Качвам го на предния капак и хич не ми дреме,да е гледал.Това ми е най омразната сган като овце.Ще кажеш че пуснали банани на "Лидал" и то са юрнало да купува.На предния капак през тавана и на земята да му се изтърси прЪхта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Заблудените" пешеходци
Collapse
X
-
Малииии, колко злоба се изсипа с/у горките пешеходци , само дето хем сте прави хем не сте, затова че има хиляди неуредици у нашата мила държавица включая и пешеходните пътеки, светофари и т.н. не ни дава право да нямаме култура на пътя. А някой замислял ли се е, че някой ден ще застане с бастунчето в ръка и може да го гони склерозата и да се озове на мястото на горепсувания дядо. Както по-горе споменах станал съм по-толерантен от преди, може и де е от годинките ми, но всеки от вас е имал ситуации в които е спазвал правилника, а нЕакък идиот те псува от БМВ-то, че го бавиш и караш както пише по гнигите, а кажете ми тоя за къде се е разбързал, погребението му няма да мине без негоFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
paralesa написа:МОЖЕ ЛИ ЕДИН ШОФЬОР ДА МИСЛИ ЕДНОВРЕМЕННО ЗА НАСРЕЩНИЯ АВТОМОБИЛ ,ЗА ДЕТЕТО С ТОПКАТА НА ТРОТОАРА И ЗА ЧЕТИРИМА ПРЕСИЧАЩИ ДВИЖЕЩИ СЕ ХАОТИЧНО НАКЪДЕТО ИМ Е НАЙ-ПРЯКО?I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Вижте сега колеги, аз не разбирам защо въобще обсъждате качествата на шофьора??? Ми той е взел книжка и зад този официален документ стоят редица отговорности, НО къде са отговорностите на уважаемия пешходец? Това е интересното за мен, и тея приказки за склерозиралия старец не вървят, защото този иначе мил и уморен човечец няма място на пътя след като е в такова състояние. Същото положение е и с малките деца, какво правят на улицата? Ще кажете миии деца са, кво да ги праиш? Е да ама не, щото има учителки ,родители въобще все хора с дебели глави ,дето по принцип би трябвало да възпитават и наглеждат децата до определена възраст...!Да разкажа и аз един пресен случай: майката пресича ,за да си вземе ... де да знам, както и да е ,та тя пресича без да гледа какво прави сина и, и разбира се той хуква след нея ,но вече на пътя , с мръсна газ се е засилила една гоооляма зефира...естествено последва: стооой, къде си хукнал и задължителните шамари. Това е! Не казвам, че хората или пък пешеходците трябва да се бият ,за да не се навират под колелата на изрядните шофери, но трябва да има някакъв механизъм за вкарване на "уважаемите пешходци" в ... тротоара, като естественото им право да пресичат на кръстовище и/или специално нарисуваната за целта пешходна пътека никой не може да им отнеме!!!!!! В никой друг случай.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Jimy написа:Вижте сега колеги, аз не разбирам защо въобще обсъждате качествата на шофьора??? Ми той е взел книжка и зад този официален документ стоят редица отговорности, НО къде са отговорностите на уважаемия пешходец? Това е интересното за мен, и тея приказки за склерозиралия старец не вървят, защото този иначе мил и уморен човечец няма място на пътя след като е в такова състояние. Същото положение е и с малките деца, какво правят на улицата? Ще кажете миии деца са, кво да ги праиш? Е да ама не, щото има учителки ,родители въобще все хора с дебели глави ,дето по принцип би трябвало да възпитават и наглеждат децата до определена възраст...!Дааш разбусира се той хуква след нея ,но вече на пътя , с мръсна газ се е засилила една гоооляма зефира...естествено последва: стооой, къде си кахукнал и задължителните шамари. Това е! Не казвам, че хората или пък пешеходците трябва да се бият ,за да не се навират под колелата на кизрядните шофери, но трябва да има някакъв механизъм за вкарване на "уважаемите пешходци" в ... тротоара, като естественото им право да пресичат на кръстовище и/или специално нарисуваната за целта пешходна пътека никой не може да им отнеме!!!!!! В никой друг случай.ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
Коментар
-
Airfan написа:Колкото и да са гадни пешеходците - те са от плът и кръв, а ние сме в една купчина ламарина - трябва винаги да ги пазим - криви или прави!От друга страна аз всеки ден съм и пешеходец - е няма такъв ужас с пресичането на пешеходния светофар пред Военна болница в Пловдив. 2-3 секунди червено колегите щофьори не го бръснат за нищо.Така че медалът има две страни - пешеходците стават нахакани, защото никой не ги бръсне за нищо, шофьорите стават нахакани, защото другите шофьори не ги бръснат за нищо и резултатът е налице - агресия по улиците.
Коментар
-
MOLOTOV написа:Първо тях ги дерат яко и второ има толерантост. :D
Коментар
-
Jimy - и ние ще станем дядовци, дай боже. Повярвай ми, тогава друга песен ще запеем с теб. Криви прави, трябва да се пазим, друже, защото утре може твоето мъжле или моята госпожица да драсне без да се огледа по улицата, а старите хора са като децата, знаеш... Кротко в града, очите на 16 и винаги с идеята за спиране.
Коментар
-
Airfan написа:Jimy - и ние ще станем дядовци, дай боже. Повярвай ми, тогава друга песен ще запеем с теб. Криви прави, трябва да се пазим, друже, защото утре може твоето мъжле или моята госпожица да драсне без да се огледа по улицата, а старите хора са като децата, знаеш... Кротко в града, очите на 16 и винаги с идеята за спиране.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Цялата тая работа не е чиста монета. Имам предвид, че неспирането на пешеходна пътека или където и да било, с цел пропускане на пешеходец(изключвам светофар) не винаги е от гъзария, нетолерантност или незнам какво друго. Всичко е до преценка - аз например, като знам, че е мокро или заледено и не съм сигурен ще успея ли да спра или не, въобще не се опитвам да заблуждавам пешеходеца, намалявайки малко, да вземе да тръгне и да се чудя в какво и как да спра за да не го ударя. Цялата работа е там, че всичко е до правилната преценка - както в голяма степен на шофьора, така и на пешеходеца.
Коментар
-
първо сме пешеходци, а после шефИори. така че толеранс. Задължително. Няма значение кой е.. дали секси девойка или пенсионер с бастун. Или двойка с малко дете.. или .. няма значение, бъдете хора.А това за преценката - изникна ми един въпрос - аз например знам в целия град къде са зебрите и там нямам права .. т.е. имам ама малки .. та. всеки в града си знае къде има пътеки, толкова ли е трудно?Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Къв толеранс,кви пет лева,ония ми тъп пешеходец тръгнал да пресича от където му падне и аз да го пазя,ДА БЕ ДА.Ако е на пешеходна пътека да спирам,но иначе м....... и гадна сган.Имаше една игра навремето "Кармагедон" направо започвам да ги целя за бонус точки. А за неправилно пресичащите пешеходци нищо не казвате?Колега като станеш дядо с бастун ква ти е работата на платното бе,що не си ходиш по тротоарите?
Коментар
-
Не забравяйте какво е пешеходна пътека:54. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар