За мен това е изключително важна тема. Поствам този коментар /тема/ не за да тъся някаква конфронтация с когото и да било, а защото би ми било интересно да чуя вашето мнение
.Темата е пусната в един друг автомобилен форум отново за италиански автомобили :D .Моето лично мнение е, че пешеходците особено в населените места, би трябвало да имат пълно предимство.Или по-друг начин зададен въпросът би звучал така : Равностойни ли участници в движението са шофьорите на МПС и пешеходците и къде е прагът на търпимост между тях. Вчера камион в Благоевград е блъснал брутално пресичащи дядо и внуче на излизане от детска градина.http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-b...8325997?nt=4А ето я и темата от другия форум:Евала бе, пешеходецо! ник на автора: badmadafaka /лош-таковач на родители от женски пол/--------------------------------------------------------------------------------Всеки,който ме познава и знае как карам ще потвърди, че винаги се старая да бъда културен на пътя и пропускам дори и най-неориентираните пешеходци (обикновено с цената на изтръпване дали тоя отзад ще спре и с отнасяне на клаксони, псувни, лошо гледане и т.н. от "колегите" шофьори)...Тази сутрин на Г.М. Димитров, един индивид както си вървеше по тротоара, зави рязко по пешеходната пътека без да спира изобщо точно пред мен, при което заради мократа настилка прецених, че няма да успея да спра толкова свткавично (или пък спирачния път ще е по-дълъг отколкото е безопасно за него) и реших да мина (имаше си доста място да премина пред пешеходеца). За това ми действие, този прекрасен индивид ме "награди" с два зверски удара с чадъра който носеше по преминаващата ми кола, вследствие на което колата ми получи две деруги от по 20см.Така, че на тоя пичага искам да му кажа: Евала бе пешеходецо! Е това ти е играта! Показа, че си невероятен мъжкар!Пожелавам ти същия номер да го направиш на някоя чисто нова Г-класа в която се возят 4-ма млади и възпитани бизнесмени!А аз ще се консултирам с по-знаещи от мен и ще помисля над опцията, при такава ситуация ако сляза и те смеля от бой, дали после няма реален шанс да ме оправдаят, защото съм изпаднал в амок от твоите добре обмислени и напълно нужни и адекватни в ситуацията действия Дали пък някои от тия, дето дори и не правят опит да спират на пешеходците също са имали шанса да се "запознаят" с някой от твоя вид...
![Mr. Green](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Коментар