Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е държавата...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    тая тема и тя отива на зле...
    Определено... Иначе разбрах идеята на автора... Япония - общество близко до това на мравките (висш порядък и йерархия ). Гледах преди десетина години такъв филм в, който сравняваха порядките в Япония и тези на малките твари. Сега пари давам да го гледам пак. Тогава ми се струваха преувеличени нещата, но, когато гледах кадри от земетресението, пагубните последствия на вълната, аварията в АЕЦ и най-вече действията на хората - оставам ням и меко казано изумено възхитен. И в тази си трагедия японците са умирали и са се борили за живота пак под строй и ред. Шапка свалям на тази Нация. Други думи не намирам...
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

А съм сигурен, че държавата си е бъЛГАРИЯ просто са сркити годините за които е въстановен пътя и са показани само датите Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
      КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Да ви кажа честно, аз коренно си промених мнението за японците след тази авария във Фукушима. Бъдете сигурни, че тепърва ще излизат данни колко кьопаво е било състоянието на тази АЕЦ преди удара на цунамито. Излиза, че в ЕС държава като България може да плати 1,4 милиарда лева за подобряване сигурността на АЕЦ Козлодуй, която е и по съвременна централа, а в богати страни като Япония не може. Защо не може никой няма и да ни обясни. АЕЦ управлявана от частна компания, която грам не е инвестирала в сигурност. Заинтересувайте се за какви недопустими пропуски е ставало дума и дори за фалшифициране на доклади и сведения за състоянието на системите за сигурност. Тотално разбиващи мита за японската перфектност. В този ред на мисли аз бих бил по предпазлив с хвалебствията.
        ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA написа:
          Да ви кажа честно, аз коренно си промених мнението за японците след тази авария във Фукушима. Бъдете сигурни, че тепърва ще излизат данни колко кьопаво е било състоянието на тази АЕЦ преди удара на цунамито. Излиза, че в ЕС държава като България може да плати 1,4 милиарда лева за подобряване сигурността на АЕЦ Козлодуй, която е и по съвременна централа, а в богати страни като Япония не може. Защо не може никой няма и да ни обясни. АЕЦ управлявана от частна компания, която грам не е инвестирала в сигурност. Заинтересувайте се за какви недопустими пропуски е ставало дума и дори за фалшифициране на доклади и сведения за състоянието на системите за сигурност. Тотално разбиващи мита за японската перфектност. В този ред на мисли аз бих бил по предпазлив с хвалебствията.
          Ако питаш мен Японците имат вина и за връхлетялото ги цунами. Що се касае за хвалебствията аз хич не съм предпазлив с тях, защото ако 1000 японеца са били немърливи за АЕЦ (въпреки, че ми е много абстрактен микса между сигурност и АЕЦ ) - милиони доказаха, че са нация. Ето ги и сега: Възстановяват се с невероятни темпове и...ентусиазъм с, какъвто някога БГ бригадири са прокопавали брод между Южна и Северна България (опс, за различен ентусиазъм май писах, ама поне резултатите са сходни ) :D
          A17DTС/S

Коментар

Лелееее от къде тръгна това нещо, къде стигна.Браво!Да вземем да включим и Стефчо "банковия обир" от Кортен.

Коментар

petar2202 написа:
              Лелееее от къде тръгна това нещо, къде стигна.Браво!Да вземем да включим и Стефчо "банковия обир" от Кортен.
              Щооо ? Все около Япония се въртим... :D
              A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                Ето ги и сега: Възстановяват се с невероятни темпове и...ентусиазъм ...
                Гледах едни снимки на участък от път, където едната лента бе пропаднала с около 2-3 метра. Само за 4 дни няма и следа от случилото се, а по Е79 в участъка Видин-Димово, малко след като Щрабах бяха завършили ремонта на пътя, стана подобно пропадане напречно на платното. На фирмата бяха необходими над 6 месеца, за да го оправят, а пътя стоя една година затворен!
                Прикачени файлове
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Представям си за такава бързина и изпълнение, сигурно им са по иляда и петстен долара винетките......поне.....
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

