Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е държавата...?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    snake написа:
    Петролът струва толкова, колкото струва. Мустакатите шейхове няма да се трогнат от протестите и няма да намалят цената му. А тук каквито и еквилибристики да мъдрят Дянков, Златев и компания, цената на бензина и дизела няма как да падне до народоугодни нива, ако не се понижат драстично цените на петрола на международните пазари.
    оф топик - че не е тъй, не е...петрола е 1/3 от цената на бензина/дизела... ако се направи това което предлагат - за биодизела, за облекчаване режима по внос /изключително много съм скептичен точно за това/ и ако се вкара малко реална конкуренция на Лукойл, цените ще станат около 2 лева...
    Че те вносните горива са много по скъпи от тези на Лукойл по разбираеми причини. Участието на Биодизела е = на точно 2-3 стотинки.2 лева е възможна цена за бензин колкото и 5 стотинки за толумбичка 1 евро цена на гориво, ще идват от цяла Европа да пълнят при нас, ще станем горивен център на света.
    ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.

Коментар

SUS SCROFA, виждам че разбираш от ядрена сигурност, но се моли да не се скъса някой шлюч на "Железни врата", защото като тръгне 3-4 метра вълна по реката, Козлодуй ще замълчи за поне една година, а може в радиус от 50 км да не остане нищо. Няма да ти обяснявам какво съм правил на V-ти блок, но тогава VІ-ти още го нямаше, а управлението на І до ІV-ти блок беше с Руски германиеви транзистори МП37 и МП41. Ако АЕЦ-Козлодуй беше на мястото на АЕЦ-Фукушима нямаше да остане камък върху камък след земетресението от ІХ-та степен и последвалото 10 метровото цунами.По отношение на горивата, ако цената е с 50 ст. по-ниска и на месец минаваш 1000 км., което по груби сметки прави не повече от 100 литра, то тогава на месец разходите ти са се увеличили с главозамайващите 50 лв. Таза умопомрачителна сума представлява 11 кутии цигари, 40 бири, 40 до 80 кафета (зависи къде го пиеш) и т.н. Още в предишна тема написах, че някой немогат да си правят сметка на парите и/или да си подредят приоритетите. А може би нямат достойнство или смелост да се изправят пред работодателите си и да искат достойно заплащане на труда си?
      Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
        SUS SCROFA, виждам че разбираш от ядрена сигурност, но се моли да не се скъса някой шлюч на "Железни врата", защото като тръгне 3-4 метра вълна по реката, Козлодуй ще замълчи за поне една година, а може в радиус от 50 км да не остане нищо. Няма да ти обяснявам какво съм правил на V-ти блок, но тогава VІ-ти още го нямаше, а управлението на І до ІV-ти блок беше с Руски германиеви транзистори МП37 и МП41. Ако АЕЦ-Козлодуй беше на мястото на АЕЦ-Фукушима нямаще да остане камък върху камък след 10 метровото цунами.По отношение на горивата, ако цената е с 50 ст. по-ниска и на месец минаваш 1000 км., което по груби сметки прави не повече от 100 литра, то тогава на месец разходите ти са се увеличили с главозамайващите 50 лв. Таза умопомрачителна сума представлява 11 кутии цигари, 40 бири, 40 до 80 кафета (зависи къде го пиеш) и т.н. Още в предишна тема написах, че някой немогат да си правят сметка на парите и/или да си подредят приоритетите. А може би нямат достойнство или смелост да се изправят пред работодателите си и да искат достойно заплащане на труда си?
        Вълна по Дунав.........3-4 метра)))))))))))Ретензионната способност на участъка след Железни врата е доста голяма. Водатаще се разлее и тази вълна, за която споменаваш ще бъде вълничка. А като спонемем и по-ниския румънски бряг и всичко за нас е спокойно.))))))))))) Хайде сега, за да е коректно ми кажи за коя година говориш, аз имам твърде скорошни впечатления за Козлодуй.

