Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурден АКТ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре си направил като си писал възражение,а щом има и свидетели още по-добре.Утре или във вторник отиваш в КАТ и пишеш жалба като описваш всичко ,както си е било и впиши и свидетеля/ите.Ако това не мине и излезе наказателно постановление ,обжалвай и него .Аз съм обжалвал сам три акта за подобни случки и трите паднаха в съда.Е вярно ,разправията и губенето на време много,но въпроса е да си докажеш правотата.Ако не можеш сам си вземи адвокат.Успех, и ако има нещо питай ще помагаме :D
    MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
    "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
    R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

А по- лесния начин е да не даваме газ за последната 1- 2 секунди зелено на светофара. :D :D :D
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Колега, аз не съм разбрал в коя посока на жълтото.... мислех си че си минал от червено към зелено, на такова жълто, но сега разбирам че си минал ПРАВИЛНО спрямо закона, и спрямо всичко останало... ето за това няма респект към Полицията в България...!!!!Дано се пребориш с тази несправедливост!
        Ето ме вече с Фиат

Коментар

КИМИ написа:
          А по- лесния начин е да не даваме газ за последната 1- 2 секунди зелено на светофара. :D :D :D
          А още по-лесния начин е да ходим с метрото.

Коментар

КИМИ написа:
            А тези 1-2 секунди,какво трябва да ги гадаем ли,като няма брояч на светофара,както в случая на колегата?
            Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Immortal написа:
              КИМИ написа:
              А най-лесния е органите наистина да ловят нарушителите , а не да правят кукошкарски истории и да отчитат дейност
              FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
              FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
              FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
              HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

liverpool235 написа:
                КИМИ написа:
                А тези 1-2 секунди,какво трябва да ги гадаем ли,като няма брояч на светофара,както в случая на колегата?
                Потвърждавам - този светофар няма брояч, освен това държи зелено сравнително малко, предвид идващите коли и пешеходци от пресечната улица. Колега Dimo_J, значи гледай сега. Ние с тебе обядвахме точно на ъгъла в заведението и тамън загледахме колата дали случайно не е от форума и дали няма стикери, когато стана случката. Ти си забравил просто... И даже се зачудихме за какво пък го спират, като си мина на зелено, а в средата на кръстовището светна жълто.

Коментар

@Naco68:Пусни в законния срок (3 дни след случката) писменно възражение, в което описваш много точно ситуацията.Нещо от типа на следния текст (коригирай го според твоето виждане):Уважаеми господа,Във връзка с акт No..... от дата:........ внасям следните допълнителни обяснения и възражения:На ....дата.... , около ......ч, се движих по (б)ул. ........ с разрешената от закона скорост от 45 км/ч. Приближавайки кръстовището с ул..........., което е регулирано със светофарна уредба, видях, че в моята посока свети разрешаващ зелен сигнал на светфара. Светофарната уредба не е оборудвана със секунден брояч и затова подходих към кръстовището с повишено внимание. До последно светеше зелен сигнал, като в момента, в който бях точно ПОД/ПРЕД светофара, сигналът се промени на жълт. Прецених, че не мога да спра безопасно, с оглед движещите се след мен автомобили, както и че вероятно автомобилът щеше да спре вътре в кръстовището, и съгласно чл.31 (7), т.4 от Правилника за прилагане на ЗДвП, а именно: "4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището, са длъжни да го освободят." - преминах през кръстовището. Преминаването беше безопасно за всички останали участници в движението и не съм създал предпоставка за ПТП.На гореописаните обстоятелства свидетели бяха возещите се в автомобила ми .....(трите имена), с адрес..... и телефон ......... и (трите имена) с адрес.... и телефон...... , които биха потвърдили написаното от мен.Пътните полицаи ........имената...... се движиха зад мен, като те без включен специален режим на движение, преминаха през кръстовището СЛЕД мен, на червен сигнал на светофара, а след като ме спряха, заявиха, че аз съм преминал на забраняващ сигнал на светофара. Те също така бяха свидетели на горните обстоятелства, но тенденциозно и с неизвестен за мен мотив ми съставиха акт с обстоятелства, неотговарящи на истината, за което съм подписал и самият акт с възражение.Шофирам активно и ежедневно автомобила си, като от .... години не съм извършвал никакво нарушение на правилата за движение по пътищата, за което ми бе издаден и "златен" талон с номер......... .В случай, че съзнателно или несъзнателно извърша нарушение на правилата за движение, съм готов да си понеса полагащото ми се наказание. В случая обаче считам, че не съм извършил нарушение и заявявам, че ще си търся правата докрай, вкл. и в съда.С уважение:.......

Коментар

Колеги едва ли има смисъл да коментираме самата ситуация , едвали има човек който шофира и да нему сее случвало подобно нещо т.е. да си рискуваш задницата на колата или да преминеш , още утре ще ходя да напиша възражение в КАТ . Интересуваме какво, ще ми помогне този кафяв( или незнам си там как се нарича талон ) за водач без нарушения

Коментар

naco68 написа:
                      Интересуваме какво, ще ми помогне този кафяв( или незнам си там как се нарича талон ) за водач без нарушения
                      Няма да ти вземат точки, а ще имаш само парична глоба. И ще ти сменят златния талон с обикновен.

Коментар

[quote="Immortal"]
                        naco68 написа:
                        Няма да ти вземат точки, а ще имаш само парична глоба. И ще ти сменят златния талон с обикновен.
                        Благодаря за съветите :D Утре съм в КАТ и твърдо съм решил, че ще доказвам правотата си до край.

Коментар

liverpool235 написа:
                          КИМИ написа:
                          Не помня къде беше, но там зеленото започва да мига когато ще се сменя светлината. Няма нужда от броячи..... ако караш нормално.

Коментар

ogi28b написа:
                            liverpool235 написа:
                            КИМИ написа:
                            Потвърждавам - този светофар няма брояч, освен това държи зелено сравнително малко, предвид идващите коли и пешеходци от пресечната улица. Колега Dimo_J, значи гледай сега. Ние с тебе обядвахме точно на ъгъла в заведението и тамън загледахме колата дали случайно не е от форума и дали няма стикери, когато стана случката. Ти си забравил просто... И даже се зачудихме за какво пък го спират, като си мина на зелено, а в средата на кръстовището светна жълто.
                            До-о-о-о-о-о-о-о-бре, таман и аз така си го мислех..

Коментар

Малко спам!В Кайро (Египет) няма много светофари, но катастрофите са рядкост, въпреки че в задръстванията на 3 платна се подреждат до 6 колони автомобили.Историята, която искам да ви представя се случва на един от малкото светофари. Таксиметров водач в унеса от хубавия път и жегата пропуска да види светофара и минава на червено. След като се усети какво е направил сприра на 100-тина метра след светофара и на въпроса защо спира отговаря, че трябва да изчака всички коли, които потеглят на зелено и да продължи след тях. Ако е бил продължил са щели да го спрат не по-късно от 300 метра и да го санкционират много сурово. За разлика от София там по питищата на всеки 150-200 метра има кабинка с полицай.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Immortal написа:
                                Разбира се! Стига обаче най-близката му спирка да не е на 4км. от дома ми и на километър и половина от местоработата ми... :D
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X