Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудените" пешеходци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="SUS SCROFA"][quote="infineon"]
    SUS SCROFA написа:
    infineon написа:
    Трябват Виж сега- защо не погледнеш на въпроса от тая страна че за да намалеят катастрофите, както водачите трябва да внимават и пазят пешеходците, така и те самите трябва да се пазят и да внимават.А за 10 годишното момиченце работата е на родителите му да го научат, че както не може да излиза на железопътна линия без да се огледа, така не може и на пътя.Иначе дори всички шофиьори да карат 100% по правилата, рано или късно ще стане белята. И пак ще има кой е виновен.Всички в един или друг момент сме пешеходци. И докато не се научим че проблема е свързан ще продължаваме с тая статистика с жертвите.
    Аз никъде не съм казвал, че пешеходците не трябва да внимават, но да се слага знак на равенство между отговорността на едните и на другите е адски глупаво. Основната отговорност трябва да е на шофьорите, те са тези, които карат нещото, което убива. Те карат машината. Това е малко философски въпрос. Хората без машина са беззащитни.Как точно ще възпиташ дете да не тича след топка или пък кученце в едно населено място, това е ужасно смехотворно да не казвам тъпо направо.
    Аз имам предвид, на извънградско или на булеварди.На малките квартални улички е ясно.Наистина автомобилът е нещото което убива, но той е с доста по предвидими действия.За съжаление повечето пешеходци си нямат и представа за скороста с която може да спре автомобила, и не мислят за това като излизат на пътя.Не сте ли на мнение че трябва да има и наказания за пешеходците?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Определено трябва да има глоби за заблудените пешаходци... Просто повечето са като овце и незнаят на къде са тръгнали.. Напоследък само с такива се сблъсквам и не издържам просто.
      Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

infineon написа:
        Не сте ли на мнение че трябва да има и наказания за пешеходците?
        Абсолютно.......както и за тези който правят малоумието в център на град да туряд пешеходна пътека през 6(шест) пътни платна.......и през 8 има, макар и не в центъра на СФ......ебаси малоумието е тва......
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

А това, че е малоумие - значи ли че не подлежи на спазване? Някъде пише ли, че ако минава през повече от 3 ленти пътеката - може да не се спира на нея? Или май ти беше колегата, който преди време каза, че е въпрос на негов личен избор дали да спазва законите или не? Ако си ти - извинявай, разбирам защо се изказваш така. Щом даден закон ти се вижда малоумен - значи може да не го спазваш? Съвсем логично.

Коментар

Jimy написа:
            Виждам, че някой всячески се опитва да ни убеди в нашата перманентна виновност защото видиш ли онея с капаците са без желязо около себеси. Сигурен съм, че няма нормален човек на тоя свят, който да НЕ пази пешеходците. Въпроса е дали пешеходците ги приемате, като .Въобще не става дума за някакво грубо отношение, а за споделени отговорности на пътя, възпитание и контрол, в най-елементарен смисъл, но достатъчен да не се почернят няколко семейства, заради невниманието на един и разсеяността на друг. Това е далеч от философските мисли за матрица и подобни.п.п. и още нещо: висша форма на хуманност е да накараш някой да мисли с главата си, а не да се "носи от вятъра"
            Виждам, че някой всячески се опитва да МЕ /не е хубаво, човек да се мисли за мнозинство, защото губи представа за реалните обществени нагласи/, накара да мисля, че естественото човешко състояние е с волан в ръцете и педали под краката. Никой не е длъжен разхождайки се да внимава дали ти седейки за волана внимаваш, което между впрочем е задължително за теб, защото лиценза в джоба ти го изисква.
            ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              infineon написа:
              Не сте ли на мнение че трябва да има и наказания за пешеходците?
              Абсолютно.......както и за тези който правят малоумието в център на град да туряд пешеходна пътека през 6(шест) пътни платна.......и през 8 има, макар и не в центъра на СФ......ебаси малоумието е тва......
              А как според теб да пресичат пешеходците, или тази сган е ненужно да се придвижва, щом няма мъжеството да ръчка скоростен лост.Ако зависеше от мен в светлата част на деня, нямаше да пусна да припари автомобил в центъра.

Коментар

liverpool235 написа:
                Определено трябва да има глоби за заблудените пешаходци... Просто повечето са като овце и незнаят на къде са тръгнали.. Напоследък само с такива се сблъсквам и не издържам просто.
                Еми когато движещите се автомобили играят ролята и имат поведението на хищници, то на пешЕходците не им остава друго освен да се държат като добитък.

Коментар

infineon написа:
                  Трябват равенство между отговорността на едните и на другите е адски глупаво. Основната отговорност трябва да е на шофьорите, те са тези, които карат нещото, което убива. Те карат машината. Това е малко с която може да спре автомобила, и не мислят за това като излизат на пътя.Не сте ли на мнение че трябва да има и наказания за пешеходците?
                  Имам усещането, че говориш за автомобила сякаш той има собствена душа и поведение. Нали този автомобил се управлява от човек. Всеки шофьор трябва да оцени правилно конкретната ситуация, риск, възможност за спиране и т.н. И аз се дразня, че когато минавам покрай тротоар и или спирка с много хора и трябва да карам с 10 км, но това е безопасната скорост според мен в конкретната ситуация. Това обаче не отърва на джигитите и те искат видиш ли, хората да замръзват на място когато те преминават с висока скорост покрай тях. Гледаме го навсякъде този филм.Колега, преглеждай мненията преди да ги пуснеш, моля!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

SUS SCROFA написа:
                    liverpool235 написа:
                    Еми когато движещите се автомобили играят ролята и имат поведението на хищници, то на пешЕходците не им остава друго освен да се държат като добитък.
                    Направо ме разбиваш.. Ела направи завоя на Евлоги Георгиев и Драган Цанков,да видим дали като трагнеш да правиш завоя пред теб няма да са изкочили 10 -тима,точно след завоя на червено,че бързали за някъде и ти всеки път да скачаш на спирачките или да се чудиш тоя отзад да не те удари или ти да не удариш някой..Това нормално ли е за теб пазителю на "пешаходците"???Това ли е начина на пресечане?Тези хора ли защитаваш в момента? Защото повечето говорим за този начин на пресичане,а не за хората който знаят къде и как се пресича..Просто няма как да си наведе главата и да тръгне да пресача..НЯМА КАК.. Той е опасен за себе си и за нас..

Коментар

Няма санкции за пешеходец в няшата държава винаги водача на МПС то е виновен и така трябва да бъде.
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

[quote="liverpool235"][quote="SUS SCROFA"]
                        liverpool235 написа:
                        Определено трябва да има глоби за заблудените пешаходци... Просто повечето са като и ти всеки път да скачаш на спирачките или да се чудиш тоя отзад да не те удари или ти да не удариш някой..Това нормално ли е за теб пазителю на "пешаходците"???
                        ЕЕЕЕЕЕЕ, хайде сега започнахме да влизаме в конкретика. Изкачат и ти внимаваш, и ги пропускаш, да не говорим, че половината шофьори в бг не знаят, че ако пешеходецът е стъпил на платното по време на зелен сигнал трябва да го изчакат, а не да мачкат сганта. Това с удрянето отзад в градски условия, задръствяния и т.н. е адски тъпо оправдание. Как пък аз нито веднъж не съм търкал галошите зад някой бързо спиращ. Всичко е въпрос на дистанция, внимание, оценка и добри гуми . Оплакваш се и искаш там да пратят катаджия, който да спира и да налага санкция на преминаващите на червено пешЕходци. /нямам нищо против/

Коментар

dani389 написа:
                          Няма санкции за пешеходец в няшата държава винаги водача на МПС то е виновен и така трябва да бъде.
                          Преди седмица станах свидетел на случка,в която жена падна между 2-рите гуми на рейс,понеже се спъна.Пак ли трябва шофьорът да е виновен според теб?

Коментар

ogi28b написа:
                            А това, че е малоумие - значи ли че не подлежи на спазване? Някъде пише ли, че ако минава през повече от 3 ленти пътеката - може да не се спира на нея? Или май ти беше колегата, който преди време каза, че е въпрос на негов личен избор дали да спазва законите или не? Ако си ти - извинявай, разбирам защо се изказваш така. Щом даден закон ти се вижда малоумен - значи може да не го спазваш? Съвсем логично.
                            Абсолютно, когато даден закон е малоумно написан, , некадърно прилаган, и търпи изключително широко тълкувание, и не класифицира действията ми като престъпление, аз се чуствам свободен да го нарушавам ако това не застрашава безопасноста ми, и съответно аз не застрашавам нечия.......мда, тва също търпи широко тълкувание, но засега смея да твърдя че нямам особенни ядове.....а и е въпрос на гледна точка доколко всеки от нас е нарушител, кой е повече и по малко нарушител, щото с тия закони избора е малък.......
                            SUS SCROFA написа:
                            А как според теб да пресичат пешеходците, или тази сган е ненужно да се придвижва,
                            Както тва се случва в белите държави.....с надлези.....с подлези.....тва безумие на софийския университет да речем където пешеходна пътека пресича 6 платна ми го отбеляза едно англичанче с което бях в момента, гледаше и не вярваше на очите си, на мен даже не ми беше направило впечатление.......тия дето са много фенове на тая идея представят ли си в каква ситуация ще са ако карат с 30-40 там, и през тях някоя джипка или бус внезапно намали за пешеходец, а вие не го виждате щото буса го скрива, а някой голям умен е боднал там пешеходна на 3 платна в една посока......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

dani389 написа:
                              Колега искаш да кажеш, че ако си ходя на зиг заг по осевата линия или пресичам някое кръстовище диагонално щото така ми е кеф или щото бурзам да си купя гранули за пудела примерно и ме удариш, ще слезеш от колата и ще ми се извиниш ли?

Коментар

SUS SCROFA написа:
                                liverpool235 написа:
                                Определено трябва да има глоби за заблудените пешеходци... Просто повечето са като и ти всеки път да скачаш на спирачките или да се чудиш тоя отзад да не те удари или ти да не удариш някой..Това нормално ли е за теб пазителю на "пешаходците"???
                                ЕЕЕЕЕЕЕ, хайде сега започнахме да влизаме в конкретика. Изкачат и ти внимаваш, и ги пропускаш, да не говорим, че половината шофьори в бг не знаят, че ако пешеходецът е стъпил на платното по време на зелен сигнал трябва да го изчакат, а не да мачкат сганта. Това с удрянето отзад в градски условия, задръствяния и т.н. е адски тъпо оправдание. Как пък аз нито веднъж не съм търкал галошите зад някой бързо спиращ. Всичко е въпрос на дистанция, внимание, оценка и добри гуми . Оплакваш се и искаш там да пратят катаджия, който да спира и да налага санкция на преминаващите на червено пешЕходци. /нямам нищо против/
                                Спирам си на пешеходни и внимавам за всичко живо на пътя,но просто някои прекаляват и то доста.Да ти не си търкал гуми зад някой,но знаеш ли го този зад теб какъв е и дали няма да те удари,като ти изкочи опред пешеходец на червено..Просто за една седмица ми станаха много случайте с пешеходците дето изкачат на червено от някъде и много съм се нервирал на тази несъобразителност.

Коментар

Working...
                                X