Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заблудените" пешеходци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега и така не е. Ако не спреш на пътеката рискуваш глоба за отнемане на предимството на пешеходеца, пък после върви обqснqвай че не спираш заради некадърните си колеги (шофьори)

Коментар

biankov написа:
      Колега и така не е. Ако не спреш на пътеката рискуваш глоба за отнемане на предимството на пешеходеца, пък после върви обqснqвай че не спираш заради некадърните си колеги (шофьори)
      Предпочитам глоба, пред кошмара, цял живот да помня нещо такова.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

mnpenchev написа:
        По принцип си пускам пешеходците, но има една порода индивиди, който обичат да вървят по средата на тесни улички и да се правят, че не чуват и виждат че искаш да преминеш. Вървят си по средата на улицата и грам не им дреме, сигурно са безсмъртни. Страшно ме удивяват.
        Те такива като ги видя си нямаш на идея как рипат пред колата. Освобождавам от скорост, стигам на една боя разстояние от въпросния индивид и скачам на клаксона(Някой път даже и форсирам). Следващият път със сигурност ша си одят по тротоара или отстрани на пътя.Друго което ме дразни е когато има пешеходна пътека в началото на автобусна спирка и ’стадото’ го мързи да се върне 5-6 метра назад, за да пресече. А още повече се нервя когато прсичат пред автобуса. Крачат все едно са безсмъртни без дори да се огледат.
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Пешеходците са безмозъчни същества!Аз също съм пешеходец в квартала, в който живея,но се опитвам да не затруднявам колегите на пътя. Защото един човек, колкото и разсеян да е може да спре и въобще да реагира в дадена ситуация адски бързо. Като в същото време "маневрата" му ще бъде успешна в 99.9% от случаите. Докато позицията на един автомобил в аналогична ситуация е просто ... обречена! Няколко пъти се спомена и в други теми, че и с 30км/ч да се движи автомобил, то тези 1200+кг са доста, за да може едно "мекотело" да ги понесе безболезнено.Най идиотското е, че шматките смятат,че нямат никакви отговорности ,като са на пътя, а не е така!!! Лошото е ,че КАТ или който трябва да се грижи за това да им налее мозък , просто не го прави.Ясно е, че много често и самото възпитание на съответния индивид е от огромно значение, но затова са законите...и за тъпи, и за умни, и за черни, и за бели! Просто идеята е такава, да не се мисли, а да се спазват определени, ПРОСТИЧКИ правила.От много време искам да ви попитам нещо, мисля че момента е подходящ. Някой знае ли какво е нужно да се направи, за да може производителите на ВРЪХНИ дрехи да се задължат със закон да вграждат светлоотразителни елементи по облеклата? Това е адски важно, но китайш и туркиш, за булгариш да не говорим нямат и идея за какво иде реч. Докато всички дрехи от Германия, особенно пък детските са ВИНАГИ са с нещо подобно, просто няма дреха без такъв детайл.Моля ви дайте ми информация ,какво трябва да се направи, за да се вкара такова предложение или ... и аз незнам.
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
            Пешеходците са безмозъчни същества!Аз също съм пешеходец в квартала, в който живея,но се опитвам да не затруднявам колегите на пътя. Защото един човек, колкото и разсеян да е може да спре и въобще да реагира в дадена ситуация адски бързо. Като в същото време "маневрата" му ще бъде успешна в 99.9% от случаите. Докато ..........нам.
            А какво трябва да се направи, така че на всяка кола на покрива да има диско топка, така щото, "безмозъчните" баби с лошо зрение и слух да виждат минаващите по-квартални улички "пичове" с 60.Логиката ти е тотално сбъркана. На колко места ти си виждал знака забраняващ преминаването на пешеходци. Няма го, по изключение се слага. Шофьорите не са равностойни на пешеходците.ЗАЩО:Защото всички шофьори са:пълнолетни, правоспособни и удостоверени с медицинско, че са клинично здрави.А пешеходците могат да бъдат: психично не здрави, непълнолетни, малолетни, хора с влошено зрение, хора със слаб слух и т.н.Така, че никой не може да оправдае невнимаващ шофьор : очаквай неочакваното.

