Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудените" пешеходци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SUS SCROFA написа:
    topuzko написа:
    на мен ми е любимото когато някой тръдне да пресича на 2 метра от пешеходна пътека. нарочно спирам пред него и го карам да заобиколи и да мине пред колата по пътеката. а бабовците и дедовците, който прецичат тип "разходка с наборите в парка" отнасят някой клаксон или форсиране и започват да припкат като юнуши
    Гамени с гамени. Ти също ще бъдеш дядо, не забравяй никога това.Клаксонът се използва само по предназначение. Градът е за разходки. Мечтая за напълно затворен за коли център в светлата част на деня.
    на това за пресичането на 2 метра от пътеката инструктора ме учикогато стана и аз дядо ще си пресичам където трябва и няма да се офлянкваминаче спирам на всяка пешеходна пътека, на която има пресичащ или готвещ се да пресича пешаходец
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

На мен лично това ми е най-големия кошмар, но има и друго: прави ми впечатление, че някои шофьори виждат ,че някой пресича и дори не намаляват...не мога да си обясня това? Даже чувам, как форсира двигателя , а недай си боже тоя човек да се спъне, кво правим?! Аве идиотщина тотална...ние с най-елементарните ни задължения немоем се оправи, а сме тръгнали света да "регулираме" с ... "Дръзки" ?! Ще умра от смях!
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

В БГ нито пешеходците, нито шофьорите имат някаква култура на поведение. И двете страни псуват като каруцари и нямат никаква търпимост (говоря за по-голяма част от хората), и от това най-вече страдат съвестните индивиди. Хубаво е шофьорите понякога да стават пешеходци, за да видят за какво иде реч. Винаги се старая да пускам пешеходците, когато имам възможност, но не ги виня, че стоят и чакат да се освободи голям коридор - знам какво е на голям булевард един да спре, а в другите платна да карат като луди. Въпреки че тези дни съм повече шофьор от пешеходец, мисля, че вината е почти винаги на шофьора - важно е да се кара така, че да може да се спре бързо, и човек не трябва да си надува уредбата, за да се изфука какво чудо има в колата си, а да внимава, да се оглежда, да преценява, да спазва дистанция и да не избива комплекси, като се качи в колата - това би спасило нечий живот, а той струва повече от 5 минути или някой лев за гориво. П.П. вчера ми се наложи да се разрова из сайта на МВР и попаднах на някои филмчета с нарушения. Имаше едно с пешеходец, който пресича до катедралата във Варна и го блъска кола. И пешеходецът е виновен, защото е забранено пресичането на платното, и шофьорът е виновен, защото видимостта е повече от добра и нямаше трафик - т.е. можеше да намали и да спре, а не (може би напук, да му покаже или да го ’стимулира’ да пресече по-бързо - това не знам) да кара с нормална скорост и да набие спирачки малко преди да го удари.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

"Заблудените" пешеходци

SUS SCROFA написа:
          Immortal написа:
          Аз съм забелязал друго - в Ямбол има пешеходни пътеки, където всички шофьори спират да пропуснат пешеходците. Има и такива пешеходни пътеки, на които никой не спира, колкото и пешеходци да има.Това на какво се дължи - не знам. Обикновено се спира на пешеходните пътеки на натоварени, но тесни улици.А на тия на булевардите с 2 платна, на които точно между 2 светофара са изплющяли и пешеходна пътека - никой не спира да им дава път на двуногите. И аз много рядко спирам на тези пешеходни пътеки, защото според мен са направени необмислено. Между двата сфетофара я има 150 м, я няма. И точно между тях - пътека. Оказва се, че трябва да спираш на всеки 50 метра. Та затова...Иначе мен много ме дразнят такива пешеходци, които седят и не минават. Ти спираш да им направиш път, те пак се ослушват и се чудят - да минат, или да не минат. И точно когато решиш, че те явно няма да пресичат и потеглиш, те тогава тръгват да пресичат, и естествено чуват разни неща за майките си, лелите си и т.н.
          Знаеш ли, ако имаш износена тазобедрена става, тези 150 метра какво означават. Ослушват се, защото ги е страх, не заради нещо друго. Нагледали са се на джигитско поведение.Случвало ми се е да спра да махна с ръка да минат и тогава някой дебил да ме изпревари, изтръпвам. Чувстваш, че подвеждаш хората, подкарваш ги към сигурна смърт.
          И при мен става така , но въпреки всичко гледам да спирам...
          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Ето ситуация: две ленти в еднат посока. Пешеходна пътека - зебра. Гледам пешеходец се кани да пресича. Спирам и го чакам. Обаче той стои и не тръгва. Почвам да се чудя тоя ще минава ли или не. В един момент по съседната лента отляво изфучава някакъв метеор с такава скорост че ако пешеходецът беше тръгнал оня щеше да го блъсне. Друга ситуация. От лента за завой на дясно правя десен завой и минавам на зелен светофар. След завоя на кръстовището пешеходна пътека и някакъв чичка чака да мине. Спирам да му дам предимство понеже завивам. Аз седя и той седи и чака. Махам му с ръка да минава. Той ми се усмихва и ми сочи насреща му пешеходния светофар - свети червено. Отначало почнах да му се нервя че не минава обаче се оказа че при десен завой в тая ситуация трябва да гледам: 1.Моят светофар да ми свети зелено 2.При завоя дали има пешеходна пътека, има ли на нея пешеходци и има ли такива които не са на пътеката но тръгват да пресичат 3.Тия пешеходци имат ли пешеходен светофар и дали им свети зелено. 4. Насреща или отляво дали някой заплес не минава на червено и няма ли да се спре в моите ламарини. Дядката с опела отзад дали ще спре навреме или ще спре в бронята ми понеже бърза да хване зеленото.И за това всичкото разполагам с 1-2 секунди.Въпреки че като се замисля - има забрани автомобили да се управляват по тротоарите обаче не се сещам да е забранено пешеходците да се движат по пътните платна. Пешеходецът може спокойно да си върви по средното платно и всички коли са длъжни да го заобиколят по безопасен начин или да се движат с неговата скорост. Т.е. явява се нещо като препятствие на пътя покрай което се минава със съобразена скорост. Подобно на положението с каруците, въпреки че там все пак има някакви ограничения.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

lametobg написа:
              Аз пък най се дразня от майка дето бутат количките си по улицата. Е нема такива пуЙки Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Пък на тези дето ми се влачат по пешеходната пътека им тръгвам с форсиране и да видиш как подтичват после
              Всеки се дразни ама колега до преди 2 години и мойто дете беше в количка и вервай ми че няма по голям кошмар да буташ количка по укъртените и липсващи плочки не знам в вашия град как е ама във Варна повечето тротоари са кошмарни както и улиците а кадето тротоара е добър то пък има накачени коли и нама шанс да ги заобиколиш,Просто сме уникалнидруга такава държава няма .
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Колкото и да са гадни пешеходците - те са от плът и кръв, а ние сме в една купчина ламарина - трябва винаги да ги пазим - криви или прави!От друга страна аз всеки ден съм и пешеходец - е няма такъв ужас с пресичането на пешеходния светофар пред Военна болница в Пловдив. 2-3 секунди червено колегите щофьори не го бръснат за нищо.Така че медалът има две страни - пешеходците стават нахакани, защото никой не ги бръсне за нищо, шофьорите стават нахакани, защото другите шофьори не ги бръснат за нищо и резултатът е налице - агресия по улиците.

Коментар

Airfan написа:
                  Колкото и да са гадни пешеходците - те са от плът и кръв, а ние сме в една купчина ламарина - трябва винаги да ги пазим - криви или прави!От друга страна аз всеки ден съм и пешеходец - е няма такъв ужас с пресичането на пешеходния светофар пред Военна болница в Пловдив. 2-3 секунди червено колегите щофьори не го бръснат за нищо.Така че медалът има две страни - пешеходците стават нахакани, защото никой не ги бръсне за нищо, шофьорите стават нахакани, защото другите шофьори не ги бръснат за нищо и резултатът е налице - агресия по улиците.
                  Радвам се, че все още има разумни същества в нашата родина. Поздравления за мнението, имаш студена бира от мен.Трябва да Ви кажа, че в сравнение с дискусията, която протече в другия форум, откъдето копнах случката, тук с много малки изключения цари европейски и цивилизован дух. Там като четях, по едно време мислех, че съм попаднал в някакъв тежък ориент със северноафрикаски отенък.
                  ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

"Заблудените" пешеходци

Ориента , уважаеми SUS SCROFA , отдавна включва Северна Африка т.е. няма само оттенък.

Коментар

Re: "Заблудените" пешеходци

Румен_Хинчев написа:
                      Ориента , уважаеми SUS SCROFA , отдавна включва Северна Африка т.е. няма само оттенък.
                      Ако не усещате г-н Хинчев, понякога украсявам художествено, та направо ги накичвам тези изрази и изречения. Не се чувствайте длъжен да ме репликирате всеки път, имам си тъща за тази работа, освен, ако Вие не се усещате като нещо подобно, но с повечко тестостерон.Ориент е географско понятие, което идва от френския език и буквално значи "изток", служейки първоначално за обозначаване от западноевропейците на етно-културния регион на Югозападна Азия.След великите географски открития геотериториалния обхват на понятието за европейците се разширява, включвайки цялосната им представа и разбиране за Азия.Предвид завоюването от Османската империя на Византия и Балканите западноевропейците включват в понятието и т.нар. Рум.Но в този случай, дори не сте прав.

Коментар

"Заблудените" пешеходци

Аз черпя познанията си от италианският език , където като ОРИЕНТ са посочени всички римски провинции в Азия и Африка . Пиша го за да стане ясно на Вас и други люде , с едничката цел да се научи нещо.Апропо : и аз научавам доста неща тук .

Коментар

Най-гадно е, когато пешеходец пресича на забранено място и като види, че се задават коли, въпреки, че е стигнал средата на платното, тръгва да се връща и а напред, а назад, пък не винаги можеш да спреш безопасно, за да го видиш накъде ще хване. Баба ми така е загинала, но на пешеходна пътека. Пресича бул. Борис в София и вижда идващ мотор. Той решава, че тя ще продължи пресичането и тръгва да минава зад нея, а пък баба ми внезапно дава заден ход и.....
                          преди - TIPO
                          сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
                            Най-гадно е, когато пешеходец пресича на забранено място и като види, че се задават коли, въпреки, че е стигнал средата на платното, тръгва да се връща и а напред, а назад, пък не винаги можеш да спреш безопасно, за да го видиш накъде ще хване. Баба ми така е загинала, но на пешеходна пътека. Пресича бул. Борис в София и вижда идващ мотор. Той решава, че тя ще продължи пресичането и тръгва да минава зад нея, а пък баба ми внезапно дава заден ход и.....
                            Кофти работа. То за това като има пешеходец на платното се спира, а не се заобикаля.

