Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудените" пешеходци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Знаете ли защо има светофари в Дружба 1, на булевард Христофор Колумб, ако не бъркам, пред Шел-а, и също и по-нагоре, в посока към Цариградско? Някои може би помнят, а други сега ще научат. Преди 6-7-8 години пиян полицай (може и да не беше полицай, не помня) помете семейство (баща, майка и малко детенце). А те ходели по платното, разбираш ли... М.... им гадна сган, нали?

Коментар

Всеки си има мнение,за това дали са сган,той като е бил пиян може и по тротоара да се качи и пак да направи белята.Не говорим"Аз карам пил и целя пешеходци"Караш си колата няма пешеходна пътека,има спрели коли и изведнъж ти излиза някой заблуден,ко прайм тогава?А ми кажи не е ли сган,спирам само на майки с деца,всичко друго мачкам.

Коментар

Трябват си много СЕРИОЗНИ наказания за пешеходците които застрашават движението и собствения си живот.Каквото и да си говорим за превишена скорост и пияни шофиьори, в почти всеки случай пешеходеца има поне 50 % солидарна вина , ако го сгазят.Пешеходеца е много по лесно да забележи кола която идва към него, отколкото шофиьора да забележи човек който изведнъж му скимне да излезе на пътя.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

nai7 написа:
          Всеки си има мнение,за това дали са сган,той като е бил пиян може и по тротоара да се качи и пак да направи белята.Не говорим"Аз карам пил и целя пешеходци"Караш си колата няма пешеходна пътека,има спрели коли и изведнъж ти излиза някой заблуден,ко прайм тогава?А ми кажи не е ли сган,спирам само на майки с деца,всичко друго мачкам.
          Манталитет, със сигурност, когато станеш дядо, ти ще пресичаш неправилно и ще се репчиш на шофьорите. Какъвто шофьор, такъв и пешеходец. Излез от матрицата пич, там е скучно и безинтересно.
          ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

infineon написа:
            Трябват си много СЕРИОЗНИ наказания за пешеходците които застрашават движението и собствения си живот.Каквото и да си говорим за превишена скорост и пияни шофиьори, в почти всеки случай пешеходеца има поне 50 % солидарна вина , ако го сгазят.Пешеходеца е много по лесно да забележи кола която идва към него, отколкото шофиьора да забележи човек който изведнъж му скимне да излезе на пътя.
            Сигурно ще го кажа за пети път. Човекът с книжка и седнал зад волан е този, който трябва да внимава. Няма как да обвинявам 10 годишно момиченце затичало се след кученце и изведнъж озовало се на платното, нито пък разсеяна баба. Пешеходецът има вина само тогава когато скочи пред колата с цел самоубийство. :D Последното ти изречение е уникално

Коментар

Valiosport написа:
              Тая тема стана тъпа и май трябва да и се удари ключа
              Защо, ако не разореш добре нивата, няма как торта да слезе по-надълбоко.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                nai7 написа:
                Манталитет, със сигурност, когато станеш дядо, ти ще пресичаш неправилно и ще се репчиш на шофьорите. Какъвто шофьор, такъв и пешеходец. Излез от матрицата пич, там е скучно и безинтересно.
                Много си ми е добре там,при теб е скучно.Като стана дядо няма да ходя там където не ми е работата.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                  infineon написа:
                  Сигурно ще го кажа за пети път. Човекът с книжка и седнал зад волан е този, който трябва да внимава. Няма как да обвинявам 10 годишно момиченце затичало се след кученце и изведнъж озовало се на платното, нито пък разсеяна баба. Пешеходецът има вина само тогава когато скочи пред колата с цел самоубийство. :D Последното ти изречение е уникално
                  Виж сега- защо не погледнеш на въпроса от тая страна че за да намалеят катастрофите, както водачите трябва да внимават и пазят пешеходците, така и те самите трябва да се пазят и да внимават.А за 10 годишното момиченце работата е на родителите му да го научат, че както не може да излиза на железопътна линия без да се огледа, така не може и на пътя.Иначе дори всички шофиьори да карат 100% по правилата, рано или късно ще стане белята. И пак ще има кой е виновен.Всички в един или друг момент сме пешеходци. И докато не се научим че проблема е свързан ще продължаваме с тая статистика с жертвите.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

[quote="nai7"]
                    SUS SCROFA написа:
                    nai7 написа:
                    Всеки си има мнение,за това дали са сган,той като е бил пиян може и по тротоара да се качи и пак да направи белята.Не матрицата пич, там е скучно и безинтересно.
                    Много си ми е добре там,при теб е скучно.Като стана дядо няма да ходя там където не ми е работата.
                    Не, никак не ми е скучно, аз съм бил в света на матрицата и знам добре какво е да живееш с усещането, че автомобилът е продължение на пениса ти. Добре, че излязох навреме от там.

Коментар

[quote="infineon"][quote="SUS SCROFA"]
                      infineon написа:
                      Трябват Виж сега- защо не погледнеш на въпроса от тая страна че за да намалеят катастрофите, както водачите трябва да внимават и пазят пешеходците, така и те самите трябва да се пазят и да внимават.А за 10 годишното момиченце работата е на родителите му да го научат, че както не може да излиза на железопътна линия без да се огледа, така не може и на пътя.Иначе дори всички шофиьори да карат 100% по правилата, рано или късно ще стане белята. И пак ще има кой е виновен.Всички в един или друг момент сме пешеходци. И докато не се научим че проблема е свързан ще продължаваме с тая статистика с жертвите.
                      Аз никъде не съм казвал, че пешеходците не трябва да внимават, но да се слага знак на равенство между отговорността на едните и на другите е адски глупаво. Основната отговорност трябва да е на шофьорите, те са тези, които карат нещото, което убива. Те карат машината. Това е малко философски въпрос. Хората без машина са беззащитни.Как точно ще възпиташ дете да не тича след топка или пък кученце в едно населено място, това е ужасно смехотворно да не казвам тъпо направо.

Коментар

[quote="SUS SCROFA"]
                        nai7 написа:
                        SUS SCROFA написа:
                        nai7 написа:
                        Всеки си има мнение,за това дали са сган,той като е бил пиян може и по тротоара да се качи и пак да направи белята.Не матрицата пич, там е скучно и безинтересно.
                        Не, никак не ми е скучно, аз съм бил в света на матрицата и знам добре какво е да живееш с усещането, че автомобилът е продължение на пениса ти. Добре, че излязох навреме от там.
                        Хахаха по голяма глупост не бях чел,бил продължение на оная ми работа :D :D :D Да беше някой мазен баварец да,ама тоя издухан Фиат чак да е продължение,май още не си излязал от матрицата.

Коментар

[quote="nai7"]
                          SUS SCROFA написа:
                          nai7 написа:
                          SUS SCROFA написа:
                          nai7 написа:
                          Хахаха по голяма глупост не бях чел,бил продължение на оная ми работа :D :D :D Да беше някой мазен баварец да,ама тоя издухан Фиат чак да е продължение,май още не си излязал от матрицата.
                          ВлязЪл съм ти в стила на писане Караш това, което можеш да си позволиш, но дали ще мачкаш сганта с фиат или баварец, все тая, не мислиш ли?Имаме си почитател на бмв, който кара фиат, защо? Защото е евтин втора ръка ли?

Коментар

infineon написа:
                            SUS SCROFA написа:
                            infineon написа:
                            Виж сега- защо не погледнеш на въпроса от тая страна че за да намалеят катастрофите, както водачите трябва да внимават и пазят пешеходците, така и те самите трябва да се пазят и да внимават.А за 10 годишното момиченце работата е на родителите му да го научат, че както не може да излиза на железопътна линия без да се огледа, така не може и на пътя.Иначе дори всички шофиьори да карат 100% по правилата, рано или късно ще стане белята. И пак ще има кой е виновен.Всички в един или друг момент сме пешеходци. И докато не се научим че проблема е свързан ще продължаваме с тая статистика с жертвите.
                            детето си е дете, както и да е възпитано ,а пък да не говорим ако пък е 5-6 годишно хлапе затичало се е по-топката Когато станеш родител и това ще разбереш а пък аз съм на мнение специално за топката , че появили се топка на пътя то на 90% по нея тича и дете , и много пъти съм се убеждавал в тована теб не ти ли се е случвало като пешеходец да се разсееш - дори за миг , какво би станало ако в такъв момент водача на идващият автомобил не е реагирал навреме Всички ние като водачи (като човешки твари ) трява да пазим пешеходците независимо кога и каде пресичат

Коментар

borisov написа:
                              infineon написа:
                              SUS SCROFA написа:
                              infineon написа:
                              детето си е дете, както и да е възпитано ,а пък да не говорим ако пък е 5-6 годишно хлапе затичало се е по-топката Когато станеш родител и това ще разбереш а пък аз съм на мнение специално за топката , че появили се топка на пътя то на 90% по нея тича и дете , и много пъти съм се убеждавал в тована теб не ти ли се е случвало като пешеходец да се разсееш - дори за миг , какво би станало ако в такъв момент водача на идващият автомобил не е реагирал навреме Всички ние като водачи (като човешки твари ) трява да пазим пешеходците независимо кога и каде пресичат
                              Ами ако водача и той се е разсеял?Не се ли пазиш сам а чакаш на друг,това хич не е хубаво.Аз например когато ми се налага по 100 се оглеждам и тогава пресичам не ходя като кон с капаци.Имам дъщеря на 4 г и точно това я възпитавам да не ходи като муха без глава по шосето,има си тротоари за това,и много добре ме разбира.

Коментар

Виждам, че някой всячески се опитва да ни убеди в нашата перманентна виновност защото видиш ли онея с капаците са без желязо около себеси. Сигурен съм, че няма нормален човек на тоя свят, който да НЕ пази пешеходците. Въпроса е дали пешеходците ги приемате, като участник в движението или не, със своите отговорности и тн. РАЗБИРА СЕ отговорността е несъпоставима, по простата причина, че този зад железата винаги или почти винаги оцелява след неприятна среща с неразумно пресичащ човек. Мисълта ми и съответно въпроса е: каква е тая отговорност и въобще възможно ли е да се спазва някаква дисциплина. Да излезеш от матрицата не е геройство ако си се впуснал в анархични и безконтролни приключения между движещите се автомобили!!! Или мислиш ,че няма проблем ако си направя барбекю с цветомузика на средата на магистрала Тракия? Къв е проблема, ми няма правила за мен, та аз съм без съответната екипировка от четири и повече колела+ДВГ+няколкото тона ламарини.Въобще не става дума за някакво грубо отношение, а за споделени отговорности на пътя, възпитание и контрол, в най-елементарен смисъл, но достатъчен да не се почернят няколко семейства, заради невниманието на един и разсеяността на друг. Това е далеч от философските мисли за матрица и подобни.п.п. и още нещо: висша форма на хуманност е да накараш някой да мисли с главата си, а не да се "носи от вятъра"
                                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                                http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                                X