Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Светлините стават задължителни през зимата.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Светлините стават задължителни през зимата.

От 1 ноември до 1 март колите задължително да се движат с включени фарове през деня.Това гласуваха депутатите от транспортната комисия при първо четене на промените в Закона за движение по пътищата.От 2 март до 31 октомври автомобилите могат да включват светлини по желание.Източник: в-к "24 часа" Напълно подкрепям :D
    ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Re: Светлините стават задължителни през зимата.

Abarth. написа:
    Напълно подкрепям :D
    НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

НАПЪЛНО НЕ ПОДКРЕПЯМ!!! Айде нема нужда! Още малко за криворазбрана безопастност ще ни принудят законодателно и чекии с презерватив да си бием! Аман от престараване, пораждащо поредната измислена глупост!
      уважаеми колега, ще се съгласиш, че човешкия живот е по скъп от крушка H 4 (в повечето случаи). предполагам, че несъгласието ти не е свързано с цената на крушките.
      UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Че аз карам само на фарове и досега вече година и половина нямам изгоряла крушка.Лично съм пробвал че има ефект защото колите се виждат по-добре.
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

и аз подкрепям и то най вече защото не могат да се забравят включени фаровете на италианките с немските коли да му мислят ще се разцепят да скапват акумолатори
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Напротив, има голяма нужда. Имаш ли представа от какво разстояние се забелязва сив автомобил, който се слива с асфалта без фарове, и от колко, ако му светят фаровете...Иначе това за другата работа - найш къф кеф

Коментар

Също подкрепям, даже смятам, че трябва да е за цяла година. Ефект има голям, дори и в слънчев летен ден. Някои коли се забелязват наистина на двойно по-голямо разстояние ако са на къси. Да не говорим за идиотите, които не си включват фаровете дори и при сумрак и дъжд - малко глоби ще им дойдат добре.
              Fiat Ritmo 105TC
              1600cc 105к.с.

Коментар

Immortal написа:
                kiro_of_the_day написа:
                Напротив, има голяма нужда. Имаш ли представа от какво разстояние се забелязва сив автомобил, който се слива с асфалта без фарове, и от колко, ако му светят фаровете...Иначе това за другата работа - найш къф кеф
                Че има нужда има, ама е доста пресилено. Не е ли по-добре първо да се пооправят дупките, да се сложат пътни маркировки (не такива които след 1 седмица изчезват) и знаци, пък тогава да си говорим за допълнителна безопасност.По това време на годината се предполага, че асвалта е побелял заради снега който отново не са изчистили иначе само фаровете са ни пробелм.....
                FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

TAIF написа:
                  Immortal написа:
                  kiro_of_the_day написа:
                  Че има нужда има, ама е доста пресилено. Не е ли по-добре първо да се пооправят дупките, да се сложат пътни маркировки (не такива които след 1 седмица изчезват) и знаци, пък тогава да си говорим за допълнителна безопасност.По това време на годината се предполага, че асвалта е побелял заради снега който отново не са изчистили иначе само фаровете са ни пробелм.....
                  Очевидно държавата за нас няма да помисли (запълване на дупки,поставяне на маркировки и други такива глезотийки), така, че по-добре ние сами да помислим какво можем да направим по въпроса за да намалим риска по пътищата.Факт от личен опит - когато карам на фарове ми се случват значително по-малко инфарктни ситуации ( засичане от други "колеги" отнемане на предимство и т.н.).
                  Настоящата - Ford Focus ST
                  Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                  Франкенщайн - R.I.P.
                  Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Можем да направим PR акция: "Истинският RACER кара с колан и включени фарове."
                    Fiat Ritmo 105TC
                    1600cc 105к.с.

Коментар

Abarth. написа:
                      От 1 ноември до 1 март колите задължително да се движат с включени фарове през деня.Това гласуваха депутатите от транспортната комисия при първо четене на промените в Закона за движение по пътищата.От 2 март до 31 октомври автомобилите могат да включват светлини по желание.Източник: в-к "24 часа" Напълно подкрепям :D
                      Това отдавна е оценено и е задължително в повечето европейски цивилизации и сигурно има положителен ефект, естественно, по-забележими сме!Но, ще го оценим ли и ние като средство за безопасност, е друг въпрос - нали и досега си караме до последно на габарити и най-накрая на къси, като, че ли сме с електромери на колите.....

Коментар

Така, както е тръгнало съвсем скоро можем да очакваме и заповед всички автомобили да се карат с катализатори. А за фаровете определено ще има ефект, но в града според мен това е излишно, като изключим, когато е мрачно и вали силно сняг. И досега в закона е указано, че при мрачно време задължително се включват фарове, но на каква основа полицаите глобяват-никаква! Никой не носи светомер със себе си, а и "мрачно" е доста разтегливо понятие.
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И аз съм сигурен, че ефект ще има, но също така съм сигурен, че той ще бъде краткотраен. Много добре знаете, че със всичко се свиква, а като свикнеш - не ти прави впечатление! Освен това лумпените са си лумпени! То и сега си има правила за движение, ама кой да ги спазва! А те така са направени, че ако всеки ги спазва - няма да има нито едно ПТП! Това с фаровете ще е само още едно основание за глобяване и предпоставка за корупция - нищо повече!
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            И аз съм сигурен, че ефект ще има, но също така съм сигурен, че той ще бъде краткотраен. Много добре знаете, че със всичко се свиква, а като свикнеш - не ти прави впечатление! Освен това лумпените са си лумпени! То и сега си има правила за движение, ама кой да ги спазва! А те така са направени, че ако всеки ги спазва - няма да има нито едно ПТП! Това с фаровете ще е само още едно основание за глобяване и предпоставка за корупция - нищо повече!
                            Съгласен! И сега трябва да глобяват за това, че пътниците отзад не са с колани, но никой не го прави. Особено, ако си намерят друг повод за заяждане, като те спрат.
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Ефекта няма да е краткотраен, защото ефекта не е субективен. Тебе или те виждат или не те виждат. А е факт, че ако са ти включени фаровете, те виждат по-рано и от по-далеч.
                              Fiat Ritmo 105TC
                              1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                              X