Коментар

За себе си забелязах, че напоследък съм станал доста примерен шофьор, направо се учудвам от себе си, не че преди не съм спирал на пешеходни пътеки, по ринцип шофирам когато имам нужда от колата иначе съм заклет пешеходец и велосипедист и знам какво е да си на тротоара. По-рано за превишаване с 10-20 км на скоростта извънградско съм си позволявал без да се замисля, но сега е много рядко, незнам дали ми е дошъл акъла в главата или нещо друго, но това е факт.А иначе както казваше един приятел, спирам на пешеходната пътека и с усмивка им казвам "минете вашта мама..." /това в кръга на майтапа разбира се/.
                              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Абе много защитници на пешеходците се навъдили Всички знаем,че както има джигити шофьори,така има и пешеходци идиоти....Най-лошото е,когато се получи комбинация от двете Аз съм както шофьор,така и пешеходец и ....смея да призная,че карам по-коректно отколкото пресичам. Винаги си карам в лентата без да шаря като идиот,рядко правя необмислени маневри...в същото време,често по една или друга причина пресичам неправилно и да си призная ли? По-добре,че го правя,защото инъче ще ме отнесе някой идиот. Как пък веднъж не ги направиха тия пешеходни пътеки както трябва? На кръстовището, което пресичам всеки ден по минимум 15 пъти в едната посока (просто паркинга и офиса на срещуположните страни на улицата) пътеката е по опасна,отколкото да пресека 30 метра по-нагоре без да има светофар. На пътеката,зеленото на пешеходците е точно 10 секунди,а в същия момент е зелено и за тия които идват отляво и дясно...И какво мислите се получава? Идиотската ситуация да се чудиш накъде да се оглеждаш,наляво,надясно напред или НАЗАД(да,дяснозавиващите ти се падат зад гърба) ...Настръхвали са ми косите на тоя светофар. Пример само ще ви дам. Жена пресича на зелено,но лявозавиващия решава да се възползва,че дяснозавиващия чака и тръгва да я заобикаля. Джигита в другата кола вижда какво става и тръгва нагло да си "пази" предимството с всички средства...В резултата двамата идиота минават с над 40 през пътеката,като горката жена остава посредата им треперейки. Е как да не риташ калници после? ОБАЧЕ не оправдавам и пешеходците,напротив...Абе те малоумни ли са,какви са. Вървят смело по платното сякаш у тях на паркета,не се оглеждат масово(кучетата пресичат по някога по правилно от нас,виждал съм куче да се оглежда като човек по три пъти в едната и другата посока) и си мислят,че шофьора е длъжен да ги пази. Редовно пешеходци,които не са шофьори,си мислят,че всеки трябва да им дава евала и не могат да разберат,че понякога,когато е мокро е далеч по-безопасно да ги заобиколя,отколкото да спра хлъзгайки се отгоре му. А думи нямам да пресичащите по диагонал...Абе тия от кое село са? Какъв е тоя техен навик да вървят на диагонал през пътеката и изобщо да не им пука,че задръстват движението. Искате ли да кажа кое е по-лошо от жена зад волана? Няколко жени пешеходци на едно място. Виждал съм какви ли не пуйки ,пресичайки да се влачат една след друга като черва ,да си говорят по средата на платното и т.н. Затова спрете да защитавате горките пешеходци,защото ПРЕДИ НЯКОЙ ДРУГ ДА Е ДЛЪЖЕН ДА ГИ ПАЗИ,ТЕ ТРЯВБА САМИ СЕБЕ СИ ДА ПАЗЯТ. МОЖЕ ЛИ ЕДИН ШОФЬОР ДА МИСЛИ ЕДНОВРЕМЕННО ЗА НАСРЕЩНИЯ АВТОМОБИЛ ,ЗА ДЕТЕТО С ТОПКАТА НА ТРОТОАРА И ЗА ЧЕТИРИМА ПРЕСИЧАЩИ ДВИЖЕЩИ СЕ ХАОТИЧНО НАКЪДЕТО ИМ Е НАЙ-ПРЯКО?НЕ ТРЯБВА ЛИ ПЪРВО ТИЯ ЧЕТИРИМАТА ПРЕСИЧАЩИ ДА МИСЛЯТ СА СЕБЕ СИ,ПРЕДИ ДА СЕ НАДЯВАТ НЯКОЙ ДА ГИ ПАЗИ!П.П сега сещам за една случка,която се случи пред очите ми : Заради пресичащ дядо(движещ се по-бавно от едкрака костенурка) ,един идиот спря в последния момент за да не го прегази,но шофьора зад него,не виждаше дядото ,не успря да реагира,натресе се задницата на джигита и... Куките бяха на 4 метра встрани,само звъннаха един телефон и си тръгнаха,а дойде друга патрулка. Естествено за тях виновен бе задния шофьор ,който напрактика вина няма(не ми излизайте,че не пазел дистанция,защото не бе така),дядото ни лук ял ни лук мирисал,се прави,че не зае какво е станало и лека полека се изниза .А джигита в предната кола,само те тюхкаше за бронята си,без изобщо да се замисли,че ако не се бе правил на интересен да спира рязко,нямаше да стане това. Накрая двамата виновни си тръгнаха,а на най-малко виновния му писха акт,за неспазване на дистация и причиняване на птп...А ,че птп-то бе причинено от дядката...за него акт няма...Че тоя в първата кола ясно виждаше дядото пред себе си,и спря нарочно на метър от него,да го сплаши,без да мисли,че задния няма да може да стори същото...и той не е виновен. Мила родна картинка.
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X