Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво каза Алексей Петров пред Канал 3

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolovvd написа:
    SUS SCROFA написа:
    ...
    E-e-e! Губи се чара и смешката на поста! Все пак от време на време има нужда от малко хумор в сериозните теми.
    Щом това ти е смешно и чаровно, твоя воля.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

Re: Какво каза Алексей Петров пред Канал 3

Явор Митев написа:
      ....робство.....
      Искам да съм негър в щата Алабама! - се пееше в една песен.
      Няма начин да няма начин!

Коментар

Румен_Хинчев написа:
        Еle , там е работата , че 5-10 % от всички общества разсъждават , работят усърдно и пишат във форуми .Останалите 90 - 95 % плюскат и се жалват.Работя само с чужденци и смело го твърдя.И още нещо : Световната политическа практика не познава преход като този в Източна Европа и Средна Азия .).
        -Радвам се, че накрая все пак се включи сериозно в дискусията.А ти към коя група се самоопределяш?Или е по -редно, някой друг да те определи?Народ, който за 500 години чуждо владичество не е бил претопен и е намерил сили дори да възстава, народ, който се опълчи на Хитлер и спаси своите граждани от еврейски произход, народ, който подпали партийния дом, народ, който почти превзе парламента с цел саморазправа, народ, който и сега излиза да протестира, в никой случай не може да бъде определян като пасивен и с липса на общностно съзнание. Нещо друго ни дърпа назад.

Коментар

SUS SCROFA написа:
          ..........Народ, който за 500 години чуждо владичество не е бил претопен и е намерил сили дори да възстава, народ, който се опълчи на Хитлер и спаси своите граждани от еврейски произход, народ, който подпали партийния дом, народ, който почти превзе парламента с цел саморазправа, народ, който и сега излиза да протестира..........
          Всичките тези постижения на народа, които си изброил да не мислиш, че са идвали от волята на народа. Този народ винаги е бил воден за носа и манипулиран. Народа тогава беше "ВОДЕН" чрез подстрекаване и манипулация. Никога за нищо не му е писвало на този народ, защото е прост, мълчи си и си трае. Просто много лесно може да бъде воден и манипулиран. Особенно пък за паленето на партийния дом.....подтрекаван и организиран от опозиционни политически сили с цел достигане на власт именно с икономически мотиви.

Коментар

Явор Митев написа:
            SUS SCROFA написа:
            ..........Народ, който за 500 години чуждо владичество не е бил претопен и е намерил сили дори да възстава, народ, който се опълчи на Хитлер и спаси своите граждани от еврейски произход, народ, който подпали партийния дом, народ, който почти превзе парламента с цел саморазправа, народ, който и сега излиза да протестира..........
            Всичките тези постижения на народа, които си изброил да не мислиш, че са идвали от волята на народа. Този народ винаги е бил воден за носа и манипулиран. Народа тогава беше "ВОДЕН" чрез подстрекаване и манипулация. Никога за нищо не му е писвало на този народ, защото е прост, мълчи си и си трае. Просто много лесно може да бъде воден и манипулиран. Особенно пък за паленето на партийния дом.....подтрекаван и организиран от опозиционни политически сили с цел достигане на власт именно с икономически мотиви.
            Не е ли твърде конспиративен, този начин на мислене, наистина ли вярваш, че тълпите са толкова лесно управляеми.Да подстрекаваш, да, но чак да очакваш конкретен краен резултат. Не ми се вярва.

Коментар

Българинът е философ и когато живота му поднася лимон гледа да си направи лимонада. Вярно, че е търпелив, но като се вдигне хвърчат глави.

Коментар

SUS SCROFA: Липсва му точно съзнанието - не осъзнава, че човек каквото постели на това ще легне и все чака някой друг да му свърши работата. Иска да дойде някой, да размаха вълшебната причица и след месец-два вече всичко да е перфектно. То си пролича и от изследванията - трябва само една нова партия с много обещания да се покаже на изборите и сигурно ще ги спечели. Нищо че лицата са едни и същи, важното да е друг цвят и да обещава много. Българинът е по големите обещания и като види дебелия край, бий контра и почва да мрънка как това не му било наред, как онова не му било наред. Все нещо и някой му пречат, щото той, видите ли, е идеалният. Това си личи във всеки форум, в който влезеш - жалко е, че има толкова много млади хора, които предпочитата да карат по тънкото, щото така е лесно. Румен_Хинчев: Може би 90% от твоите познати, защото 100% от моите работят здраво и не се оплакват. Много от тях не работят това, което са учили, но не съм чула някой да каже как си бил изгубил времето в университета...
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

