Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МПС превозващи дърва и дървен материал.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

МПС превозващи дърва и дървен материал.

Колеги, някой от вас виждал ли е да пада еднометрово дърво от ТИР?Е на мен ми се случи и това... Преди около месец беше в района на Долни Дъбник.Карам си аз в една колкона от 3 леки коли и отпред ни води един тир с ремарке и полуремарке пълни догоре с дърва.Товара им не беше обезопасен по никакъв начин и очакваното се случи...Една метровка полетя в насрещното платно и мина на половин метър от насрещно движещ се колега със синьо пунто.Това беше някакво чудо и се радвам, че никой не пострада След тази случка вече като видя камион с дърва или го изпреварвам с бясна скорост или се влача на 200 метра зад него, но винаги ми е пред очите случилото се онзи ден.Та да попитам... Тея животни, не трябва ли да обезопасяват безценния си товар най-малкото с въжета, платнища и каквото там имат?95% от камионите които съм виждал да карат дърва не обезопасяват товара си и това е най-малкото малоумно...
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Задължително е да се обезопасяват, а ако е и издадено от ремаркето е задължително и да се маркира! Аз примерно вчера както си карам зад един бус, един приятел ме бута и ми вика леко ще се нанижеш, разбира се аз не го виждах странното "копие", което стърчеше от него и не беше даже маркирано! :S
    Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Re: МПС превозващи дърва и дървен материал.

M5kov написа:
      Колеги, някой от вас виждал ли е да пада еднометрово дърво от ТИР?Е на мен ми се случи и това... Преди около месец беше в района на Долни Дъбник.Карам си аз в една колкона от 3 леки коли и отпред ни води един тир с ремарке и полуремарке пълни догоре с дърва.Товара им не беше обезопасен по никакъв начин и очакваното се случи...Една метровка полетя в насрещното платно и мина на половин метър от насрещно движещ се колега със синьо пунто.Това беше някакво чудо и се радвам, че никой не пострада След тази случка вече като видя камион с дърва или го изпреварвам с бясна скорост или се влача на 200 метра зад него, но винаги ми е пред очите случилото се онзи ден.Та да попитам... Тея животни, не трябва ли да обезопасяват безценния си товар най-малкото с въжета, платнища и каквото там имат?95% от камионите които съм виждал да карат дърва не обезопасяват товара си и това е най-малкото малоумно...
      Те го обезопасяват със страничните пръти, но винаги претоварват камионите, и трупите отгоре не ги държи нищо.Пишат, че изнасят 10 кубика, а камиона изнася 12, и хоп, децата на горския хапват скъп суджук, а кмета се топли с по-евтини кубици.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Имаше един случай миналото лято (ако не се лъжа), в който дървата от такъв камион падат и убиват човека в колата, с която се разминава в това време...
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Като цяло водачите на камиони, било то за дърва или не, обезопасяват товарите не много съвестно. На мен ми се е случвало при изкачване на баир камионът пред мен да изсипе огромна бала сено и едва не се забих в нея. Виждал съм и как от тир пада в движение цяла палета тухли четворки.
          преди - TIPO
          сега - VOLVO XC60

Коментар

Конкретно за тези превозващи дърва... Почти не съм виждал добре обезопасени! Защо не слагат брезент отгоре незнам...
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

колега брезента неможе да спре тръгналите дървета

Коментар

Сега се сетих, че съм виждал на остър завой и паднал от влекач трактор.
                преди - TIPO
                сега - VOLVO XC60

Коментар

borisov написа:
                  колега брезента неможе да спре тръгналите дървета
                  Ако тръгнат всички да падат да, ама аз говоря за отделни недобре закрепени бройки.
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

ele написа:
                    Имаше един случай миналото лято (ако не се лъжа), в който дървата от такъв камион падат и убиват човека в колата, с която се разминава в това време...
                    е как само ти знаеш,аз ние не сме чули...Поне аз ,който смея да твърдя,че откак съм "женен" следя всяка информационна емисия в 19 на бтв и не съм чул подобно нещо...Не се заяждам,интересно ми е кога къде и как се е случило,как така не е било отразено масово по медиите?
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Давам пример не с дърва ,а с друг товар.Разминавате се на ляв за вас завой с товарен автомобил с полуремарке/ТИР/ изведнъж нещо къса брезента и канатите и се стоварва на пътя.Какво да видим двигател мисля 12 цилиндров дълъг около 4-5 метра не знам какво му е теглото ако намеря снимката ще я прикача в мнението.Така ,че и да се пазите от дърва не се знае товарите на тировете какви са и как са укрепени.Пресен пример от петък Тир се обръща на лявата си страна в насрещното платно с 14 тона карамфили.Ако беш затрил някого поне щеше да има цветя в изобилие/черен хумор ама не се знае дали няма да се удавите в олио или мляко или гориво.
                      Прикачени файлове
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado, баси якото мече имаш :D
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                          Конкретно за тези превозващи дърва... Почти не съм виждал добре обезопасени! Защо не слагат брезент отгоре незнам...
                          Напоследък ги покриват с бризенти
                          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

paralesa написа:
                            ele написа:
                            е как само ти знаеш,аз ние не сме чули...Поне аз ,който смея да твърдя,че откак съм "женен" следя всяка информационна емисия в 19 на бтв и не съм чул подобно нещо...Не се заяждам,интересно ми е кога къде и как се е случило,как така не е било отразено масово по медиите?
                            Твой пропуск. нямам време да търся из интернет новината, спомням си че беше кмет, кметски наместник или общински съветник и колата му беше смазана от трупи, изпаднали от ремарке.... като се замисля, май беше есента, не лятото, но не мога да си спомня коя година, може да е било преди 2-3 години.vaskoni_1980: Във Варна не слагат бризенти и често камионите са наклонени на една страна. Гледам да ги изпреварвам колкото може по-бързо или карам на разстояние...
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Няма значение дали е станало или не знаем си че Еле е меродията на нашта манджа.

Коментар

Working...
                              X