Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един малко правен въпрос за родните катаджии?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Един малко правен въпрос за родните катаджии?

Понеже днес майка ми е спряла на кауфланд на мястото за инвалиди и полицайте я спрели с познатия знак "помахване" са я питалим защо е спряла там и са й искали документ за инвалидност ,а тя не го е носила и искали да я "рисуват". Та въпроса ми е, имат ли право наще "полицай" да седят на тея паркинги и да глобяват?

Re: Един малко правен въпрос за родните катаджии?

ThE_PuNiSHeR написа:
    Понеже днес майка ми е спряла на кауфланд на мястото за инвалиди и полицайте я спрели с познатия знак "помахване" са я питалим защо е спряла там и са й искали документ за инвалидност ,а тя не го е носила и искали да я "рисуват". Та въпроса ми е, имат ли право наще "полицай" да седят на тея паркинги и да глобяват?
    Явно може, както и дори да ти маха от патрулката за да спреш ...
    FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

Имат право. Дори на нашия Кауфланд на входа на паркинга си пише, че в района на паркинга е в сила ЗДвП.А майка ти НЯМА ПРАВО да спира там, ако колата не е обозначена със съотвения стикер. Без значение дали е инвалид или не.И моята майка е инвалид, и колата едната е на нейно име, но въпреки това, дори когато тя е с мене, не си позволявам да спирам там.Аз се учудвам друго - при такъв голям паркинг - почти постоянно има някой тарикат, паркирал точно пред входа, върху огромната нарисувана пешеходна пътека.... Ех, ако можеше да се влиза с колата направо в магазина, златен щеше да е

Коментар

Какви са тия помахвания ... и аз като гоня мухите помахвам ама не спират 4 таксита !!!
        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Ако паркинга е частна собственост няма как да и пишат каквото и да е ако ще да е спряла и на място за марсианци. Ако от Lidl са сложили табела че важи здп, значи няма право да спира там, и е все едно да спреш на място за инвалиди на някоя улица.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Подобни постъпки е редно да се санкционират, а щом това вече се случва значи има надежда за България! :D
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

жената можеби е инвалид , колегата е споменал , че не е носела документ удостоверяващ това

Коментар

Каквто правим в следната ситуация...отивам на кафенце в един търговски център с приятел който е със счупен крак..патерици там както си му е реда. Всичко реално. Спирам на мястото за инвалиди за да му е най-близко входа и да не се разхожда с патериците по леда (става дума за зимата). Колата е на мое име, няма инвалидни документи.. и какво правим ?!?! Приятеля ми също няма документи ... просто си личи, че има проблем. Какво казва закона тогава ....
                Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Toва, че е със счупен крак, не значи че е инвалид. Инвалид е човек, който е минал през ТЕЛК, за което са му издали съответния документ. Всеки инвалид, който притежава кола, може да сложи стикер, който му позволява да спира на такива места. Раздвайте се, че имате по два крака и по две ръце и уважавайте тези, които са принудени да живеят като инвалиди, като не им заемате местата за паркиране.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

kazan написа:
                    Каквто правим в следната ситуация...отивам на кафенце в един търговски център с приятел който е със счупен крак..патерици там както си му е реда. Всичко реално. Спирам на мястото за инвалиди за да му е най-близко входа и да не се разхожда с патериците по леда (става дума за зимата). Колата е на мое име, няма инвалидни документи.. и какво правим ?!?! Приятеля ми също няма документи ... просто си личи, че има проблем. Какво казва закона тогава ....
                    спираш пред входа , помагаш на приятеля ти да слезе и да премине през леда, след което се връщаш в автомобила и го преместваш на място разрешено за паркиранене се заяждам ,но заради такива необмислени постъпки като твоята някои съвестен инвалидизиран човечец няма каде да спре , тези места са си за тях-инвалидите (съобразени са с мястото на вход и други тем подобни ) Аз лично никога не съм си позволявал да паркирам на място обозначено за инвалиди, а и не бих си позволил разбира се

Коментар

Много правилно са постъпили, друг е въпроса ,че това е изключително рядко.Паркинга на парк Мол Стара Загора има много места за инвалиди, но ако иска да спре инвалид там ,няма как да го направи,защото винаги са заети от "инвалиди" с джипове и скъпи Автообили.

Коментар

kazan написа:
                        Оставяш го най-близо до входа, помагаш му а влезе, а после бързо отиваш и местиш колата. На излизане операцията се повтаря в обратен ред. Елементарно е!

Коментар

Maй тука някой хора пак си чешете пръстите и ми вадите от 100 кладенеца вода!!! Задал съм конкретен въпрос, чукнете се малко!!Благодаря на колегите, които са ми отговорили на въпроса, който съм задал. А знака указващ, че важи ЗзДП какво представлява? Бяла табела с надпис ли?

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                            Maй тука някой хора пак си чешете пръстите и ми вадите от 100 кладенеца вода!!! Задал съм конкретен въпрос, чукнете се малко!!Благодаря на колегите, които са ми отговорили на въпроса, който съм задал. А знака указващ, че важи ЗзДП какво представлява? Бяла табела с надпис ли?
                            да колега точно бяла правоъгълна табела с надпис :D

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                              ...Задал съм конкретен въпрос, чукнете се малко!!...
                              Я преведи? А майка ти все пак е инвалид и си е забравила документа, или просто е решила да не губи една минута повече в ходене?

Коментар

Working...
                              X