Здравейте колеги . С първия за над 20 години АКТ от органите.Моля Ви за съвет ако някой се се зблъскал с това , нека да каже какво да правя от тук нататък.Ситуацията е следната . На кръстовището в к.в.Дружба пред бившия Техномаркет когато се изравних със сфетофара светна жълто и дори на жълт сигнал напуснах кръстовището скороста ми беше малко под 45 км. След малко след мен тръгна патрулка , мина ми веднага през ума че ще последва заяждане , понеже и преди на два пъти съм имал подобни случки и то на обсолютно зелено и с реакцията си съм доказвал правотата си. Сега ме спряха преди следващото кръстовище и най нагло ми казаха ,че съм минал на червено и трябва да пишат АКТ въпреки че имам кафяв талон. Аз съвсем спокойно казах, че не съм нарушил правилника . След 20 минутно съчинение ми предаставиха акта на който пише, че съм преминал на червен сигнал и съм нарушил чл.6 т.Д пр.2 31 П чл.7 т.1 Б това мога да прочета понеже еписано с долен ляв крак. И че в три дневен срок мога да направя допълнителни възражения . В полето за възражение написах НЕ СЪМ МИНАЛ НА ЧЕРВЕН СИГНАЛ И ДОПЪЛНИХ ЧЕ ИМАМ И СВИДЕТЕЛИ.Незнам дали е грешка ,но подписах акта .Като прочетоха какво съм написал и почнаха да стават нервни , но аз без да се заяждам си прибрах документите и си тръгнах , въпреки че отвътре ми кипеше защото, ако наистина бях направил нарушение поне щях да знам за какво е . Затова Ви моля да дадете някакъв съвет, как да постъпя по нататък защото въпреки, че времето ми е ценно щесе боря до край.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурден АКТ
Collapse
X
-
Бори се до край, ако имаш свидетел мисля, че е трябвало да се впишат данните му в акта. Огледай кръстовището за камери, дано да има, в такъв случай може да изискаш записа като доказателство. При обжалването съдията ще е благосклонен предвид, че нямаш нарушения отдавна.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
ФЕРАРИСТ написа:Обжалвай юнашки, ако имаш свидетел ще е ОК.....Знам за оражев талон, червен какво ще рече?FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS
Коментар
-
van_dal написа:Бори се до край, ако имаш свидетел мисля, че е трябвало да се впишат данните му в акта. Огледай кръстовището за камери, дано да има, в такъв случай може да изискаш записа като доказателство. При обжалването съдията ще е благосклонен предвид, че нямаш нарушения отдавна.Колеги разберете , ако имах някаква вина бях и вмомента съм готов дая понеса , но несправидливоста ме отвръщава .В момента когато пишеха акта , покрай нас преминаха цигани с каруца който караха железа за пунктовете около гара Искър имаше и капаци от улични шахти , но явно аз бях най-големия престъпник . Ще се боря с вятърни мелници , но няма да се предам знам че ще се превърна в кълбо от нерви , но немога да допусна като човек изкарващ си прехраната с работа да се примири някой на който му плащаме заплатата с нашите данъци да изка още пари на базата на ЛЪЖИ.
FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
Коментар
-
nkalizatura написа:по това което чета, разбирам че си минал на жълто ?!? ако е така си минал на червено...FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
Коментар
-
4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само заонези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им ебило разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат даспрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал накръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни даго освободят.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само заонези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им ебило разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат даспрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал накръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни даго освободят.Аз също се чудех ,те ( ОРГАНИТЕ) как навлезнаха в кръстовището сирената и лампите ги пуснаха вече когато почти бях спрял
Майната им.Кажете как да действам по- нататък аз няма да се спра ,НЕВИНЕН съм няма да жаля средства , но изкам тази ПРОСТОТИЯ да спре .
FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
Коментар
-
Аз бях там и видях всичко! Колегата караше с много ниска скорост, а зад него един се беше засилил. В момента на светване на жълто, колегата беше буквално на стоп-линията. Спирането беше напълно невъзможно преди средата на кръстовището. Не е никакъв проблем това, че си подписал акта. Подписът ти само показва, че си запознат с обвинението в него. Не означава, че си съгласен! Само Immortal-a да се появи, и ще спретне едно възражение. Ставам ти свидетел веднага.
Коментар
-
Писна ми от тъпанарските заяжданки за жълто!Два пъти съм спорил с полицаи за подобни прояви и все съм излизал прав. Ако се движиш с разрешените 50км/ч и на десет метра преди светофара светне жълто, какво правим? Ковеш спирачки и благополучно спираш по средата на кръстовището? Скоро чакам да ме спрат с джипа за да ми се карат за жълтото. Ще ги питам според тях, колко е спирачният му път при положение, че няма АБС и гумите не са първа младост (но имат законовият грайфер).Аман от кокошкарски полицейски прояви! Да не говорим, че повечето светофари имат изчакване и зеленето светва след като секинда, две и в двете посоки свети червено.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар