Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един малко правен въпрос за родните катаджии?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хора, стига с това инвалид - думата е крайно обидна!
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Хора, стига с това инвалид - думата е крайно обидна!
      Защо да е обидно. Човек, когато е такъв, той казва "аз съм инвалид", не виждам нищо обидно, точно пък в тази дума.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
        Maй тука някой хора пак си чешете пръстите и ми вадите от 100 кладенеца вода!!! Задал съм конкретен въпрос, чукнете се малко!!Благодаря на колегите, които са ми отговорили на въпроса, който съм задал. А знака указващ, че важи ЗзДП какво представлява? Бяла табела с надпис ли?
        Аз мисля, че на всички обществени паркинги важат правилата за движение по-пътищата и не е нужна специална табела. Още по-малко, когато става дума за паркиране на обозначено за инвалид място.
        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Ей като ходя до кауфланд/карфур/и др. подобни и като видя как всеки олигофрен-турбогъзар се е наредил на место за инвалид, без да има стикер, ми идва да изкарам батата и да троша фарове, прозорци, глави.Вчера на карфур на горния паркинг абсолютно всички места за инвалиди бяха заети от МЪРЗЕЛИВИ копелдаци, ама то всичко се връща в тоя живот, два пъти спираш на място за инвалид без стикер, на третия път ще имаш и стикер и документи, той ония горе си знае работата.

Коментар

В такива случаи спирам зад него да не може да избяга докато извикам КАТ, а като дойдат се пиша свидетел, та и да обжалва да отида в съда и да го закова.
            Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
              В такива случаи спирам зад него да не може да избяга докато извикам КАТ, а като дойдат се пиша свидетел, та и да обжалва да отида в съда и да го закова.
              И какво постигаш с това, само спечелваш повече врагове. Ами я се представи, че докато чакаш КАТ, той звънне на негови приятели и дойдат да си "поговорят" с тебе . Запиши му номера и пак се обади в КАТ като си толкова мераклия, ама за едно заето място и свидетел да ставаш в съда....... Много сте праведни бе :D .

Коментар

А ти какво предлагаш?Да си казваме, че това не засяга нито мен нито теб и да си траем ли? Кога ще се събудите и да разберете, че гражданско общество не се прави като се отиде да се живее в града, а когато се създаде нетърпимост към нарушителите. То затова София е заприличала на кочина - градинките на кални локви, тротуарите с потрошени плочки, паркингите пред блоковете на сметища и т.н. Обаче вече там няма кой да ги търпи и още докато паркират в градинката или на плочките пристига паяка, защото на хората там им писна някой да прави золучи и палят телефоните на общината.Нали всичко това излиза от нашите джобове! После се цупим, че имало дупки, че детските площатки са разбите, че дърветата са окичени с найлонови торбички и прочие простотии. Ами нали общитата като харчи пари по десит пъти за едно и също нещо няма да останат дори за осветление по улиците пари, а за дупките да не говорим. А ако намекваш, че може да изям пердаха - не се бой. Като дойдат приятелите му сами ще си тръгнат, защото не мисля, че са по-бързи от полицаите, а и не мисля, че ще им стиска да посегнат.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                  Като дойдат приятелите му сами ще си тръгнат, защото не мисля, че са по-бързи от полицаите
                  Полицаите са едни бързаци Като им обясниш, че ги викаш, защото някой е паркирал на място за инвалиди пред кауфланд, първо ще ти се изсмеят, защото ще те помислят за луд. После, като видят, че си настоятелен, ще пратят хора, които ще са навъсени, защото си ги вдигнал от кафето/бирата, и освен това докато дойдат оня ще си е тръгнал. И понеже си ги разкарвал за "глупости" (в кавички, защото не са глупости, но според техните разбирания са точно глупости), ще ти се накарат и после ще потърсят нещо да се заядат с теб - документи, изгоряла крушка на стопа, аптечка или пък мръсна регистрационна табела. Ако не изкочи нищо, ще ти теглят една и ще си тръгнат с въртене на гуми.
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Е-е, ами то пък нали все отнякъде трябва да почнем. Поне да направим опит нещо да променим. Не може да стоим безмълвно, като се правят очевидни безобразия, но иначе да недоволстваме със скърцане на зъби и псувни към държавата. Напълно подкрепям Николов в изказването му и борбата с такива индивиди. Може да дойдат навъсени полицаи след два часа, но може пък и любезни да дойдат след 10 минути. Заради втората възможност си струва да се опита.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Vladim написа:
                      ThE_PuNiSHeR написа:
                      ...Задал съм конкретен въпрос, чукнете се малко!!...
                      Я преведи? А майка ти все пак е инвалид и си е забравила документа, или просто е решила да не губи една минута повече в ходене?
                      Какво да ти превеждам, не можеш ли да четеш?? Най - малко пък на теб ще ти давам обяснения . Разбрах това, което ме интересува. Темата може да се заключва.КЛЮЧ

Коментар

Working...
                      X