Предполагам някой са видяли тая тема, но ми е интересно тука кви ще са реакциите........Представете си че изпаднете в следната ситуация - .....тъмна доба, няма голямо значение градско или извънградско карате......понеже карате фиатка и сте изряден шофер, суркате се с напълно разрешената скорост и въпреки коравия ксенон дето имате, и котешката ви реакция, пред вас излиза пешеходец дето незнайно защо е решил да пресече там, неправилно естествено, не е задължително да е пиян(а защо не), може да е поне блейка.....нахендряте го юнашки както си му е реда......спирате вие, и категорично установявате че душата му веднага е поела към вечните ловни полета.....няма свидетели.......кой какво ще направи?????И да не се философства че можело да е жив, че можело да има свидетели - недвусмислено е мъртав - сгазили сте му главата, и хора няма, и щети по колата ви няма......И пак въпроса - какво правите........?????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чисто теоретично да приемем, че може да се сблъскате с това:
Collapse
X
-
Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел, а освен това има много начини да се установи колата... пък може и да не се установи... Аз лично бих се обадил в полицията, в бърза помощ и бих останал на място. Въпрос на личен избор. Ако наистина този е бил неспасяем, това лесно ще може да се докаже.
-
Re: Чисто теоретично да приемем че мое се сблъскате с тва...
Това е такава ситуация, че не можеш категорично да кажеш как ще реагираш, докато не попаднеш наистина в нея. Аз честно казано бих избягал. Ако се предам, той няма да възкръсне, но това означава край и с моя живот, и то абсолютно незаслужено. Пишат ми веднага култовото "несъобразена скорост", което е най-голямата глупост от ЗДП, и довиждане.
Коментар
-
Аз със сигурност бих се предал, защото дори и да няма свидетели и да мога да се отърва, после цял живот ще ме гризе яко съвестта.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Immortal написа:Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел,Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Не знам как бих постъпил,но при тези обстоятелства,вероятно бих избягал ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
dikanio написа:fiatmaniak написа:Аз със сигурност бих се предал, защото дори и да няма свидетели и да мога да се отърва, после цял живот ще ме гризе яко съвестта.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
Immortal написа:Кой каквото ще да прави - накрая ще извикат някой като мен да ви описва ситуацията Да ви напомня, че каквото и да направите, няма как да сте сигурни, че няма свидетел, а освен това има много начини да се установи колата... пък може и да не се установи... Аз лично бих се обадил в полицията, в бърза помощ и бих останал на място. Въпрос на личен избор. Ако наистина този е бил неспасяем, това лесно ще може да се докаже.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Да разясня решението си за непросветените.Вещо лице съм в съда по ПТП-та. Наясно съм какви присъди се налагат в слуачите, когато водача е останал на място, помогнал е с каквото може на пострадалия, съдействал е на властите.Наясно съм и какви са присъдите, когато водачът, сигурен, че никой не го е видял, е избягал, и след това по един или друг начин го намерят.Бил съм на десетки дела точно с подобни казуси...Точно защото не искам да лежа в затвора, бих останал и направил каквото мога за пострадалия, а дори и да е невъзможно да му се помогне, пак бих останал.Вярно е, че човек в паниката си прави необмислени решения, за които после може и да съжалява, но се надявам, че няма да ми се налага да изпитам това си решение на практика.
Коментар
-
Immortal написа:Наясно съм какви присъди се налагат в слуачите, когато водача е останал на място, помогнал е с каквото може на пострадалия, съдействал е на властите.Наясно съм и какви са присъдите, когато водачът, сигурен, че никой не го е видял, е избягал, и след това по един или друг начин го намерят.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
160 все пак сме хора , а и закона ще е по благосклонен /Варианта за колега с лопата не ми звучи добре/ Но човек без да е изпаднал в такава ситуация нама как да знае какво ще направи в такъв момент. От сърце пожелавам на никой да не му се случва подобно нещо и никога да не разбира какво би бил направил
Коментар
-
Няма как да докажеш, че не си могъл да избегнеш ситуацията. Един актуален случай от Видин без да споменавам имена- мой колега кара в мъгла с 30. Пиян на мотика с колело пада върху предния му капак. Преди 2 седмици бил изкарал инсулт. Удря си главата и в болницата умира. Цялата експертиза доказва скоростта - не е била превишена и че смъртта е настъпила в следствие на усложнение от инсулта + алкохол 1,7 промила. Е за държавата и умната ни полиция - движение с несъобразена с пътните условия скорост. И осъждат колегата - условно, но все пак - глоба и една година лишаване от управление на МПС. След такива случки много ще се замисля какво да направя. Ако съм виновен - сигурно ще се предам. Но ако той е виновен... съмнява меFiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар