доста) та да се подготвя психически и финансово.Поздрави!
    ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

мисля че глобата е 100 кинта
    Виж бейби не сме глупаци,
    ние сме отбор от здравеняци.
    Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
    така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
    http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

чувал съм за около 500лв Yellow_Flash_Colorz_PDT_43
      тише едешь - хрен приедешь!
      2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
      http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

Ами чувал съм различни суми да се споменават.Минимум 100 а максимум 300 ако се загледаш из нета.Уж щяха да вдигат глобите, ама дали е прието - шумеше се нещо януари месец по въпроса.Кофти история.За това - годишна и не го мислиш.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

от 100 до 500

Коментар

Ако не са го сменили е така :ЗДвП Чл. 179.(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв;4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Трябва да е 100 лева, има предложение да стане 300, но мисля, че тази поправка е минала само на първо четене и все още не е окончателно приета.
              ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

pr_00f написа:
                Ами чувал съм различни суми да се споменават.Кофти история.За това - годишна и не го мислиш.
                Колегата може да излиза един-два пъти годишно, защо да набутва тези пари на вятъра, като те и без това попълват какви ли не дупки, но не и тези по-пътищата. Цялата скапана система е така направена, че да те карат задължително да си купиш годишна винетка. Не случайно комисията по-дискриминация оспори цените на седмичната, месечната и дневната винетка. Но г-н Плевнелиев, който е, НАЙ-страхотния министър за всички времена, не сметна това за правилно. Явно отново си имаме батковци и братковци. Така че съветът ти е меко казано несъстоятелен. Колкото по-малко пари и колкото по-трудно им ги даваме, толкова по-добре. :D

Коментар

През 2010 февруари ми написаха акт за липса на винетка ,и след месец и полвина платих 100 лв.

Коментар

между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
                    ex '96 Bravа 1.6 16V LPG

Коментар

Оги,Ако никой не знае със сигурност довечера ще мина от там и ще ти кажа.Говорих сега с един колега - 99 % е сигурен, че табелата за край на София е след караулката.А доста след нея е разклона за Лозен - а до там до колкото ходи градски транспорт и винетка не ти трябва, съответно знака за винетка трябва да е някъде около началото на магистралата.Ако е така , акта е тоталка.Все едно да ти пишат в центъра на Сф акт че си без винетка.
                      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Tapamop написа:
                        между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?
                        Караулките винаги се разполагат в края на населеното място, демек, минавайки от там, трябва да имаш винетка. Че са глупави глупави са куките, ама чак толкоз не са , особено на изходите, там са елита на кат

Коментар

Караулката на Боевградско шосе е разположена преди табелата за край на София и след нея има отбивки за няколко обекта преди да се стигне до самата табела.А самата табела за винетка се намира на около 15 км след караулката - на няколко стотин метра преди началото на магистралата, след всичките дам горни и долни Богрови.Ситуацията с караулката на цариградско е същата. Просто рядко минавам от там и не съм 100% сигурен за разположението на знаците.Оги - ако никой не може да ти даде 100% сигурна информация - довечера ще отбия като се прибирам от работа и ще проверя.А да ти напише акт за липса на винетка преди да има табелата изискваща такава.... служителя на КАТ трябва да принадлежи баш към "елита" на КАТ>

Коментар

И да добавя нещо. Дори и да не е там административната граница за край на населеното място е много важно къде е следващият изход от магистралата/пътя/, защото, ако той е извън населеното място, ти няма как да се върнеш без да си нарушител. За това там може да има знак изискващ винетка, независимо, че не е край на София.

Коментар

(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.;2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 t, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.

Коментар

Working...
                              X