Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Егати темата.Та тя е пълна с условности.Ферарист, човек може да си помисли, че имаш някакви угризения за нещо :D Аз мисля, че ще остана и ще се обадя в полицията, най-малкото заради неговите близки, а и заради моята съвест.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Immortal написа:
      Да разясня решението си за непросветените.Вещо лице съм в съда по ПТП-та. Наясно съм какви присъди се налагат в слуачите, когато водача е останал на място, помогнал е с каквото може на пострадалия, съдействал е на властите.Наясно съм и какви са присъдите, когато водачът, сигурен, че никой не го е видял, е избягал, и след това по един или друг начин го намерят.Бил съм на десетки дела точно с подобни казуси...Точно защото не искам да лежа в затвора, бих останал и направил каквото мога за пострадалия, а дори и да е невъзможно да му се помогне, пак бих останал.Вярно е, че човек в паниката си прави необмислени решения, за които после може и да съжалява, но се надявам, че няма да ми се налага да изпитам това си решение на практика.
      Присъдата зависи от адвоката, съдията, свидетелите и как си се разплатил с изброените субекти, aaaaaaa и да не забравя, и вещите лица.
      ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Ситуацията, описана от Ферариста е изключително условна.Ти може да си 101% сигурен, че няма начин някой да е видял нещо... но винаги има, макар и малка вероятност, все пак някой нещо да е видял... или да види в последствие, докато се прибираш. Я изкривен капак, я нещо друго... А на местото винаги остават следи. Винаги! Едно време се ударихме с едни пичове, и те избягаха. Само след 30 минути ги намериха, макар и да знаех само модела на колата. Нито номер запомних, нищо...Освен това - казваш, да си сигурен, че е мъртъв...само че аз не съм лекар, и едва ли бих разпознал мъртъв човек, от силно ранен човек, изпаднал в безсъзнание... а главата, както казваш, за да е премазана, то трябва да е лежал на пътя и да си минал през него, а не да го блъснеш... бе...много хипотетична ситуация.Аз веднъж смазах едно коте... без да искам, ама и то направо се напъха под гумата.Все още ме гложди съвестта, че можех и да го спася някак си, ако...А ако беше човек?!? Че аз щях да се разболея от безсъние. А и каквато ми е устата, все щях да се изпусна пред някого, било то и мой близък или приятел.И после?Всичко това са мои разсъждения де... но дори и аз не мога да съм сигурен как ще реагирам. Просто такава ситуация е стресова и никой не може със сигурност да знае, как ще реагира.

Коментар

Дано не ми се случва никога, а и на вас де .Ама ако си в такава ситуация която е "перфектна" за престъпление, демек без доказателства бих се замислил дълбока дали да остана на мястото. Но за да проверя дали е жив ще трябва да му докопам пулса, а това са си отпечатъци по мястото. Така че се замислете преди да копаете . А и ако избягам после най вероятно няма да мога да заспя, и съвестта ще ме гложди и ще се предам. Бе гадно си е да има съвест човек. А и ако е бил полужив тоз бай х*й дет пресича и се опиташ да му помогнеш, а той вземе, че гушне букета след това току виж те обвинили в някое непредумишлено убийство . Затова избягвайте да помагате на ранени, освен ако не сте специалисти.

Коментар

При перфектната теоретична постановка няма защо да си усложнявам живота - нямам вяра в правосъдната ни система. В реалния живот обаче оставам на място, защото със сигурност ще ме намерят и ако избягам ще си мамата.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

SUS SCROFA написа:
              Ферарист, човек може да си помисли, че имаш някакви угризения за нещо :D
              За почти 400к км от 93 година досега имам точно един досег с чуждо тяло на пътя, с 4 кмч, и щети за пеесе лева.....Просто ми е интересно кой как би реагирал.....
              Immortal написа:
              Ситуацията, описана от Ферариста е изключително условна.
              Не е условна, а приемаме че е точно така, независимо че е малко възможно......да речем че е станало чудо и всичко това се е случило.....не вярвам да е трудно са си го представи като ситуация човек.......ся верно че е по трудно да се прецени как би се реагирало, но да си го представи човек като ситуация не мисля че е сложно.....все пак изришно помолих да не се изпада в анализ ма ся не можело тва да стане, не можело онова да стане, тва няма как така, няма как онова......приемаме че може......и тва е, въпроса е кой как ще реагира спрямо това......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

99% паля и заминавам...в конкретния случай...според законодателството в бг...ще получа макс 2-3 години условно...дори и да ме хванат дори и да има свидетели...чисто минало ала бала...тук таме приятели...дори и да ми видят номера на колата...ще излъжа някой мангал че я е откраднал срещу 200-300лв и пак ще мина метър...но това цял живот ще ме тормози...вероятно...ПС. Това което пиша е това което сега съм ербап...ако недай си боже стане незнам как ще реагирам...дано никога не разбера...
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                  ..според законодателството в бг...ще получа макс 2-3 години условно...
                  Не бъди толкова сигурен. Ако избягаш от местопроизшествието вероятността да не е условна силно се увеличава.