Коментар

Баси, всички ли имаме взимане даване с АЕЦ-а бе...Аз в момента се занимавам с тях. Вълна по Дунав не ни трябва. Само един земльотрес от 6-та степен и сме готови

Коментар

Преди ХІІІ-тия конгрес на БКП. За тогава трябваше да се пусне V-ти блок. Добре, че не стана за тогава! Трябваше да се преправя цялото управление на турбините, защото някой беше се забързал. Няма да ти разказвам как пияни поляци падаха от 30 м височина и се претрепваха докато работеха на корпуса на реактора.

Коментар

Да се включа и аз в поредната тема ,в която ele се прави на компетентна, макар в повечето случаи да не разбира нищо.Много ми стана интересно когато по новините съобщиха че Якудза са помогнали на пострадалите, а тук нашите "бизнесмени" не дават и стотинка за благотворителност.
              Виж бейби не сме глупаци,
              ние сме отбор от здравеняци.
              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

fiatmaniak написа:
                Да се включа и аз в поредната тема ,в която ele се прави на компетентна, макар в повечето случаи да не разбира нищо.Много ми стана интересно когато по новините съобщиха че Якудза са помогнали на пострадалите, а тук нашите "бизнесмени" не дават и стотинка за благотворителност.
                Това също не е вярно.Ходил ли си в Ловеч?

Коментар

Immortal написа:
                  Баси, всички ли имаме взимане даване с АЕЦ-а бе...Аз в момента се занимавам с тях. Вълна по Дунав не ни трябва. Само един земльотрес от 6-та степен и сме готови
                  Тотално невярно, силно подвеждащо и доста натоварено със субективизъм мнение.

Коментар

fiatmaniak написа:
                    e ся и ако кажеш, че изказването на лично мнение на общ разговор е голяма компетенция, то половин БГ и 90% от форума могат директно да кандидатства за титла Академик. То е ясно, че искаш да се заяждаш, ама не става - пробвай пак. Само не разбрах ти боготвориш якудза и мислиш, че са по-добри от родните бизнесмени?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

nikolovvd написа:
                      Преди ХІІІ-тия конгрес на БКП. За тогава трябваше да се пусне V-ти блок. Добре, че не стана за тогава! Трябваше да се преправя цялото управление на турбините, защото някой беше се забързал. Няма да ти разказвам как пияни поляци падаха от 30 м височина и се претрепваха докато работеха на корпуса на реактора.
                      Знаех си, че говориш за времената когато Москвич Алеко бе прототип. Направи един Ъпдейт на информацията с последващ рестарт на системата.

Коментар

Каде бяхме и къде сме сега:http://www.vbox7.com/play:a1363ea9&start=35И за това не е виновен нито Дянкав, нито Борисов.Три правителства на комунистите, едно на царя и две на демократичните сили доведоха една цветуща държава в блатото на бедността.

Коментар

nikolovvd написа:
                          Каде бяхме и къде сме сега:http://www.vbox7.com/play:a1363ea9&start=35
                          Не мога тук да отварям вбокса))))))))))). Като се прибера довечера ще го изгледам.Само да добавя, че горе се пошегувах за рестарта, не целя конфронтация.Над 1.2 милиарда бяха инвестрани в сигурността на 5 и 6 блок преди приемането ни в ЕС, за тези пари може да се сменят 80% от системите за сигурност, това имах предвид.

Коментар

nikolovvd написа:
                            Каде бяхме и къде сме сега:http://www.vbox7.com/play:a1363ea9&start=35И за това не е виновен нито Дянкав, нито Борисов.Три правителства на комунистите, едно на царя и две на демократичните сили доведоха една цветуща държава в блатото на бедността.
                            Съгласен съм, но това не ги прави по кадърни и способни, а те определено не са способни.

Коментар

Ще цитирам едно-две изречения от края на филмчето.
                              "- Бизнесът ни е най-ниско технологичен, а бизнесмените ни са с най-скъпи коли!" -Ами това е така, защото парите са крадени, а не изкарани с труд!"

Коментар

nikolovvd написа:
                                Ако става на въпрос за мен правителството на царя беше доста добре сформирано, но имаше един основен недостатък - царя!
                                Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Working...
                                X