Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:

Предполагам някой са видяли тая тема, но ми е интересно тука кви ще са реакциите........Представете си че изпаднете в следната ситуация - .....тъмна доба, няма голямо значение градско или извънградско карате......понеже карате фиатка и сте изряден шофер, суркате се с напълно разрешената скорост и въпреки коравия ксенон дето имате, и котешката ви реакция, пред вас излиза пешеходец дето незнайно защо е решил да пресече там, неправилно естествено, не е задължително да е пиян(а защо не), може да е поне блейка.....нахендряте го юнашки както си му е реда......спирате вие, и категорично установявате че душата му веднага е поела към вечните ловни полета.....няма свидетели.......кой какво ще направи?????И да не се философства че можело да е жив, че можело да има свидетели - недвусмислено е мъртав - сгазили сте му главата, и хора няма, и щети по колата ви няма......И пак въпроса - какво правите........?????
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел, а освен това има много начини да се установи колата... пък може и да не се установи... Аз лично бих се обадил в полицията, в бърза помощ и бих останал на място. Въпрос на личен избор. Ако наистина този е бил неспасяем, това лесно ще може да се докаже.

Коментар

Re: Чисто теоретично да приемем че мое се сблъскате с тва...

Това е такава ситуация, че не можеш категорично да кажеш как ще реагираш, докато не попаднеш наистина в нея. Аз честно казано бих избягал. Ако се предам, той няма да възкръсне, но това означава край и с моя живот, и то абсолютно незаслужено. Пишат ми веднага култовото "несъобразена скорост", което е най-голямата глупост от ЗДП, и довиждане.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Аз със сигурност бих се предал, защото дори и да няма свидетели и да мога да се отърва, после цял живот ще ме гризе яко съвестта.
        Виж бейби не сме глупаци,
        ние сме отбор от здравеняци.
        Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
        така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
        http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Immortal написа:
          Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел,
          Сигурен си - НЯМА......говорим за теоретично изпълнение, при което си 10000% сигурен че няма как никой да свърже това с тебе......нарочно казах да не се изпада в полемика че можело по тва да се разбере, или по онова да те хванат......Въпроса е като знаеш че си невинен, че няма как да те обвинят, и че ако идеш да го разгласиш това без особенни проблеми можеш да лежиш поне 2 години на топло без съдията да има угризения.....възоснова на сумарните тия неща кой как ще реагира.....?????
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

fiatmaniak написа:
            Аз със сигурност бих се предал, защото дори и да няма свидетели и да мога да се отърва, после цял живот ще ме гризе яко съвестта.
            И като ти съсипят живота по съдилища и затвори, по-добре ли ще ти стане?
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Не знам как бих постъпил,но при тези обстоятелства,вероятно бих избягал ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

dikanio написа:
                fiatmaniak написа:
                И като ти съсипят живота по съдилища и затвори, по-добре ли ще ти стане?
                Не знам човек, лесно е да се говори сега, ама при така създалата се ситуация кои знае какво ще ми хрумне. Но като цяло не мога да си представя да зарежа някой така на пътя. А и не мисля че някой друг ще е виновен че ще ме осъдят, освен аз самия.
                Виж бейби не сме глупаци,
                ние сме отбор от здравеняци.
                Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Immortal написа:
                  Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел, а освен това има много начини да се установи колата... пък може и да не се установи... Аз лично бих се обадил в полицията, в бърза помощ и бих останал на място. Въпрос на личен избор. Ако наистина този е бил неспасяем, това лесно ще може да се докаже.
                  И аз така бих постъпил,макар че доказването няма да е никак лесно.
                  MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                  "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                  R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

Щях да се обадя на някой колега с друг фиат,да донесе лопати
                    Peugeot 307 2.0i ГИ
                    ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Да разясня решението си за непросветените.Вещо лице съм в съда по ПТП-та. Наясно съм какви присъди се налагат в слуачите, когато водача е останал на място, помогнал е с каквото може на пострадалия, съдействал е на властите.Наясно съм и какви са присъдите, когато водачът, сигурен, че никой не го е видял, е избягал, и след това по един или друг начин го намерят.Бил съм на десетки дела точно с подобни казуси...Точно защото не искам да лежа в затвора, бих останал и направил каквото мога за пострадалия, а дори и да е невъзможно да му се помогне, пак бих останал.Вярно е, че човек в паниката си прави необмислени решения, за които после може и да съжалява, но се надявам, че няма да ми се налага да изпитам това си решение на практика.

Коментар

Нито съм известен нито имам пари съмнявам се че ще отърва затвора,че ще плащам и цял живот заради самоубиец.Дано не се случва но немога да кажа как ще постъпя в дадената ситуация.
                        FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
                        ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
                        миг невнимание и вече си татко

Коментар

Immortal написа:
                          Наясно съм какви присъди се налагат в слуачите, когато водача е останал на място, помогнал е с каквото може на пострадалия, съдействал е на властите.Наясно съм и какви са присъдите, когато водачът, сигурен, че никой не го е видял, е избягал, и след това по един или друг начин го намерят.
                          Пак пояснявам че чисто теоретично приемаме че извършителя знае, убеден е, и найстина никой няма да разбере че това е той......изключваме вариантите че някой може да е видял каквото и да е.......и тва кво мисли съда и ква е практиката......отделен е въпроса че нашия съд не бачка по определена практика......но тва е друга тема - изключваме тва че ще се стига до съд......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

160 все пак сме хора , а и закона ще е по благосклонен /Варианта за колега с лопата не ми звучи добре/ Но човек без да е изпаднал в такава ситуация нама как да знае какво ще направи в такъв момент. От сърце пожелавам на никой да не му се случва подобно нещо и никога да не разбира какво би бил направил

Коментар

Няма как да докажеш, че не си могъл да избегнеш ситуацията. Един актуален случай от Видин без да споменавам имена- мой колега кара в мъгла с 30. Пиян на мотика с колело пада върху предния му капак. Преди 2 седмици бил изкарал инсулт. Удря си главата и в болницата умира. Цялата експертиза доказва скоростта - не е била превишена и че смъртта е настъпила в следствие на усложнение от инсулта + алкохол 1,7 промила. Е за държавата и умната ни полиция - движение с несъобразена с пътните условия скорост. И осъждат колегата - условно, но все пак - глоба и една година лишаване от управление на МПС. След такива случки много ще се замисля какво да направя. Ако съм виновен - сигурно ще се предам. Но ако той е виновен... съмнява ме
                              Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                              ----------------------------
                              Ignorance is a bliss

Коментар

Working...
                              X