има ли проблем ако колата е само с 1 номер(другия липсва)? в смисъл на улицата може да правят проблем катаджийте,ама в КАТ как стои процедурата? може ли да отида с талона и другия номер примерно и да ми издадат нов,предполагам се плаща май се ходело първо в районното,подавало се заявление.....някой знае ли как става и може ли да ми обясни,че ми е спешно!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
кола без 1 номер :)
Collapse
X
-
Re: кола без 1 номер
sehnsucht написа:има ли проблем ако колата е само с 1 номер(другия липсва)? в смисъл на улицата може да правят проблем катаджийте,ама в КАТ как стои процедурата? може ли да отида с талона и другия номер примерно и да ми издадат нов,предполагам се плаща май се ходело първо в районното,подавало се заявление.....някой знае ли как става и може ли да ми обясни,че ми е спешно!!!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
-
Ако е откраднат номера , първо трябва да отидеш до РПУ-то за да ти издадат служебна бележка, която трябва да представиш пред КАТ за да ти извадят нови регистрационни №. Без един регистрационнен № не можеш да караш поне у насFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
Търси се..
Коментар
-
ами,няма да мога,ще карам,и като ме спрат ще лъжа кво ли не ма не е въпроса там....искам да знам,дали истинския собственник трябва да ходи да се разправя,или мога само с талона аз да се оправям и да попълвам декларации и молби!!! И дали после в КАТ ще ми направят същия номер,или трябва да сменям и двата,със все талона???
Коментар
-
Сменя се изцяло номера. Дават ти съвсем друг. Иначе не те съветвам да караш без номер. Ти можеш да лъжеш, ма ще лъжеш един, втори, трети ... да не стане като с лъжливото овчарче. Те и КАТ-аджийте не консумират доматите с колците. Ще уцелиш некоя греда и за това нарушение закона предвижда лишаване за определен срок.
Коментар
-
Единствено можеш да лъжеш за предния номер че си правил някакъв ремонт нещо и не се закача добре... обаче задния е задължителен!Попринцип предния е предвидено че може да се маха, но карането без него не е много правилно. За без заден номер обаче - това е престъпление.А ако някой ти го е откраднал - бягай бързо да си подадеш документите, защото ако този който ти го е взел си го сложи на неговата кола и направи белята - смятай какво ще стане послеFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
А какво се е случило с номера ти?Все пак ако крадат има логика да откраднат и двата макар че то като ги пуснеш за издирване трудно ще ги ползват.Обикновенно номерата пострадват от катастрофи - преди време карах една Алфа и я удариха ама много лошо отпред и номера не ставаше за нищо - в смисъл теглична на предсния го продупчил,отделно от това се смазал целия от удър-а че и изгорял после (като се е запалил бензина от резервоара на предната кола).Та тогава катаджиите направо са си написали в протокола за птп-то че номера не прилича на нищо и барабар с протокола и номера в КАТ отидохме и след едномесечен срок бяха направили дубликат на номера (по талона и задния номер) и иззеха стария за унищожаване - дотогава колата я оправихме и се караше с копието от протокола и унищожения стар номер на седалкатаFiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
AlBundy написа:Аз моите съм ги занитил и двата допълнително. Предните много ги крадът, особено като са "лесно запомнящи се". Ей така от злоба.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар