Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

резултат от смяна на свещи?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

резултат от смяна на свещи?

Колеги, миналата седмица смених свещите на колата и сега ми се струва че работата на двигателя значително се подобри. Въпроса ми е наистина смяна на свещите може ли да подобри работата на двигателя или си внушавам? Резултата спред мен е - колата дърпа доста по добре, няма го това замисляне което се появяваше като натисна по-рязко газта, като загрее преди като се включи перката се получаваха вибрации, сега почти не се усеща, също преди като е загряла колата понякога изгасваше на кръстовищата извода от последните две като чели са по стабилни оборотите на празен ход при загрял двигател. Всичко това и на газ и на бензин и без да съм сипвал гориво след смяната. Майсторите казаха, че няма как смяна на свещи да подобри работата на двигателя, а според вас?
    FIAT Bravo 1.6 16V '97

Ех тея "майстори"!! Вероятно всеки второкурсник в техникум по автомобили и ДВГ ще се изсмее. Разбира се, че има ефект. Все пак процеса горене си остава основен в принципа на действие на двигателите с вътрешно горене. Лошото е, че повечето "майстори" са самоуки...

Коментар

Ами разбира се че имат значение иначе за какво всеки газаджия ще ти казва да си смениш свещите ако са стари когато ти слага газовата Причините - от качеството и най-вече силата на изкрата зависи качественото възпламеняване и изгаряне на горивото и ако свещтта е калпава разбира се и колата няма да работи добре.Резултатите са именно неравномерни ниски обороти (също се получава от кабели, капачка,палец ако изобщо ги има последните 2) при ниски обороти много по-осезаемо може да се усети ако някой от цилиндрите не запалва от време на време и затова притръсва и т.н.Специално при Рено бях установил че кофти свещи (мръсни,стари и т.н.) водят до ужасно влошаване на работата на двигателя и до повишаване на разхода на гориво с около 1-2 литра на 100км.
      Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

я кажете капачката на делкото, при всички двигатели еднаква ли е, в смисъл за мойта кола как да търса капачка- като в почти всички магазини не са я чували. И другото което мие интересно- капачката периодично ли се сменя или как точно- при мен двигатела е на 114000км и досега не е сменяна никога, имали смисал да я сменя профилактично.
        Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ForceWere написа:
          я кажете капачката на делкото, при всички двигатели еднаква ли е, в смисъл за мойта кола как да търса капачка- като в почти всички магазини не са я чували. И другото което мие интересно- капачката периодично ли се сменя или как точно- при мен двигатела е на 114000км и досега не е сменяна никога, имали смисал да я сменя профилактично.
          ако колата си работи добре няма нужда да я сменяш
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

на ниските обороти притреперва на газ- доста, а на бензин е малко по малко. А пък на високите нещо няма мощност.Знам че не е от свещите защото ги смених 2 пъти и почти няма разлика.
            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

ами като я свалиш оглеждаш за пукнатини и за нагар вътре по контактните пластинки и ако има значи е хубаво да си я смениш.Отделно огледай дали няма метален прах (седи сивкаво-лъскав) по самия текстолит на капачката отвътре.Щом потреперва е хубаво да видиш кабелите и ако имаш възможност смени си ги тях,капачката и палеца.Най-добре я свали и с нея в магазина и ще ти намерят същата.Предполагам че не е много различна от Фиат-а джииската а и да е може би само по форма и т.н. ама отиваш с колата пред магазина,слагаш новата и като запали и работи тогава плащаш
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

смених капачката и палеца и сега тиктака като часовник, на старата имаше сив прах сравнително доста, а пластините кадето контактува бяха толкова нагорели че чак в крайщата седеше грапаво като разтопен метала- около 0,5-1мм. Но пак на високите обороти накуцва на газ, на бензин сега не съм я пробвал.
                Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Re: резултат от смяна на свещи?

blader написа:
                  Колеги, моналата седмица смених свещите на колата и сега ми се струва че работата на двигателя значително се подобри. Въпроса ми е наистина смяна на свещите може ли да подобри работата на двигателя или си внушавам? Резултата спред мен е - колата дърпа доста по добре, няма го това замисляне което се появяваше като натисна по-рязко газта, като загрее преди като се включи перката се получаваха вибрации, сега почти не се усеща, също преди като е загряла колата понякога изгасваше на кръстовищата извода от последните две като чели са по стабилни оборотите на празен ход при загрял двигател. Всичко това и на газ и на бензин и без да съм сипвал гориво след смяната. Майсторите казаха, че няма как смяна на свещи да подобри работата на двигателя, а според вас?
                  Ако нямаха значение свещите, защо тогава Алфа Ромео правят двигателите Twin Spark с по две свещи на цилиндър
                  FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

me_to_u написа:
                    Ех тея "майстори"!! Вероятно всеки второкурсник в техникум по автомобили и ДВГ ще се изсмее. Разбира се, че има ефект. Все пак процеса горене си остава основен в принципа на действие на двигателите с вътрешно горене. Лошото е, че повечето "майстори" са самоуки...
                    Прав си колега големи "майстори" явно същите са се дипломирали в някоя бакалия. Естествено, че има значение в това какви свещи ще сложиш и как ще върви колата след това определено не си втълпяваш
                    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Working...
                    X