Колеги, някой от вас виждал ли е да пада еднометрово дърво от ТИР?Е на мен ми се случи и това... Преди около месец беше в района на Долни Дъбник.Карам си аз в една колкона от 3 леки коли и отпред ни води един тир с ремарке и полуремарке пълни догоре с дърва.Товара им не беше обезопасен по никакъв начин и очакваното се случи...Една метровка полетя в насрещното платно и мина на половин метър от насрещно движещ се колега със синьо пунто.Това беше някакво чудо и се радвам, че никой не пострада След тази случка вече като видя камион с дърва или го изпреварвам с бясна скорост или се влача на 200 метра зад него, но винаги ми е пред очите случилото се онзи ден.Та да попитам... Тея животни, не трябва ли да обезопасяват безценния си товар най-малкото с въжета, платнища и каквото там имат?95% от камионите които съм виждал да карат дърва не обезопасяват товара си и това е най-малкото малоумно...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МПС превозващи дърва и дървен материал.
Collapse
X
-
Re: МПС превозващи дърва и дървен материал.
M5kov написа:Колеги, някой от вас виждал ли е да пада еднометрово дърво от ТИР?Е на мен ми се случи и това... Преди около месец беше в района на Долни Дъбник.Карам си аз в една колкона от 3 леки коли и отпред ни води един тир с ремарке и полуремарке пълни догоре с дърва.Товара им не беше обезопасен по никакъв начин и очакваното се случи...Една метровка полетя в насрещното платно и мина на половин метър от насрещно движещ се колега със синьо пунто.Това беше някакво чудо и се радвам, че никой не пострада След тази случка вече като видя камион с дърва или го изпреварвам с бясна скорост или се влача на 200 метра зад него, но винаги ми е пред очите случилото се онзи ден.Та да попитам... Тея животни, не трябва ли да обезопасяват безценния си товар най-малкото с въжета, платнища и каквото там имат?95% от камионите които съм виждал да карат дърва не обезопасяват товара си и това е най-малкото малоумно...ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Като цяло водачите на камиони, било то за дърва или не, обезопасяват товарите не много съвестно. На мен ми се е случвало при изкачване на баир камионът пред мен да изсипе огромна бала сено и едва не се забих в нея. Виждал съм и как от тир пада в движение цяла палета тухли четворки.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Конкретно за тези превозващи дърва... Почти не съм виждал добре обезопасени! Защо не слагат брезент отгоре незнам..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
borisov написа:колега брезента неможе да спре тръгналите дървета"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
ele написа:Имаше един случай миналото лято (ако не се лъжа), в който дървата от такъв камион падат и убиват човека в колата, с която се разминава в това време...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Давам пример не с дърва ,а с друг товар.Разминавате се на ляв за вас завой с товарен автомобил с полуремарке/ТИР/ изведнъж нещо къса брезента и канатите и се стоварва на пътя.Какво да видим двигател мисля 12 цилиндров дълъг около 4-5 метра не знам какво му е теглото ако намеря снимката ще я прикача в мнението.Така ,че и да се пазите от дърва не се знае товарите на тировете какви са и как са укрепени.Пресен пример от петък Тир се обръща на лявата си страна в насрещното платно с 14 тона карамфили.Ако беш затрил някого поне щеше да има цветя в изобилие/черен хумор ама не се знае дали няма да се удавите в олио или мляко или гориво.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
paralesa написа:ele написа:Имаше един случай миналото лято (ако не се лъжа), в който дървата от такъв камион падат и убиват човека в колата, с която се разминава в това време...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар