За мен това е изключително важна тема. Поствам този коментар /тема/ не за да тъся някаква конфронтация с когото и да било, а защото би ми било интересно да чуя вашето мнение .Темата е пусната в един друг автомобилен форум отново за италиански автомобили :D .Моето лично мнение е, че пешеходците особено в населените места, би трябвало да имат пълно предимство.Или по-друг начин зададен въпросът би звучал така : Равностойни ли участници в движението са шофьорите на МПС и пешеходците и къде е прагът на търпимост между тях. Вчера камион в Благоевград е блъснал брутално пресичащи дядо и внуче на излизане от детска градина.http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-b...8325997?nt=4А ето я и темата от другия форум:Евала бе, пешеходецо! ник на автора: badmadafaka /лош-таковач на родители от женски пол/--------------------------------------------------------------------------------Всеки,който ме познава и знае как карам ще потвърди, че винаги се старая да бъда културен на пътя и пропускам дори и най-неориентираните пешеходци (обикновено с цената на изтръпване дали тоя отзад ще спре и с отнасяне на клаксони, псувни, лошо гледане и т.н. от "колегите" шофьори)...Тази сутрин на Г.М. Димитров, един индивид както си вървеше по тротоара, зави рязко по пешеходната пътека без да спира изобщо точно пред мен, при което заради мократа настилка прецених, че няма да успея да спра толкова свткавично (или пък спирачния път ще е по-дълъг отколкото е безопасно за него) и реших да мина (имаше си доста място да премина пред пешеходеца). За това ми действие, този прекрасен индивид ме "награди" с два зверски удара с чадъра който носеше по преминаващата ми кола, вследствие на което колата ми получи две деруги от по 20см.Така, че на тоя пичага искам да му кажа: Евала бе пешеходецо! Е това ти е играта! Показа, че си невероятен мъжкар!Пожелавам ти същия номер да го направиш на някоя чисто нова Г-класа в която се возят 4-ма млади и възпитани бизнесмени!А аз ще се консултирам с по-знаещи от мен и ще помисля над опцията, при такава ситуация ако сляза и те смеля от бой, дали после няма реален шанс да ме оправдаят, защото съм изпаднал в амок от твоите добре обмислени и напълно нужни и адекватни в ситуацията действия Дали пък някои от тия, дето дори и не правят опит да спират на пешеходците също са имали шанса да се "запознаят" с някой от твоя вид...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заблудените" пешеходци
Collapse
X
-
Това е много често явление в голямото село София. Масово след като светофара свети червено пешеходците си продължават да минават.......... На пешеходни пътеки винаги съм спирал, имало е няколко случая когато да премина, но на безопасно място и то най вече заради индивида който си мисли, че като настъпи бялата линия и всички ще заковат на място. Миналата зима даже един кретен скочи трупешката на пешеходната пътека, нито гледаше дали идват автомобили........... Обяснението му беше, че там си гледал колко ще скочи Направо е пълно с всякакви кретени........Също така си има и кретени зад воланите. Вижда как спират автомобили и нашият минава по трамвайната линия на см. от пешеходците.П.С сега се сетих и как масово трамвай, автобус..... е на 50-60м от спирката и говедата тръгват по пътното платно
-
Аз съм забелязал друго - в Ямбол има пешеходни пътеки, където всички шофьори спират да пропуснат пешеходците. Има и такива пешеходни пътеки, на които никой не спира, колкото и пешеходци да има.Това на какво се дължи - не знам. Обикновено се спира на пешеходните пътеки на натоварени, но тесни улици.А на тия на булевардите с 2 платна, на които точно между 2 светофара са изплющяли и пешеходна пътека - никой не спира да им дава път на двуногите. И аз много рядко спирам на тези пешеходни пътеки, защото според мен са направени необмислено. Между двата сфетофара я има 150 м, я няма. И точно между тях - пътека. Оказва се, че трябва да спираш на всеки 50 метра. Та затова...Иначе мен много ме дразнят такива пешеходци, които седят и не минават. Ти спираш да им направиш път, те пак се ослушват и се чудят - да минат, или да не минат. И точно когато решиш, че те явно няма да пресичат и потеглиш, те тогава тръгват да пресичат, и естествено чуват разни неща за майките си, лелите си и т.н.
Коментар
-
Винаги пропускам пешеходци, независимо дали е пешеходна пътека или на платното нейде си... отнасял съм сумати псувни и клаксони, но не ме интересува! Най-много ме дразни в повечето пешеходци, че като ги пуснеш и се мандахерцат 2 минути докат минат, просто няма спортсменство м/у мен и тях примерно.. Аз като пешеходец, на пешеходна пътека или не, винаги гледам да мина колкото се може по-бързо... Абе накратко казано - има и хора, и хора!
Коментар
-
Дразня от простосмъртните, които виждат че им давам път и продължават да се оглеждат като сурикати.Дразня се от "колегите" които виждат, че има пешеходна пътека и въпреки това тръгват да ме изпреварват.Дразня се от това, че всички бързаме да стигнем на майната си 2 минути по-рано отколкото да караме съвестно.Няма битка между шофьори vs. пешеходци. Нацийката си ни е такава една....И все пак, колкото и да сме зле, винаги може повече - Румънците по нашите пътища!"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
миналото лято един младеж с вид на заклет наркоман ми ритна предната врата - пасажерската, с прийом от кунг-фу-то... изкара късмет, че в колата беше маман и зад мен имаше доста коли...та ще правя аз лЕв завой и ще се включвам в булевард 2х2 платна / за Бургазлии - излизам от Пикадили по Янко Андонов - надолу към подлеза/. минавам 2-те платна и чакам... чакам го аз 30 секунди да вземе решение дали да пресече... накрая му викам - ще пресичаш ли или не? явно фамилиарният ми тон го е подразнил... остави си отпечатъка от кубинката на вратата... другия момент - що не слязох е, че няколко месеца преди това, едни мангали, докато колата е седяла паркирата, я бяха надрали яко същата врата, като носили един винкел... та тоя миндил ритна вратата на същото място...и това при положение,че има пешеходната пътека е на 10 метра по-нагоре...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
M5kov написа:Дразня от простосмъртните, които виждат че им давам път и продължават да се оглеждат като сурикати.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Immortal написа:Аз съм забелязал друго - в Ямбол има пешеходни пътеки, където всички шофьори спират да пропуснат пешеходците. Има и такива пешеходни пътеки, на които никой не спира, колкото и пешеходци да има.Това на какво се дължи - не знам. Обикновено се спира на пешеходните пътеки на натоварени, но тесни улици.А на тия на булевардите с 2 платна, на които точно между 2 светофара са изплющяли и пешеходна пътека - никой не спира да им дава път на двуногите. И аз много рядко спирам на тези пешеходни пътеки, защото според мен са направени необмислено. Между двата сфетофара я има 150 м, я няма. И точно между тях - пътека. Оказва се, че трябва да спираш на всеки 50 метра. Та затова...Иначе мен много ме дразнят такива пешеходци, които седят и не минават. Ти спираш да им направиш път, те пак се ослушват и се чудят - да минат, или да не минат. И точно когато решиш, че те явно няма да пресичат и потеглиш, те тогава тръгват да пресичат, и естествено чуват разни неща за майките си, лелите си и т.н.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
dimaldim написа:Винаги пропускам пешеходци, независимо дали е пешеходна пътека или на платното нейде си... отнасял съм сумати псувни и клаксони, но не ме интересува! Най-много ме дразни в повечето пешеходци, че като ги пуснеш и се мандахерцат 2 минути докат минат, просто няма спортсменство м/у мен и тях примерно.. Аз като пешеходец, на пешеходна пътека или не, винаги гледам да мина колкото се може по-бързо... Абе накратко казано - има и хора, и хора!ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Всеки ден ми се случва някой да ме изпревари на пешеходна пътека, която особено вечер е доста "населена".На всичкото отгоре на 30 метра след нея почти винаги има патрулка спряла по 2ма и за третия шебек дето ме изпреварва няма място..."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
dimaldim написа:Колега, наистина съм се замислял за това, което казваш и си на 100% прав. Да чукна на дърво за сега винаги като съм спирал така и тези зад мен си спират/намаляват/, не са ми изпреварвали, но ако се случи нещо такова с "каймата", мисля, че на мен наистина най-много ще ми тежи на съвестта!ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
mnpenchev
По принцип си пускам пешеходците, но има една порода индивиди, който обичат да вървят по средата на тесни улички и да се правят, че не чуват и виждат че искаш да преминеш. Вървят си по средата на улицата и грам не им дреме, сигурно са безсмъртни. Страшно ме удивяват.Когато съм бил пешеходец, не веднъж ми е идвало да ритам врати, да се бия и да хвърлям камъни и каквото ми попадне, просто някой хора не трябва да взимат книжка при каквито и да обстоятелства. Най ми е хубаво когато вали и има локви, колите да летят покрай мен и да ме пръскат при всеки удобен случай, на два пъти съм бягал след коли да им обясня какво са направили и да им припомня правилника за движение по пътищата, но макар че бягам доста бързо, изкараха късмет и двата пъти.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар