Колеги, написаха ми акт за липса на винетка. Аз съм си виновен, че забравих да си купя, така че това не го коментираме. Въпроса ми е знаете ли колко ще ми струва това удоволствие (до колкото разбрах е доста) та да се подготвя психически и финансово.Поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за винетен стикер
Collapse
X
-
мисля че глобата е 100 кинтаВиж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
-
чувал съм за около 500лв Yellow_Flash_Colorz_PDT_43тише едешь - хрен приедешь!
2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.
Коментар
-
Ако не са го сменили е така :ЗДвП Чл. 179.(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв;4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
pr_00f написа:Ами чувал съм различни суми да се споменават.Кофти история.За това - годишна и не го мислиш.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Оги,Ако никой не знае със сигурност довечера ще мина от там и ще ти кажа.Говорих сега с един колега - 99 % е сигурен, че табелата за край на София е след караулката.А доста след нея е разклона за Лозен - а до там до колкото ходи градски транспорт и винетка не ти трябва, съответно знака за винетка трябва да е някъде около началото на магистралата.Ако е така , акта е тоталка.Все едно да ти пишат в центъра на Сф акт че си без винетка.
Коментар
-
Tapamop написа:между другото, някой може ли да каже със сигурност къде е знака за винетка на излизане от София, посока Пловдив? Преди или след караулката на Църна маца?, особено на изходите, там са елита на кат
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Караулката на Боевградско шосе е разположена преди табелата за край на София и след нея има отбивки за няколко обекта преди да се стигне до самата табела.А самата табела за винетка се намира на около 15 км след караулката - на няколко стотин метра преди началото на магистралата, след всичките дам горни и долни Богрови.Ситуацията с караулката на цариградско е същата. Просто рядко минавам от там и не съм 100% сигурен за разположението на знаците.Оги - ако никой не може да ти даде 100% сигурна информация - довечера ще отбия като се прибирам от работа и ще проверя.А да ти напише акт за липса на винетка преди да има табелата изискваща такава.... служителя на КАТ трябва да принадлежи баш към "елита" на КАТ>
Коментар
-
И да добавя нещо. Дори и да не е там административната граница за край на населеното място е много важно къде е следващият изход от магистралата/пътя/, защото, ако той е извън населеното място, ти няма как да се върнеш без да си нарушител. За това там може да има знак изискващ винетка, независимо, че не е край на София.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
(3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.;2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 t, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.(4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар