Петролът струва толкова, колкото струва. Мустакатите шейхове няма да се трогнат от протестите и няма да намалят цената му. А тук каквито и еквилибристики да мъдрят Дянков, Златев и компания, цената на бензина и дизела няма как да падне до народоугодни нива, ако не се понижат драстично цените на петрола на международните пазари.
оф топик - че не е тъй, не е...петрола е 1/3 от цената на бензина/дизела... ако се направи това което предлагат - за биодизела, за облекчаване режима по внос /изключително много съм скептичен точно за това/ и ако се вкара малко реална конкуренция на Лукойл, цените ще станат около 2 лева...
Че те вносните горива са много по скъпи от тези на Лукойл по разбираеми причини. Участието на Биодизела е = на точно 2-3 стотинки.2 лева е възможна цена за бензин колкото и 5 стотинки за толумбичка 1 евро цена на гориво, ще идват от цяла Европа да пълнят при нас, ще станем горивен център на света.
ОЦЕЛЯВАТ НЕ ПО-СИЛНИТЕ (И/ИЛИ ПО-УМНИТЕ), А НАЙ-ПРИСПОСОБИМИТЕ.
SUS SCROFA, виждам че разбираш от ядрена сигурност, но се моли да не се скъса някой шлюч на "Железни врата", защото като тръгне 3-4 метра вълна по реката, Козлодуй ще замълчи за поне една година, а може в радиус от 50 км да не остане нищо. Няма да ти обяснявам какво съм правил на V-ти блок, но тогава VІ-ти още го нямаше, а управлението на І до ІV-ти блок беше с Руски германиеви транзистори МП37 и МП41. Ако АЕЦ-Козлодуй беше на мястото на АЕЦ-Фукушима нямаше да остане камък върху камък след земетресението от ІХ-та степен и последвалото 10 метровото цунами.По отношение на горивата, ако цената е с 50 ст. по-ниска и на месец минаваш 1000 км., което по груби сметки прави не повече от 100 литра, то тогава на месец разходите ти са се увеличили с главозамайващите 50 лв. Таза умопомрачителна сума представлява 11 кутии цигари, 40 бири, 40 до 80 кафета (зависи къде го пиеш) и т.н. Още в предишна тема написах, че някой немогат да си правят сметка на парите и/или да си подредят приоритетите. А може би нямат достойнство или смелост да се изправят пред работодателите си и да искат достойно заплащане на труда си?
SUS SCROFA, виждам че разбираш от ядрена сигурност, но се моли да не се скъса някой шлюч на "Железни врата", защото като тръгне 3-4 метра вълна по реката, Козлодуй ще замълчи за поне една година, а може в радиус от 50 км да не остане нищо. Няма да ти обяснявам какво съм правил на V-ти блок, но тогава VІ-ти още го нямаше, а управлението на І до ІV-ти блок беше с Руски германиеви транзистори МП37 и МП41. Ако АЕЦ-Козлодуй беше на мястото на АЕЦ-Фукушима нямаще да остане камък върху камък след 10 метровото цунами.По отношение на горивата, ако цената е с 50 ст. по-ниска и на месец минаваш 1000 км., което по груби сметки прави не повече от 100 литра, то тогава на месец разходите ти са се увеличили с главозамайващите 50 лв. Таза умопомрачителна сума представлява 11 кутии цигари, 40 бири, 40 до 80 кафета (зависи къде го пиеш) и т.н. Още в предишна тема написах, че някой немогат да си правят сметка на парите и/или да си подредят приоритетите. А може би нямат достойнство или смелост да се изправят пред работодателите си и да искат достойно заплащане на труда си?
Вълна по Дунав.........3-4 метра)))))))))))Ретензионната способност на участъка след Железни врата е доста голяма. Водатаще се разлее и тази вълна, за която споменаваш ще бъде вълничка. А като спонемем и по-ниския румънски бряг и всичко за нас е спокойно.))))))))))) Хайде сега, за да е коректно ми кажи за коя година говориш, аз имам твърде скорошни впечатления за Козлодуй.
Баси, всички ли имаме взимане даване с АЕЦ-а бе...Аз в момента се занимавам с тях. Вълна по Дунав не ни трябва. Само един земльотрес от 6-та степен и сме готови
Преди ХІІІ-тия конгрес на БКП. За тогава трябваше да се пусне V-ти блок. Добре, че не стана за тогава! Трябваше да се преправя цялото управление на турбините, защото някой беше се забързал. Няма да ти разказвам как пияни поляци падаха от 30 м височина и се претрепваха докато работеха на корпуса на реактора.
Да се включа и аз в поредната тема ,в която ele се прави на компетентна, макар в повечето случаи да не разбира нищо.Много ми стана интересно когато по новините съобщиха че Якудза са помогнали на пострадалите, а тук нашите "бизнесмени" не дават и стотинка за благотворителност.
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Да се включа и аз в поредната тема ,в която ele се прави на компетентна, макар в повечето случаи да не разбира нищо.Много ми стана интересно когато по новините съобщиха че Якудза са помогнали на пострадалите, а тук нашите "бизнесмени" не дават и стотинка за благотворителност.
Баси, всички ли имаме взимане даване с АЕЦ-а бе...Аз в момента се занимавам с тях. Вълна по Дунав не ни трябва. Само един земльотрес от 6-та степен и сме готови
Тотално невярно, силно подвеждащо и доста натоварено със субективизъм мнение.
e ся и ако кажеш, че изказването на лично мнение на общ разговор е голяма компетенция, то половин БГ и 90% от форума могат директно да кандидатства за титла Академик. То е ясно, че искаш да се заяждаш, ама не става - пробвай пак. Само не разбрах ти боготвориш якудза и мислиш, че са по-добри от родните бизнесмени?
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Преди ХІІІ-тия конгрес на БКП. За тогава трябваше да се пусне V-ти блок. Добре, че не стана за тогава! Трябваше да се преправя цялото управление на турбините, защото някой беше се забързал. Няма да ти разказвам как пияни поляци падаха от 30 м височина и се претрепваха докато работеха на корпуса на реактора.
Знаех си, че говориш за времената когато Москвич Алеко бе прототип. Направи един Ъпдейт на информацията с последващ рестарт на системата.
Каде бяхме и къде сме сега:http://www.vbox7.com/play:a1363ea9&start=35И за това не е виновен нито Дянкав, нито Борисов.Три правителства на комунистите, едно на царя и две на демократичните сили доведоха една цветуща държава в блатото на бедността.
Не мога тук да отварям вбокса))))))))))). Като се прибера довечера ще го изгледам.Само да добавя, че горе се пошегувах за рестарта, не целя конфронтация.Над 1.2 милиарда бяха инвестрани в сигурността на 5 и 6 блок преди приемането ни в ЕС, за тези пари може да се сменят 80% от системите за сигурност, това имах предвид.
Каде бяхме и къде сме сега:http://www.vbox7.com/play:a1363ea9&start=35И за това не е виновен нито Дянкав, нито Борисов.Три правителства на комунистите, едно на царя и две на демократичните сили доведоха една цветуща държава в блатото на бедността.
Съгласен съм, но това не ги прави по кадърни и способни, а те определено не са способни.
Ако става на въпрос за мен правителството на царя беше доста добре сформирано, но имаше един основен недостатък - царя!
Коментар