Коментар

Режа си вените и паля колата, щото съм готов за затвора и да си почерна родата, т.е. дамоклевия меч ме дебне ... навсякъде?!Не съм съгласен, че те я мульовци може да се мотат по улиците безотговорно!!!! Няма такъв филм.
              Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
              Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
              http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                Режа си вените и паля колата, щото съм готов за затвора и да си почерна родата, т.е. дамоклевия меч ме дебне ... навсякъде?!Не съм съгласен, че те я мульовци може да се мотат по улиците безотговорно!!!! Няма такъв филм.
                Ще нацапаш колата, недей да си режеш вените. Такъв филм има, не случайно където и да блъснеш човек в населено място, а дори и извън него, те грози кошмарът "несъобразена с пътната обстановка скорост" Успех, ама не си заслужава.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                  Такъв филм има, не случайно където и да блъснеш човек в населено място, а дори и извън него, те грози кошмарът "несъобразена с пътната обстановка скорост" Успех, ама не си заслужава.
                  Миналата година началника ми блъсна пешеходец. Познай на кога написаха акт?
                  Manowar - Татко
                  Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                  Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                  Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                  Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

fihi написа:
                    SUS SCROFA написа:
                    Такъв филм има, не случайно където и да блъснеш човек в населено място, а дори и извън него, те грози кошмарът "несъобразена с пътната обстановка скорост" Успех, ама не си заслужава.
                    Миналата година началника ми блъсна пешеходец. Познай на кога написаха акт?
                    Всяко нещо си има изключения, а и не знам конкретната ситуация. :D

Коментар

Аз пък най се дразня от майка дето бутат количките си по улицата. Е нема такива пуЙки Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Пък на тези дето ми се влачат по пешеходната пътека им тръгвам с форсиране и да видиш как подтичват после

Коментар

lametobg написа:
                        Аз пък най се дразня от майка дето бутат количките си по улицата. Е нема такива пуЙки Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Пък на тези дето ми се влачат по пешеходната пътека им тръгвам с форсиране и да видиш как подтичват после
                        Ти някога бутал ли си количка в града, знаеш ли какво е да буташ такава по "тротоар" тип БГ. Те се принуждават да слизат на платното.Никога пък не бих тръгнал да подтичвам на форсиране, що за тъпотия е това, по добре си покажи главата през прозореца и лай като куче.

Коментар

Аз гледам винаги да спирам на пешеходните пътеки.Много често обаче попадам в ситуацията, в която аз давам път на пешеходец пък отляво ме изпреварват в същия момент.Миналата година направо изтръпнах, когато спрях на пешеходната пътека на южния парк да пропусна майка с количка, в същия момент един не знам как да го нарека, защото идиот е лека дума се засилил и покрай мен профуча като стрела.Жената беше вече избутала количката на нивото на левия ми калник....не ми се мисли какво щеше да стане, ако беше малко по-напред.След това спрях отдясно на платното и сигурно 5 мин не знаех кво става.Та: такива дето не спират на пътеките да помислят, че и техните роднини ходят пеш!!!.От друга страна пешеходците са наистина неорганизирано стадо.Някои от тях се мислят за безсмъртни.Това, че шоферите трябва да пазят пешеходците не ги освобождава от поне елементарно внимание.Хайде, възрастните хора и малките деца не може да се очаква, но за нормални здрави, прави хора...да пресичаш където ти скимне, да се подаваш внезапно между колите, да се разхождаш по улицата при тротоар, да пресичаш по диагонал...това са все неща, които много пешеходци всекидневно правят.Според мен трябва да се засили контрола не само за шоферите, но и за пешеходците.

Коментар

на мен ми е любимото когато някой тръдне да пресича на 2 метра от пешеходна пътека. нарочно спирам пред него и го карам да заобиколи и да мине пред колата по пътеката. а бабовците и дедовците, който прецичат тип "разходка с наборите в парка" отнасят някой клаксон или форсиране и започват да припкат като юнуши
                            Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                            Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
                              на мен ми е любимото когато някой тръдне да пресича на 2 метра от пешеходна пътека. нарочно спирам пред него и го карам да заобиколи и да мине пред колата по пътеката. а бабовците и дедовците, който прецичат тип "разходка с наборите в парка" отнасят някой клаксон или форсиране и започват да припкат като юнуши
                              Гамени с гамени. Ти също ще бъдеш дядо, не забравяй никога това.Клаксонът се използва само по предназначение. Градът е за разходки. Мечтая за напълно затворен за коли център в светлата част на деня.

Коментар

Скоро си мислех, че ще е добре да се направи и правилник за пешеходците. Не може да пресичаш където си искаш, създавайте предпоставки за ПТП и после да имаш претенции !
                                In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

Working...
                                X