Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Междуфирмени взаимоотношения в България...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предаден приблизителен разговор между нашата фирма и една турска...:Петък 01.04 - Парите ще ви бъдат донесени в офиса ви в понеделник сутринта в 10 часа.Аз- О.К.Понеделник 10.20 часа - Изпращаме ви парите по куриер. Ще бъдат при вас към 14.00 часа.Аз - О.К.Понеделник 14.20 часа - Куриера ще бъде при вас във вторник сутринта към 10 часа. Току що пуснахме пратката.Аз / вече видимо изнервен / - искаме парите до днес. В противен случай предприемаме съответните мерки .Понеделник 15.00 часа - Куриера се върна, не можело пари по куриер. Давайте по сметка. Аз - О.К. Правя ви нова фактура с плащане по банков път. Надявам се да спазите уговорката за 18.00 часа днес.Те - няма проблем. Ние сме в Шумен. Веднага ги пускаме в банката.Понеделник - 16.15 - банката не работи. Парите ще бъдат при вас във вторник след 15.00 часа / междубанков превод /Аз / вече безумно изнервен / - тръгвам за Шумен. До час съм при вас за да си получа парите.Мълчание........Понеделник - 16.30 - ами....не идвайте. Ние сме в Истанбул.........Това е хронологията на телефонни разговори, достойни за "Господари на ефира". Смятайте как се работи с турските фирми и всъщност до колко има смисъл да се работи с тях.

Под секрет ще ти кажа, че и с много от българските фирми се работи така.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

С частни лица - също.От къде ли ми е познато ...... ?
      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Аз затова винаги съм казвал,че с Български фирми не трябва да се работи.Многократно не са си плащали сметките при нас или ги плащат след 3-4 месеца.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

Коментар

Колелото се върти....и върти...и върти !!!!! И повлича всички

Коментар

Всички сме в кюпа.Заради подобни неща пак се върнах на старата си работа на заплата.Писна ми.

Коментар

Няма такъв филм! Парата на ръката, за да не стоя с пръст в устата!
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Абе лесно е тук всички да се оплачем но като ти бавят парите и ти ще ги бавиш. Просто наистина се навръзват нещата и така оцеляват повечето фирми. В тесни интимни финансови отношения. Телефонни разговори за фактури и погасителни планове. Банките само с това се занимават. Много малко и тясно-специализирани фирми са с изрядни плащания. Изключвам чуждите фирми.

Коментар

Аз пък на друг огън се пека . Днес българо-испанска фирма ме заплаши с неустойка , въпреки че при сключена сделка на 8 - ми февруари желаната от тях дата на доставка е посочена като ....април т.е. дата няма .Но италианската компания , която представлявам е посочила срок на доставка 60 дни.Аз заех позицията на клиента , което доведе до обвинения в нелоялност.Няма да мога да спя до петък , когато детайлите трябва да са натоварени в Италия.Сори за спама , но на никого не пожелавам да е на моето място.
                  FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                  FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Красив разговор се е заформил, но това е част от бизнеса... Не си мислете, че фирмите в Европа и по света не се правят на ударени, когато дойде времето за плащане. Колкото и невероятно да звучи, най-изрядни към мен са били фирми от Индия и Русия. Работих с една гръцка агенция, която не само бавеше плащанията с 15-20 дни, но не виждаше и нищо нередно в това да ги бави. Работя с форма от Германия, на която всеки път напомням, че трябва да плащат. Една американска агенция се направи на ударена и реши да не плаща, след като пуснах онлайн оплакване за интернет измама, платиха след 10 дни... Работя с една българска агенция, която плаща точно на деня.... Така че такива шмекерии ги има навсякъде, важно е човек да знае какво да прави в такава ситуация.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                      Красив разговор се е заформил, но това е част от бизнеса... Не си мислете, че фирмите в Европа и по света не се правят на ударени, когато дойде времето за плащане. Колкото и невероятно да звучи, най-изрядни към мен са били фирми от Индия и Русия. Работих с една гръцка агенция, която не само бавеше плащанията с 15-20 дни, но не виждаше и нищо нередно в това да ги бави. Работя с форма от Германия, на която всеки път напомням, че трябва да плащат. Една американска агенция се направи на ударена и реши да не плаща, след като пуснах онлайн оплакване за интернет измама, платиха след 10 дни... Работя с една българска агенция, която плаща точно на деня.... Така че такива шмекерии ги има навсякъде, важно е човек да знае какво да прави в такава ситуация.
                      Ан тъй ...Откога разправям , че за серсемлика националност няма
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Обезпечение на бъдещ иск и запор на сметките.
                        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

На този етап има няколко начина на разплащане:-КЕШ-в брой-на ръка :D

Коментар

VesMil написа:
                            На този етап има няколко начина на разплащане:-КЕШ-в брой-на ръка :D

Коментар

Има и още един начин които одобрявам като изпълнител на поръчки на некоректни клиенти АВАНСОВО!!!!
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Working...
                              X