donnna написа:
                    тая тема и тя отива на зле...
                    отива,я....,че нали се произнесе г-жа "аз съм началото и края на всеки спор" А по темата- То ако опираше само до национално съзнание,както се опитват някои да го изкарат...ама не е така. Всичко опира и до пари,много пари. А ,че първото и второто са взаимосвързани-така е. Все си мисля,че колкото и да е зловещо някой такъв катаклизъм трябва да унищожи....не само нас,цялото човечество и да се почне на чисто. Току виж после оцелелите променили нещо.
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Представям си за такава бързина и изпълнение, сигурно им са по иляда и петстен долара винетките......поне.....
                      Но поне ще си заслужават парите, а не като тук, плащаме винетки а по пътищата само огромни кратери. А иначе евала на японците след 150 години може и да ги стигнем, ама надали
                      Виж бейби не сме глупаци,
                      ние сме отбор от здравеняци.
                      Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                      така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                      http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Аре тич снимки да ги пратят на Боко магистралата да види как се правят магистрали, а той седнал да ми се хвали че били построили 20-30 км магистрали за 2 години. Да вземем да си ги поканим тия японци тук за месец два...
                        Brava 1.6 EL, '98
                        182A4

Коментар

roro написа:
                          Аре тич снимки да ги пратят на Боко магистралата да види как се правят магистрали, а той седнал да ми се хвали че били построили 20-30 км магистрали за 2 години. Да вземем да си ги поканим тия японци тук за месец два...
                          объркал си се нещо- 8 км за 20 год построени на хемус /до шумен/
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги - мисля, че и в България трябва да се случи нещо като в Либия и Тунис. Наистина вечното оправдание е, че няма пари - е в Белгия няма винетки, има само пътен данък, който е като Бг, само че в Евро (т.е. два пъти по-голям), но ситуацията е 10 пъти по-добра от българската... Не мога да повярвам, че при очевидни престъпления - като братко и батко съда оправдава всички. И Доган... Ужас. Мисля, че по-големи престъпници от съдиите в България няма.
                            Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                            ----------------------------
                            Ignorance is a bliss

Коментар

vvvasilev написа:
                              Колеги - мисля, че и в България трябва да се случи нещо като в Либия и Тунис. Наистина вечното оправдание е, че няма пари - е в Белгия няма винетки, има само пътен данък, който е като Бг, само че в Евро (т.е. два пъти по-голям), но ситуацията е 10 пъти по-добра от българската...
                              да ама си плащаш там в Белгия, щото ако те фанат - ши ти скъсат гъза от глоби....тука спорим има ли смисъл от 2 винетки, ако имаш 2 коли и прочее...А ситуацията тука е ясна - 25 години почти нищо от пътната инфраструктура не е поддържано като хората.... Днес на връщане от Ичера минах да видя баба ми - ами на пътя Сунгурларе - Мъдрино не е правено НИЩО откакто е станал път - 30 години вече... елате да видите дупки. добре, че е рано пролет, че няма избуяли треви в дупките по шосето, че ще объркаш пътя...п.п. колега vvvasilev, така е и ще продължава да е, заради такива като теб, дето плащат данъци в друга държава и само мърморят, че тука е зле...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Колегииии..колеги..Показаното на снимките е...трудно да го опиша...за мое щастие съм виждал как работят в някой по-развити европейски страни. Никога нищо при нас няма да е такова каквото е при тях. За Японците може само да се молим и да черпим опит колко силен и богат народ са. Ние оправия си нямаме. Докато скандираме да свалят цената на бензина децата ни се друсат в чалга дискотеките, вземат заложници в банки, а други се барикадират с газови бутилки. То за кое да протестираш по-напред?! И да отидем да съборим правителството след 5 години ще сме на същия *уй. Просто толкова ни е акъла и такива са ни възможностите. Всеки иска бързо бързо да е европеец, да кара ц класа и да има ПВЦ дограма на панелката. Ценностите ни са други...историята ни е друга...1878 когато сме се освободили и излезли от селата та от тогава са минали едва 133 год...това са има няма 3 поколения...няма как да стане просто...след още 233 години може и да сме ги настигнали...
                                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                                X