SUS SCROFA написа:
                  Не е ли твърде конспиративен, този начин на мислене, наистина ли вярваш, че тълпите са толкова лесно управляеми.Да подстрекаваш, да, но чак да очакваш конкретен краен резултат. Не ми се вярва.
                  Абсолютно вярвам. За кой народ говорим...за този, който цели пет века е седял и мълчал. Добре че накрая са дошли русите, та са ни освободили. Да....не е било без участието на народа. Но ако не бяха дошли русите......Поставям само един въпрос. Ако Русия не беше провокирана да влезе в тази война и да гътне така османците, дали сега нямаше да се казвам "Яшар"...Или за кой народ. Който предава Левски и даже незнае къде е гроба му....Страхлив народ, който никога не е станал и не е казал "Ето ме...АЗ СЪМ ТУК". Народ, който винаги се е стремял да бъде със силните на деня, само защото е слаб и страхлив. Съюзници с Германия, съюзници със СССР, съюзник с кого ли не, но никога съюзник със себе си и винаги прецакан. Народ, от който отивайки в чужбина трябва да се пазиш от самия него, защото смята че идваш да му навредиш и ще му вземеш работата. Страшен срам. Казвали са ми го много хора. За българина в чужбина най-опасен е българина в чужбина.Народ, чието основно занимание е да лиже задници наред и в течение на векове. Народ без самочувствие, народ без съзнание. Войници в Ирак ще изпраща, фрегата в Либия........нещастници. Няма пари за лекарства за онкоболните, болниците изнемогват.......ние пилеем пари с ясната цел да оближем поредния задник. Всеки народ заслужава управниците си, които сам е въздигнал. Прост народ - прости управници. Не са виновни политиците ни. Не е виновна държавата, не е виновна и системата......виновни сме си ние, че сме позволили всичко това да се случва.

Коментар

Уважаема Ele , въпросните 90-95 % от всяка народност , които споменавам , са хората , които се оплакват , а не мои познати.Изобщо , един по-спокоен подход в спора няма да ти е излишен ...
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Явор Митев написа:
                      SUS SCROFA написа:
                      Абсолютно вярвам. За кой народ а цел да оближем поредния задник. държавата, не е виновна и системата......виновни сме си ние, че сме позволили всичко това да се случва.
                      Грам не съм съгласен с теб. Всеки народ има своите предатели и своите черни овце. Всеки народ има своите черни моменти. Причината ние да бъдем с СССР е страхът, но причината да бъдем с Хитлер е мечтата за обединението на всички българи в една независима и свободна държава. Недей да забравяш, славните битки през балканската война, съюзническата, съединението, не ми се изброяват подробно всички тези поводи за национална гордост. Светът ни обръща внимание едва след априлското въстание и последвалите кланета, дори хора като Дарвин обръщат внимание на тази касапница и саможертва. Нихилизмът е вреден, той не помага. В онова, което прочетох постнато от теб, имаше истини, но там лъхаше на носталгия по миналото, по тоталитаризмЪТ, а с това не мога да се съглася. И в тази връзка ще попиша малко повече. Винаги съм се изумявал на носталгията, която изпитват някои хора към недалечното ни минало. За възрастните хора, донякъде разбирам това чувство, отчитайки ниските доходи на пенсионерите, но за активните, образовани, млади и хора на средна възраст наистина не мога да го разбера. Не знам на какво мога да го отдам. Теорията, че това си е чиста проба носталгия към "младите години" не ми звучи напълно изчерпателно и не мисля, че включва всичко като отговор. И все пак има някаква истина в това твърдение. Тоталитарна България, що е то? Тук има много хора, които започват веднага да изброяват огромните успехи на комунистическата ни по онова време родина. Започва се едно изреждането на една безкрайна фактология, започваща с гиганския скок в тежката индустрия, преминава се през невероятното развитие на енергийния сектор и обикновено се споменава, че България е лятала в космоса. Малка и скромна България е развивала космически науки, това е чутовният връх на тоталитарната ни родина. Не, аз определено няма да залитам в посока да разсъждавам над чистата икономическа страна на въпроса. Интересно ми е, защо толкова малко се говори за човешката щета, която ни нанесоха тези близо 50 години. За унищожението на мислещия човек, на истински свободния човек. Е, някой сега би казал , какво точно означава да бъдеш свободен и мислещ човек. Да бъдеш свободен и мислещ, означава да можеш сам да определяш своето бъдеще и да можеш сам да избираш как да живееш и как да се издържаш. Какво имаше тогава, имаше съзнателно подтискане и системно унищожаване на този тип мислещи хора. Някои физически унищожени, а други психически малтретирани, но пак унищожени, като мисъл и като идеи. Накрая се получи една хомогенна маса от хора, които не могат да съществуват без да бъдат "водени" от някой, имаха осъзната нужда от своя вожд и задължителната пирамидална йерархия, при която да има, кой да им казва какво и как да го правят. Оскатени хора, това е крайния резултат. Хора, които и до ден днешен не могат да оправят собствения си живот, защото не осъзнават, че техните съдби са изцяло в техните собствени ръце и, че никакви вождове, лидери, върхушки и измислени елити няма да им помогнат. Едно стадо, което ненавижда своите овчарски кучета, защото те го хапят и тормозят, но стадо, което без тези кучета е обречено на разпръсване и последвала гибел. Ето това направи от българския народ тоталитарният режим. Само заради тази щета, той трябва да бъде осъден без право на реабилитация, без право на помилване, без право на обжалване. Защото материалните постижения са нещо временно, но духовната щета ще тегне с векове над нас и едва ли скоро ще бъде излекувана. Сега много хора мрънкат и севъзмущават от духовната бездна, в която сме пропаднали, но тя е резултат именно от това, от онези 50 години набиване на канчето, че "държавата" ще се грижи за всичко и за всеки, че тя в лицето на една върхушка със съмнителен интелект и способности ще определя кое, как и защо ще се случва. Колкото и да е трудно тази оценка трябва да бъде дадена, при това тя ще има най-голям смисъл и тежест, ако бъде дадена от наследниците на тоталитарната номенклатура. Смешно ми става, когато чувам и чета, че тоталитарна България била по-социална, по-хуманна. Кое точно е социалното? Може би това, че децата с увреждания бяха набити в мизерни условия някъде високо в гората, може би, защото като дете не бях виждал човек в инвалидна количка навън, поради факта, че тези хора умишлено бяха изолирани и скривани и за които държавата не създаваше никакви условия, може би, защото "социална" и "хуманна" България изгони насила над 700 000 свои жители, само защото, те искаха да носят своите имена, които са носели техните прадеди населявали същите тези земи. Може би, защото онази "социална" и "хуманна" България участваше активно в контрабандата с амфетамини и други наркотици. И те така.............

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                        Уважаема Ele , въпросните 90-95 % от всяка народност , които споменавам , са хората , които се оплакват , а не мои познати.Изобщо , един по-спокоен подход в спора няма да ти е излишен ...
                        Може би познаваш 90% от всички народи, които си изброил.... Или си живял във всяка една от изброените поне 10ти на години.

Коментар

Мненията на хората , с които съм разговарял от горепосочените страни , лични наблюдения и прочетено .
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Митев, Левски не е предаден!

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                              Мненията на хората , с които съм разговарял от горепосочените страни , лични наблюдения и прочетено .
                              Хубаво е, че имаш такъв обширен и точен поглед върху толкова много народи, статистиците направо ще ти завидят.... nikolovvd: Това от къде го знаеш, да не си бил там? историческите факти са толкова лесно манипулируеми, че човек може да се съмнява с право дали изобщо нещата, които се учат и пишат в историческите книги, изобщо са се случили по този начин.

Коментар

ele, трябва да основеш собствена философска школа. Как пък на всичко и всеки си контра, и по всички въпроси си компетентна?! Все да кажеш последната дума, и винаги с подигравателен тон. p.s. Тебе само мъж, тип Гацо Бацов, може да те вкара в пътя
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X