Коментар

Immortal написа:
                    kiselo написа:
                    ..според законодателството в бг...ще получа макс 2-3 години условно...
                    Не бъди толкова сигурен. Ако избягаш от местопроизшествието вероятността да не е условна силно се увеличава.
                    Нещата са такива, че...пред почти всяка или около всяка сграда на съдилищата в БГ се появяват разни мангали дето срещу определена сума са гоотви да свидетелстват..."ДОБРИЧ"...а и приемаме, че това става посред нощ на извънградски път...и няма никой...аз често шофирам нощем...утре пак ми предстоят 400км...често се замислям минавайки в 04:00ч през някое село какво ще стане ако ми изкочи някой пенсионер пийнал на пътя и го блъсна...НЕЗНАМ..но ако е мъртъв и няма никой около мен...вероятно бих си бил шута....не съм виновен, че той е пиян като кирка и е пресичал без да се огледа...да аз вечер карам с 50 в села и градове... ама знам ли кой ще ми скочи на капака...?!?! Това ми напомня за ЗЗП...хем продавача пре*бан хем купувача виновен...
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Чувал съм от по-старите шофьори, че зад волана всеки е с единия крак си в гроба, а с другия - в затвора. Дано да не се случва с никой. Може и да е малко дете блъснатия. Може и да е вашето дете блъснатото. Не съм сигурен как ще реагирам. По-добре да не става.

Коментар

Освен това ако имаш редовна гражданска, не си пил дрогиран и т.н., застраховката най вероятно ще покрие обезщетението.Пък особено ако е станало извънградско по тъмно, трудно някой ще докаже че именно ти си виновен а не пешеходеца.Тъй че бих останал. А за това че никой не е видял, всеки така си мисли но винаги остава по някоя улика.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

На първо четене бих си плюл на петите после най- вероятно ще запаля фиата в някоя гора и ще го обявя за откраднат.Съвеста е хубаво нещо, но в случая пак ще изгоря защото всички знаем че и пешеходец да падне от небето си виновен! Не виждам вариант, в който ще изляза чист от ситуацията какво печелиш с това, че ще останеш като ще ти отровят живота на ен-та степен, а накрая ще стигнеш до извода, че си виновен. Но дано не се дава повод за проверка на теорията на колегата. Колега каква улика остава ако е в друг град нямаш досие и тн. все пак Хорейшо не броди по витошка и да дойде да каже "даа следи от спирачки гумите са... мишлен с размер..дот.. има и червена пръст от паркинга пред блок. 40. да остане парче боя и да се окаже, че е поръчкова и само аз и още един човек, който е извън страната имаме. Виж параноята е нещо много лошо най - вероятно ще те побърка очакването всеки момент да ти разбият вратата.
                          Fiat punto 1,1
                          Fiat bravo 1,6 16v
                          Fiat bravo 2,0 20v
                          Honda civic 1,5
                          BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Абе вие нормални ли сте бе ... Въобще нищо не мисля ... и не звъня на никой ... Товаря човека в колата и в първата болница ... ако има поне малка вероятност ... Пък като го оставя на лекаря ... тогава почвам да мисля ...
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

не знам какво ще направя, по принцип съм честно момче. наскоро четох решението от едно дело, пиян с лада кара със 120 на извънградски път, мисля беше над 1 промил, та кара си пича с жена си и дъщеря си отзад. Насреща му пътуваат 3 камиона комплект, с ремаркета, на разстояние около 70 метра между всеки от тях.Това става през нощта. Втория камион, който е и обвиняеми в последствие, вижда, че колегата му пред него рязко завива вдясно. След секунди вижда фаровете на ладата в своето платно, тоя педер пияния даже и няма намерение да се дръпне. Тогава шофьора на камиона се опитва да избегне челния като навлиза в насрешното, а пияния в последния момент и той се опитва да се върне- удара е неизбежен и пияния и жена му умират. Доста на канар бяха нещата дали д ане осъдят шофьора на камиона, доказало се, че първия е успял да избегне удара само благодарение на отбивка в пътя, в която влиза, докато ладата е в неговото платно, а вторишя камион е карал с 60. Въпреки много нарушения на пияния за много малко да осъдяш човека с камиона, при все, че той има и 2ма свидетели от другите камиони. Така че с това Бг законодателство не знам какво бих направил, ако избягам то точно кривото ни законодателство ще ме накара да го направя!
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

Ще направя същото като Ичкин . Ще кача човека в колата и ще го откарам в най - близкото лечебно заведение . Не съм свикнал да се крия .
                                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Working...
                                X