Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ми разбиха колата за 10 минути

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съжалявам за случката - за съжаление има хора, които предпочитат да си набавят нужните средства по този начин...Не знам защо обвинявате правителството... едно време, по комунистическо, хората си сваляха чистачките от колите, защото пак се крадеше. Дребните кражби не са пряко свързани с икономическата обстановка, а по-скоро с манталитета на хората...
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
      Преди години масово се източваше гориво, включително и чрез пробиване на резервоара. Масово се крадяха чистачки, джанти, гуми, касетофони и каквото се сетите от автомобилите. След време тия неща замряха. Дори кражбите на по-обикновени автомобили замряха. Крадяха се само скъпи луксозни коли.Няколко пъти съм си забравял колата отключена с ключовете вътре на оживени места, по цяла нощ. На сутринта всичко си е било там.От няколко месеца пак масово започна да се краде на дребно. Касетофончета, чанти от вътре, джанти, гуми... Засилиха се дребните кражби.Това естествено е следствие от масовото обедняване на хората - което никой не може да оспори. За това обедняване е виновна икономическата обосновка - а за нея пряка или косвена вина има правителството.Сега по-ясен ли съм?
      Явно не си,защото едно си баба знае и едно си бае...Някои хора не могат да погледнат по-далеч от носа си. И никой не разбра,че не говориш за конкретно правителство,а за серия от трагични управления.Аз също съм забравял колата си на паркинг с ключове на таблото и не съм срещал проблем... по-лошо е когато оставиш колата си на непознат паркинг за повече от ден. Е да,в случая колегата са го издебнали,но иначе не действат така. Обикновено следят някой паркинг за нови автомобили,които не нощуват често там. Аз така си бях оставил колата на паркинга пред службата за три дни,понеже ползвах служебната. Измекярите би мяха разбили капачето за резервоара(понеже не се отваря отвън,са го напънали от пантите) в опит да точат нафта без дори имат представа колко филтъра и "колена" има по пътя до самото гориво. Накрая от яд ми бяха свили тасовете....Криви ,ожулени,почернели жалка картинка и то само 3 хахах. Сега обаче пак огладняха и се почна да не подбират. Ей това има предвид и колегата Immortal.
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Като ги продадат тез пари за свещи да ги дадат.
        FIAT Marea 1.9 JTD 2001г.
        ... и тя доверчиво сложи крака на раменете му...
        миг невнимание и вече си татко

Коментар

Клега това да не е станало пред фантастико?Аз там все се притеснявам и пред Била е кофти, много често все някои се навърта там.Много скапан квартал, наркомански и цигански трагедия.За 2 години 3 пъти ми разбиват едната кола единия път не можах да ги осетя искаха да я откраднат ама не са могли да я запалят.Ма и народа ни е калпав. Пред магазин сутрин си има хора едва ли никой не е чул и видял, просто повечето си гледат и не им дреме щом не е на тяхната кола.
          КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Immortal написа:
            Съчувствам ти колега.Хората пак огладняха така, че скоро ще почнат пак да крадат гориво от резервоарите на колите.До там ни докараха поредицата "успешни" правителства.
            Дидо, до там ни докараха еврейските банки раздавайки "лесни" пари. Сега просто сърбаме еврейската попара. Правителствата НИЕ си ги избираме. И вместо смешни "плакатни" протести, като тоя за горивата - бихме могли да протестираме ефективно - ходейки един месец на работа пеш или с ГТ.Но когато тройката безчинстваше купувайки си розови мерцедеси - никой не ги плюеше, щото банките раздаваха пари за лудо и всеки ръсеше кинти за ненужни неща. Хора, проблема не е в правителството ни, а в нас. Дидо, а ти като по-ерудиран - би трябвало да го знаеш. Като човек непропуснал избори - имам мисля правото на точно това си мнение. През 2005г. ни обраха апартамента - общо в една седмица - пет апартамента в един блок. Тъй, че квото и правителство да дойде - бандитите няма да започнат да копат картофи. Хайде, да не се залъгваме. И колата ми разбиха през 2006та - за китайски касетофон, който я струва 20лв. я не..., но на мен ми струваше 40лв. джама.
            pecata написа:
            На българина за всичко му е виновно правителството.
            И Бойко и Бойко.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              пеш или с ГТ.
              Едно пояснение за пишман-рацерите, които сигурно се чудят това ГТ какво е - Пунто или Браво. Под съкращението ГТ, колегата има предвид (гр)адски транспорт, а не ГранТуризмо :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

В България нщо не ме учудва.Само незнам как да се пазя.И искренно съжелявам колега.
                първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Кофти работа и аз съм потърпевш! Миналата година ноември излизам за работа с нов диск музика в ръка и с песен на уста а какво сварих-нямаше го катализатора от багажника (нов беше щях да го монтирам) колони за 1000 лв инструменти маркови Пуснах жалба в районното управление и какво стана след 1 седмица ми връщат писмо от прокуратурата,че краденото е било на стойност под минималната работна заплата и прокуратурата нямало смисъл да се занимава и закриват случая?!?!При положение,че писах СТОЙНОСТА НА ОТКРАДНАТОТО ВЪЗЛИЗА НАД 1000ЛВ е и полиция няма и разледващи на майната си!! Ако не знаете за кражби се викат КАТ на мен катаджий дойдоха на огледа!!! Както и да е!!! Просто сме толкова завистливо племе и толкова гледаме как да си направим мръсно един на друг,че не е истина просто!! Сега съм с още по-силна музика с тази разлика,че всичко се сваля като се прибера от работа!! и сега може би този който е взел тези колони да си ги сложи вътре в ковчега а катализатора като изгнива да му чисти душата мръсна от мириса на разлагаща се плът!!! И разбрах от този случай че табелите ПОЛИЦИЯ на колии така нататък са само за парлама!! ПОЛИЦИЯ И ПРАВОСЪДИЕ НЯМА В БЪЛГАРИЯ!!! Извинявам се ако съм бил груб на места!

Коментар

Е хора егати политическият гългоч спретнахте тук!На мен пък ми е виновен ЧЕС Кюстендил, в деня в който работиха на стълба пред нас, и остана същият без улично осветление и се опитаха да ми свалят задният джам през ноща...Това е старо от преди половин година, ма да ми олекне, че още ми държи влага - нов джам от змийската фирма 150 кинта, врата със джам от морга 80, е естествено избрах вторият вмариант
                    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Как ще се случат такива неща? Момчета и момичета живеем в прекрасна държава в която няма кражби , а и политиците си вършат прекрасно работата.
                      681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

Забелязвам че в почти всяка тема е намесено правителството няма смисъл да го обсъждаме виновно е спор няма.Пожелавам на всеки колега да не му се случва това, а ако се случи недай боже да заварите как копелето е влязло до половина през прозореца, а вие съвсем случайно имате бухалка в ръката и вече сте зад него. И колкото и да ви се струва странно и нехуманно ще го сложа легнал на паважа и ще му смажа ръцете докато не станат на пихтия ако трябва ще мина няколко пъти защото такива гадове не заслужават щом има сила да чупи и да краде значи може да мъкне и да бърка бетон.П.С. някаде имах една газова писалка за кола чудя се дали да не я инсталирам. Гладни времена настанаха колеги прибирайте си чистачките, капачките на винтилите, по 5 литра в резервоара и ЦД-то с шейничката :Д
                        Fiat punto 1,1
                        Fiat bravo 1,6 16v
                        Fiat bravo 2,0 20v
                        Honda civic 1,5
                        BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Проблема не е толкова в правителството колко в наркоманчетата. Тия кокошкарските кражби където стават с чупене на стъкло..... за да ти отмъкнат нещо за 20лв от колата, на оживено място е дело на наркомани. Имал съм контакти с такива хора и знам на какво са способни за дозичката.

Коментар

Съжалявам за случката. Това е част от заобикалящата ни реалност. Обади ли се в полицията, или и този случай е -1 в статистиката с престъпления?
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Immortal написа:
                              Преди години масово се източваше гориво, включително и чрез пробиване на резервоара. Масово се крадяха чистачки, джанти, гуми, касетофони и каквото се сетите от автомобилите. След време тия неща замряха. Дори кражбите на по-обикновени автомобили замряха. Крадяха се само скъпи луксозни коли.Няколко пъти съм си забравял колата отключена с ключовете вътре на оживени места, по цяла нощ. На сутринта всичко си е било там.От няколко месеца пак масово започна да се краде на дребно. Касетофончета, чанти от вътре, джанти, гуми... Засилиха се дребните кражби.Това естествено е следствие от масовото обедняване на хората - което никой не може да оспори. За това обедняване е виновна икономическата обосновка - а за нея пряка или косвена вина има правителството.Сега по-ясен ли съм?
                              Абсолютно. Всичко поскъпна Горива, Ток, Храна. Е? Как става че имаме същите цени на посочените продукти - имаме същите цени както в цяла европа а заплатите са ни под 5-6 пъти по-ниски? Как става? Къде се губи разликата? И защо търпим? ...... Българи. 500 год мачкани и народопсихологията е : .. преклонената глава меч не я сече ..." от тая по показателна поговорка НЯМА. Даже Африканските държави нямат .....Хората в управлението не помагат на хората които са ги избрали. А уреждат себе си и себеподобните си. И аз да бях - и аз така бих направил. АБСОЛЮТНО. На такъв народ - това му се пада, и това си е нормално. Ако бяхме друг народ, и държавата ни щеше да е друга. Така че .. как да му помогнеш на някой, като той сам не иска да си помогне? Остава само да помагаш на себе и ..Идеята която разглеждаме в тази тема никак не е лоша .. виждам мъжка издута чанта на пасажерската предна седалка и ме дели от нея само едно стъкло?! Ми слагам качуката една тухла и изчезвам за помалко от 20 секунди ... като няма лев, тока 2 месеца назад неплатен, наема 1 месец неплатен, от банката звънят през ден че вноската ти е просрочена, на детето градината 70 лева интернета водата телевизията .. храна .. облекло .. обувки .. .... ... ... ... .. 20 сек и може да удариш бинго и да закърпиш месеца .. а човека който е обран .. ами ти не мислиш за него. Толкова си зле че просто не уважаваш правата на хората в обществото в което живееш, ножът като опре до кокал, не те интересува НИЩО!Така де. И на мен ми обезкостиха колата - в сервиз, където дадох около 800 лева всичко ми свалиха датчика за вода в горивния, смениха ми после горивния .. и това само тези за които знам .. а че колата ми не върви и това че не мога да спя .. Майната му. Единственото логично нещо е или да се впишеш в средата (да си българин) или да се дистанцираш (имиграция)Тва е. майната му на тъпото кисело мляко, розово масло и родопска наденица... разочарованието ми от бг е огоромно...
                              Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

stooes написа:
                                Единственото логично нещо е или да се впишеш в средата (да си българин) или да се дистанцираш (имиграция)
                                Много правилно. Навсякъде в природата оцеляват видовете, които се приспособяват към средата или мигрират, другите изчезват. Много е глупаво да чакаш средата да се промени, а най-глупаво е да се опитваш сам да я промениш.
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X